Γαλάζια Σημαία και φέτος για το Ασκέλι / Νέα ΑίγληH παραλία Ασκέλι / Νέα Αίγλη στον Πόρο βραβεύθηκε και φέτος με τη Γαλάζια Σημαία 2019.  Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Ανάμεσα στις βραβευμένες παραλίες βρίσκονται οι παραλίες της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα και η παραλία Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay στην Ερμιονίδα.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μητσος says:

    Μετά από αρκετό καιρό που διάβασα το άρθρο εδώ να κάνω μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση.ο επιφανής συμπολίτης μας και επιχειρηματίας που πήγε και έριξε βράχια (για τον ίδιο βότσαλο) στην παραλία στο Ασκελι το έκανε με ποιο σκεπτικό;να μη πατάει κάνεις;να πηγαίνει ο κόσμος στις ξαπλώστρες του;να μη μπορεί μια οικογένεια να κάτσει σε ελεύθερο και χωρίς ξαπλώστρες χώρο και να από!ζήσει το μπάνιο της και τη θαλασσα!;γιατί όποιος βάλει τον κ…. του κάτω σε αυτά τα βραχώδη πετρώματα δε θα ξανακατσει σε καρέκλα για τις επόμενες 10 μερες.Κανει ότι του γουστάρει ο καθένας αλλά κατά τα άλλα φταίει η κρίση που ο κόσμος δεν έρχεται στον Πόρο η που αυτοί που μας προτιμούν φεύγοντας ρίχνουν τη μαύρη πέτρα πίσω τους.Αντε και του χρόνου μόνοι μας,γιατί με μαγαζιά στολίδια για το νησί κλειστά,με παραλίες παρατημένες,με το μισό νησί να βρωμάει,με ανθρώπους που για καπρίτσιο αφήνουν επιχειρήσεις κλειστές,με μαγαζατορες που πρέπει με το ζόρι να δουλεύουν μόνο εκείνοι και οι άλλοι πρέπει να πάνε να πνιγουνε αν όχι του χρόνου τότε πολύ σύντομα θα μείνουμε μόνοι μας να κοιταζόμαστε μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν.και μη πει κανείς ότι δεν είναι έτσι γιατί ο καιρός γαρ εγγύς και η πραγματικότητα που έρχεται στο άμεσο μέλλον θα τον διαψεύσει και θα στεναχωρηθει

Σχολιάστε