Αυτόφωρο για τον αποκλεισμό του πεζοδρομίου στην περιοχή του ΆλσουςΣτο αυτόφωρο οδηγήθηκε εχθές, ο ιδιοκτήτης οχήματος που επί έξι ημέρες είχε σταθμεύσει επί του πεζοδρομίου σε κεντρικό σημείο του Πόρου, αποκλείοντας την κυκλοφορία των πεζών και εγκλωβίζοντας το ασθενοφόρο του Δήμου.

Ειδικότερα, από την περασμένη Δευτέρα, όταν το ασθενοφόρο του Δήμου ακινητοποιήθηκε λόγω προσωρινής βλάβης σε εσοχή του πεζοδρομίου, ο οδηγός του επίμαχου οχήματος το στάθμευσε παραπλεύρως επί του πεζοδρομίου και μάλιστα επί της ράμπας που υπάρχει για την κίνηση ΑΜΕΑ και καροτσιών, αρνούμενος να το μετακινήσει και επικαλούμενος και αυτός -με χαρτί που τοποθέτησε- ότι έχει βλάβη.

 

 

Ωστόσο, την Τετάρτη το μεσημέρι το μετακίνησε για λίγες ώρες και στη συνέχεια το στάθμευσε ξανά κατά τον ίδιο τρόπο. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων και την αγανάκτηση των περαστικών, οι οποίοι αναγκάζονταν για όλο αυτό το διάστημα να παρακάμπτουν το όχημα μέσω της ασφάλτου, ενώ τα ΑΜΕΑ και οι γονείς με καροτσάκια αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα για απόσταση περίπου 100μ, αφού κολλητά με το όχημα ξεκινάει το διαμήκες πεζούλι που βρίσκεται παραπλεύρως της Παιδικής Χαράς του Άλσους Παπαντωνίου.

Επιπλέον, το δημοτικό ασθενοφόρο που στο μεταξύ επιδιορθώθηκε ήταν αδύνατο να κινηθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο έκτακτο περιστατικό (που ευτυχώς δεν συνέβη).

 

Τελικά, μετά από τις ενέργειες του Α.Τ. Πόρου και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οδηγός απομάκρυνε το όχημα το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Σχολιάστε