Βροχή από εκδηλώσεις το Σάββατο 13 Ιουλίου στον ΠόροΒροχή πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνονται το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου στον Πόρο:
– Για 6η συνεχή χρονιά στο υπαίθριο αμφιθέατρο στις 21:30 20 χορευτές και ηθοποιοί φοιτητές της θεατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ryarson του Τορόντο Καναδά, δίνουν τη χοροθεατρική παράσταση «Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΑΣ». Είναι μία πρόσχαρη και διασκεδαστική ματιά στην ζωή του διάσημου Καναδού συγγραφέα, συνθέτη και τραγουδιστή Λέοναρντ Κοέν στην Ύδρα την δεκαετία του 60. Σκηνοθεσία της Peggy Shannon, Διασκευή: Corinna Seeds Χορογραφία: Alyssa Martin. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία της Ποριώτισσας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Λιάνας Σακελλίου.
– Το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Ιουλίου στον πεζόδρομο Ερμού της Δημοτικής Αγοράς γίνεται υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Ο Πόρος που αγαπάμε», αφήγηση βιβλίου «Είμαι ο Λέων των Κυθήρων», λειτουργία εθελοντικής δανειστικής βιβλιοθήκης, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, κ.α.
– Ο πολιτιστικός φορέας ”Καθετή” διοργανώνει στην παλιά ταβέρνα του Σωτήρη Κερρά στην Πούντα μία έκθεση φωτογραφίας γεμάτη τοπική ιστορία από το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έως το τέλος Οκτωβρίου. Δευτέρα έως Σάββατο, 18.00-21.00 μ.μ. Παρουσιάζεται μία σειρά φωτογραφιών – ντοκιμαντέρ που τραβήχτηκαν στην ταβέρνα “Σωτήρης”, ενός ορόσημου του Πόρου. Αγαπητός και γνωστός για το δημιουργικό του πνεύμα, ο Σωτήρης Κερράς δημιούργησε κάτι που με απλά λόγια μπορεί να περιγραφεί ως αίθουσα τέχνης, την οποία επισκέφθηκαν γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Γιάννης Τσαρούχης. Ο Βασίλης Κολοκύθας φωτογράφησε το εσωτερικό της κλειστής προς το παρόν ταβέρνας, η οποία πρόκειται να γίνει το σπίτι της “Καθετής” στο άμεσο μέλλον, ενώνοντας τον Πόρο και την ανέμελη κουλτούρα της ταβέρνας με τον Γαλατά.
– Τέλος, στην παραλία Ασκελιού στις 21:00 δίνεται συναυλία των Burger Project, στο πλαίσιο του POROS ARTS FESTIVAL 2019.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σεμνά και αθόρυβα, χωρίς αυτοπροβολή, η κυρία Σακελλίου, πέρα από το εκπαιδευτικό, συγγραφικό, ποιητικό, μεταφραστικό και επιστημονικό έργο της, παράγει και σημαντικό πολιτιστικό έργο.

    Αξίζει αναγνώριση και στους ανθρώπους που το ίδιο σεμνά και αθόρυβα εργάζονται, χωρίς ιδιοτέλεια, για την επιτυχία του Poros Arts Festival, όπως και στους επιχειρηματίες που συμβάλλουν με τις χορηγίες τους στις εκδηλώσεις που οργανώνονται τόσο για την ψυχαγωγία των κατοίκων, όσο και για την προβολή του τόπου τους.

  2. Aris Adanis says:

    Εξαιρετικά. Ευχαριστούμε.

Σχολιάστε