Αρβανιτόπουλος: Ρύθμιση ανακούφιση για τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδεςk.arvanitopoulosΑπό το Γραφείο Τύπου του βουλευτή της ΝΔ στη Α’ Πειραιά εκδόθηκε εχθές η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Σήμερα (σ.σ. εχθές) κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α μετά από παρέμβαση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Ά Πειραιώς και Νήσων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αλλά κυρίως την καταλυτική συμβολή της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, που κατέθεσε την νομοτεχνική βελτίωση, διορθώθηκε μια καταστροφική αβλεψία του Φόρου, που έθιγε εκατοντάδες μικρές ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Με την παρέμβαση αυτή, οι μικρές ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις διακρίνονται από τις υπόλοιπες Ιδιωτικές επιχειρήσεις και  εξαιρούνται  της  καταβολής ΕΝ.Φ.Ι.Α ύψους 0,5% και εντάσσονται στην κλίμακα του 0, 25% .

Με την παρέμβαση αυτή  προστατεύονται οι εκατοντάδες μικρές ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων, αποφεύγεται η οικονομική αφαίμαξή τους  και διασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές τους.

Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα εκατοντάδων οικογενειών και αποκαθίσταται μία αδικία.

Ειδικότερα προσθέσαμε ρύθμιση που προβλέπει: Στο άρθρο μονό της τροπολογίας 1080/150 μετά την παράγραφο 10 προστίθεται παράγραφος 11 και η υφιστάμενη παράγραφος 11 αναριθμείται σε παράγραφος 12 ως εξής:

11. Μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης  γ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 5 του . 4223/2014 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Τα αναφερόμενα στο προηγούμενο  εδάφιο εφαρμόζονται και για τα ξενοδοχειακά κτίρια του άρθρου 8 της υπ΄  11294885/479/Γ0013ΠΟΛ/1996 (΄Β 1152) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών τα οποία ιδιοχρησιμοποιούν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις».
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. —- Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας —-

    Nαι, όπως εξασφαλίστηκαν και πριν το προσωρινό χαράτσι έμπνευσης Βενιζέλου, γίνει μόνιμο και βαφτιστεί ΕΝΦΙΑ.

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Δεν πρόκειται να κάτσω να διαβάσω πόσες κλίνες είναι το όριο για το διαχωρισμό, αλλά έστω ότι το όριο είναι 50 κλίνες, αυτό σημαίνει ότι ένα ξενοδοχείο με 100 κλίνες θα πληρώσει με 0,5% και 5 ξενοδοχεία με 30 κλίνες το καθένα του ίδιου ανθρώπου θα πληρώσουν 0,25%.
    Χαζή ρύθμιση, όπως και οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση που εξετάζει τα περιουσιακά στοιχεία ένα ένα και όχι στο σύνολό τους.
    Βοηθάει αυτούς που έχουν μικρή οικογενειακή επιχείρηση και αυτούς που έχουν εξαγοράσει πολλές μικρές επιχειρήσεις.

Σχολιάστε