Απώλεια για τον Πόρο – “Έφυγε” ο Γιώργος ΚανελλάκηςΤην απώλεια του Γιώργου Κανελλάκη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης:

“Έφυγε σήμερα από τη ζωή πλήρης ημερών ο επίλεκτος συμπατριώτης μας και μέγας δωρητής του Δήμου Πόρου Γιώργος Κανελλάκης. Οδυνηρή η απώλεια για τον τόπο.
Γαλήνιος, ευγενικός, δοκιμάστηκε σκληρά με τη φίλτατη σύζυγό του Χέγκα όταν έχασαν πρόωρα τον μονάκριβο γιο τους, στη μνήμη του οποίου προχώρησαν σε μία γενναία δωρεά προς το νησί και τους κατοίκους του. Προσέφεραν στον Δήμο Πόρου την πλούσια και πολύτιμη συλλογή τους με κοχύλια, καρπό μιας πολύχρονης προσωπικής ερασιτεχνικής ενασχόλησης, η οποία εκτέθηκε στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Γ. Θεοδώρου, της συζύγου του δρ. υδροβιολογίας Εύης Βαρδαλά και ομάδας άλλων επιστημόνων. Για αυτή τη μεγάλη προσφορά τους ο εκλιπών και η σύζυγός του τιμήθηκαν από τον Δήμο Πόρου με το Μετάλλιο Ευποιίας, ενώ αργότερα δόθηκε τιμητικά το όνομά τους, τόσο στην αίθουσα που στεγάζει τη συλλογή τους, όσο και στην κλίμακα που οδηγεί από την παραλία στο κτήριο της Βιβλιοθήκης, στην οποία μάλιστα το ζεύγος Κανελλάκη τοποθέτησε με δικές του δαπάνες μια όμορφη κουπαστή, πραγματοποιώντας μια ακόμα σημαντική δωρεά προς τον τόπο.
Αποδημώντας για τις αιώνιες μονές, ο αείμνηστος Γιώργος Κανελλάκης αφήνει ζωντανό το αποτύπωμά του στον πολιτισμό του τόπου του, του τόπου μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του γι’ αυτόν και τους συμπολίτες του.
Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπητή σύζυγό του Χέλγκα και στη λοιπή οικογένειά του. Ας είναι αθάνατη η μνήμη του.”Σχολιάστε