Βαρουφάκης & Καζάκης σχολιάζουν την συμφωνία του EurogroupΔυο γνωστοί οικονομολόγοι δίνουν τη δική τους ερμηνεία για την ιστορική συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο RealFM, δήλωσε «Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» και συμπλήρωσε «Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αυτή συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρξε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο «πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο».

«Τότε η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Τώρα ο παραγωγικός ιστός της χώρας οδηγείται σε θανάτωση και αυτό θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ακούστε τι δήλωσε ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημήτρης Καζάκης (που προσφάτως μίλησε στον Πόρο) σε συνέντευξή του στο Marconi Radio 96,1 fm του Βόλου.

e-Volos.gr: Ο Δημήτρης Καζάκης του Ε.ΠΑ.Μ. στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” by user7052984
Σχολιάστε