Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα του Πόρου – Το μήνυμα του Δημάρχου Γ. ΔημητριάδηΜόλις 2 είναι τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Πόρου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Από τα 2 ενεργά κρούσματα, το ένα νοσηλεύεται, ενώ ένα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της ενημέρωσης της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

 

“Αγαπητοί φίλοι,
Με το άνοιγμα του τουρισμού, τα ενεργά κρούσματα στο νησί μας τείνουν να μηδενιστούν και είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την κατάσταση αυτή!
Όπως διαπιστώσαμε πέρυσι με τον χειρότερο τρόπο, την «εποχή του κορωνοϊού» η βιωσιμότητα της τουριστικής περιόδου σε κάθε προορισμό κρέμεται από μία κλωστή. Είναι βέβαιο ότι όλοι συμφωνούμε ότι για κανέναν λόγο, για καμία «αρπαχτή» και για καμία καρέκλα παραπάνω δεν αξίζει να θέσουμε σε κίνδυνο το διακύβευμα αυτό. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το θυμόμαστε όλο το καλοκαίρι! Τηρούμε όλα τα μέτρα και φροντίζουμε οι επιχειρήσεις μας να δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και (εξίσου σημαντικό) η εικόνα τους να μην αφήνει καμία αμφιβολία για αυτό.
Από την στιγμή που ο τουρισμός άνοιξε, θα σταματήσω να δημοσιοποιώ τα ενεργά κρούσματα, αφού πλέον αυτά δεν θα φανερώνουν την επιδημιολογική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας, η οποία στο εξής θα αναμειγνύεται με χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες. Φυσικά έχουμε όλοι καταλάβει ότι όταν σε μία περιοχή υπάρχει επικίνδυνη διασπορά, αυτό ανακοινώνεται στις ειδήσεις και στα ΦΕΚ που εκδίδονται, χωρίς ο Δήμαρχος, ούτε να χρειάζεται να το προαναγγείλει, ούτε βέβαια να μπορεί να το αποτρέψει. Άρα, παρακαλώ όλους να καταπνίξουν την εύλογη περιέργεια για τον «ακριβή αριθμό» των ενεργών κρουσμάτων, θεωρώντας δεδομένο, αφενός ότι η εγρήγορση πρέπει να είναι ίδια ανεξάρτητα από τον αριθμό αυτό και αφετέρου ότι οι εθνικές και οι τοπικές αρχές κάνουν πάντα το καθήκον τους στην περίπτωση που απαιτούνται περισσότερα μέτρα.
Τέλος, ενημερώνω ότι με επείγουσα επιστολή μου σήμερα ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς να αφαιρέσουν το πορθμείο Πόρου-Γαλατά από τις εξαιρέσεις της υποχρέωσης των ταξιδιωτών να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ ή εμβολιασμού.”Σχολιάστε