Γερμανική εφημερίδα για το σενάριο «ΤΑΙΠΕΔ Λουξεμβούργου»taiΔημοσίευμα για την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων έχει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, που επαναφέρει μάλιστα στο προσκήνιο το σενάριο μεταφορά της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο.

«Η τρόικα εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο», αναφέρεται.

Η εφημερίδα παρατηρεί ακόμη ότι «αν και η κυβέρνηση Σαμαρά έχει διορθώσει αρκετές φορές προς τα κάτω τους στόχους των ιδιωτικοποιήσεων, ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν εκτιμά ότι ακόμα και αυτοί “κατά πάσα πιθανότητα δεν θα επιτευχθούν”».

Η Handelsblatt γράφει πως αρκετές ιδιωτικοποιήσεις που είχαν σχεδιαστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, μεταξύ των οποίων η πώληση της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ και των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται και στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων.

«Οι λόγοι είναι πολλοί. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλειπε η πολιτική βούληση. Επιπλέον υπήρχαν γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια. Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συχνές αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

πηγή: http://www.enikos.gr/international/190394,H_Handelsblatt_gia_to_senario_%C2%ABTAIPED_Lo.html
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Μας προστατεύσανε οι νόμοι μας από κάτι; Ενδιαφέρον….

Σχολιάστε