Αυτοκτονία δασκάλου με πολιτικές προεκτάσεις στην ΞάνθηΣοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η «πολιτική αυτοκτονία» του 44χρονου δασκάλου Σάββα Μετοικίδη στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το xanthipress που μετέδωσε πρώτο την είδηση, Ο 44χρονος δάσκαλος, πριν απαγχονιστεί, φερόταν φυσιολογικά και ψύχραιμα ώστε κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι πρόκειται να κάνει. Μέχρι τις 2 μ.μ. του Σαββάτου ο Σάββας Μετοικίδης ήταν στο καφενείο της πλατείας στη Σταυρούπολη και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας για το σπίτι, τους αποχαιρέτησε καθώς στις 6 μ.μ. επρόκειται να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Πήγε στο πατρικό του σπίτι, έκατσε στο τραπέζι με τον αδερφό, τον πατέρα και τη μητέρα του, οικογενειακά και κάποια στιγμή έφυγε από το τραπέζι. Μετά τις 4 ο πατέρας του πήγε για κάποιο λόγο στην αποθήκη του σπιτιού, όπου αντίκρισε το γιό του κρεμασμένο ! Στη θέα του γιου ο πατέρας λύγισε και η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στην κοινωνία της Σταυρούπολης.
2 Επιστολές του αυτόχειρα, ζήτησε πολιτική κηδεία
Στο σημείο όπου απαγχονίστηκε ο αριστερός συνδικαλιστής, βρέθηκαν δύο επιστολές. Η πρώτη απευθύνεται στην οικογένειά του και περιέχει και αρκετές λεπτομέρειες για τις εκκρεμότητες που έχει αφήσει. Η δεύτερη έχει σαφές πολιτικό περιεχόμενο και αποτελεί ένα μανιφέστο όπου εξηγεί τους πολιτικούς λόγους της αυτοχειρίας του, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Πληροφορίες λένε ότι τον τελευταίο καιρό είχε προβληματιστεί έντονα για τις δυσμενείς επιπτώσεις στα εργασιακά του στενού φιλικού περιβάλλοντός του.
Με επιθυμία του ίδιου εκλιπόντος, όπως παρήγγειλε στην επιστολή του, θα ταφεί με πολιτική κηδεία.

Source: xanthipress.gr
Σχολιάστε