Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της ΚαθετήςΑπό τον Ιανουάριο ξεκινά τη λειτουργία της η Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής με την τρέχουσα μορφή της. Κλασική λογοτεχνία για ενήλικες, εφήβους, παιδιά και μη ελληνόφωνους βιβλιοφάγους. Στον
ζεστό χώρο της Καθετής, μπορείτε να απολαύσετε κλασικά βιβλία για όλες τις ηλικίες, αλλά και βιβλία για την τοπική ιστορία.

 

Στον όμορφο χώρο μας, μπορείτε να ταξιδέψετε με κλασικά λογοτεχνικά έργα έξι κατηγοριών:
Μεταφρασμένη λογοτεχνία: Μεγάλους ξένους συγγραφείς όπως ο Σαραμάγκου, ο Ουμπέρτο Έκο, ο Προύστ, ο Κάφκα. Λογοτέχνες, φιλόσοφοι, ποιητές, μεταξύ τους και νομπελίστες, η βιβλιοθήκη μας φιλοξενεί μεγάλο μέρος του έργου τους, και μπορείτε να κάνετε μαζί τους υπέροχα λογοτεχνικά ταξίδια.

 

Ελληνική λογοτεχνία: Από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου  μέχρι το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη. Βιβλία που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, και συγγραφείς με καθοριστικό έργο, όπως ο Καζαντζάκης, ο Βρεττάκος και τόσοι ακόμα. Η υπέροχη κλασική ελληνική λογοτεχνία συγκεντρωμένη στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής.

 

Νεανική λογοτεχνία: Ο Ιούλιος Βέρν, ο Κάρολος Ντίκενς και πολλοί  μεγάλοι συγγραφείς που ταξίδεψαν με τα μυθιστορήματά τους τα εφηβικά μας χρόνια βρίσκονται στα ράφια της Καθετής. Οι έφηβοι αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε σημαντικά έργα παλαιότερων ή νεότερων εποχών και να ανακαλύψουν πραγματικούς λογοτεχνικούς θησαυρούς.

 

Παιδικά βιβλία: Κλασικά παραμύθια, μύθοι, διηγήματα γνωστών  συγγραφέων, ακόμη και σαιξπηρικά έργα. Αφιερώσαμε τα ράφια μας στα κλασικά βιβλία για παιδιά. Ανακαλύψτε τον κόσμο των βιβλίων μαζί τους.
Αφήστε τα να χαθούν στη μαγεία ενός καλού βιβλίου, μαθαίνοντάς τους να τα αγαπούν.

 

Ξενόγλωσση λογοτεχνία: Για τους ξένους φίλους της Καθετής  φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ράφια με ξένη λογοτεχνία. Αγγλόφωνα, κατά κύριο λόγο, βιβλία σάς περιμένουν στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο
της Καθετής να τα διαβάσετε.

Βιβλία για την Τοπική Περιοχή: Βιβλία που αφορούν την τοπική ιστορία ή γεωγραφία, ακόμα και λογοτεχνικά βιβλία που γράφτηκαν για την περιοχή. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο αυτό μέσα από τα μάτια μεγάλων λογοτεχνών και ντόπιων συγγραφέων.

 

Μια συλλογή που δημιουργήθηκε χάρη στην προσφορά ιδιωτών* και της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Πόρου και που ευελπιστούμε με την συμβολή σας να εμπλουτιστεί.

 

Η Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει να ταξιδέψετε.

 

Ελάτε να διαβάσουμε παρέα εμβληματικά βιβλία. Να ανακαλύψουμε μαζί νέους και παλιούς κόσμους!
«Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για να καταλήξει σ’ ένα ωραίο βιβλίο» Stephane Mallarme

 

*Ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Γκούμα, την Αναστασία Καρούτη, την Φαίη Ορφανίδου, την Μαρία Ορφανίδου, την Μαρία Πατεράκη και την Γεωργία Τσινιέρη για τη δωρεά βιβλίων στην βιβλιοθήκη της Καθετής.

 

 

Πληροφορίες
Καθετή, 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
info@katheti.gr, 2298043825
www.katheti.gr

FB: @kathetiporos,
Εγγραφήσε newsletter: http://eepurl.com/du59t9

 
Σχολιάστε