Αφιέρωμα στη Λιάνα Σακελλίου από “Τα Νέα”Δημοσίευμα της Εφημερίδας “Τα Νέα” της 29ης Δεκεμβρίου εκθειάζει το συγγραφικό και ποιητικό έργο της Ποριώτισσας Καθηγήτριας ΕΚΠΑ Λιάνας Σακελλίου και την πατρίδα της τον Πόρο.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γιώργος Βέης στο ένθετο “Πρόσωπα” της εφημερίδας σχολιάζει το συγγραφικό και ποιητικό έργο της Λιάνας Σακελλίου τονίζοντας ότι: “… Η αξιοποίηση του εννοιολογικά δήθεν ασήμαντου συνιστά μία από τις κύριες μέριμνες της ποιήτριας που αναζητά την ενότητα βίου και οδηγεί και τον αναγνώστη σε αίσθημα πληρότητας ….”.
Ο Γιώργος Βέης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην πατρίδα της καθηγήτριας που την εμπνέει στο έργο της, γράφοντας: ”… Πόρος, ένα από τα ελάχιστα άρρενα νησιά μας, γεννά τα ικανά και αναγκαία ερεθίσματα των συναφών αποτυπώσεων …”. 


Τέλος, ο αρθρογράφος αξιολογεί και το τελευταίο βιβλίο της “Όπου φυσά γλυκά η αύρα”, εντυπωσιασμένος από την εμφανή εικαστική προοπτική και εικαστική επίγνωση που είναι κατάδηλες στα κείμενα-στίχους του, αποδίδοντας τις στην ευρύτερη παιδεία της ποιήτριας και πανεπιστημιακής δασκάλας Λιάνας Σακελλίου.
Σχολιάστε