Από την ιδέα στην πράξη: Ένα δημιουργικό εργαστήρι με τον Μελαχρινό ΒελέντζαΤην Πέμπτη, 18 Ιουλίου, ο ιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Έρευνας & Παραγωγής Experimento Μελαχρινός Βελέντζας προσκαλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας και επαγγελματικής απασχόλησης σε ένα δωρεάν διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Από την Ιδέα στην Πράξη», το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Καθετής, στον Γαλατά (11.00-15.00), και το δεύτερο μέρος θα έχει ως σημείο εκκίνησης την Καθετή, για να καταλήξει στο λιμάνι του Πόρου (20.00-22.00). Το διάρκειας έξι ωρών εργαστήρι έχει ως στόχο να μεταφέρει την εμπειρία έρευνας και παραγωγής της ομάδας Experimento στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες και να αξιοποιήσει την ομαδική εργασία σε συνδυασμό με θεατρικές τεχνικές και μουσική.
│Πώς κάνω την ιδέα μου πραγματικότητα;│
Μέσα από τη μελέτη της θεατρικής παράστασης Lemon που παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη παραγωγή σε θεατρικές και μη αμιγώς θεατρικές σκηνές ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα θα περάσουμε στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων σε σχέση με τις δικές τους ιδέες και επιθυμίες.
Όπως αναφέρει ο Μελαχρινός Βελέντζας: «Το Lemon ξεκίνησε ως μία Ιδέα. Τι μεσολαβεί ανάμεσα στην Ιδέα και την Υλοποίηση; Στο εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη» θα επικεντρωθούμε αφενός σε πρακτικά ζητήματα (Ιδέα, Οργάνωση και Προγραμματισμός, Ομάδα, Επικοινωνία και Σύνδεση με την τοπική κοινότητα). Αφετέρου, θα αναδείξουμε μέσω ομαδικής εργασίας τους παράγοντες που μας εμποδίζουν από το να πράξουμε.»
│Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;│
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Μελαχρινός Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και “Marketing, Consumption & Society”, το οποίο παρακολούθησε ως υπότροφος στο Limerick University της Ιρλανδίας. Παρουσίασε τη διπλωματική του εργασία στο Carleton University στην Οττάβα του Καναδά με θέμα «Η λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους. Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών με κλασικές σπουδές και ανώτερα θεωρητικά, που συνεχίστηκαν με μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και αρμονίας. Στο θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια, ενώ από το 2018 έχει ιδρύσει τους Experimento – Καλλιτεχνικό δίκτυο Έρευνας και Παραγωγής. Είναι εισηγητής σεμιναρίων που άπτονται του τομέα της ανεξάρτητης παραγωγής και επικοινωνίας πολιτιστικών δρώμενων.

Πληροφορίες
Διεξαγωγή: Πέμπτη, 18/7, 11.00-15.00 και 20.00-22.00μμ.
Διάρκεια: 6 ώρες
Τόπος: Καθετή, 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Συμμετοχή: Δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Πληροφορίες/εγγραφές: info@katheti.gr, 2298043825

Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 2298043825
Email: info@katheti.gr
Website: katheti.gr (υπό κατασκευή)
FB: @kathetiporos
Εγγραφή σε newsletter: http://eepurl.com/du59t9
Σχολιάστε