Αποκάλυψη: 434€ από τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων για την δημοσίευση (κατά παραγγελία) άρθρου στο mellon.grΔημοσιεύτηκε στις 13.4.2018 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η με αριθμό 122/2018 Απόφαση του Δήμαρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστα Καραγιάννη, με την οποία όπως αποκαλύπτεται στις 21 Μαρτίου ο Δήμαρχος ανέθεσε έναντι 434€ (με ΦΠΑ) στην εταιρία «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝ. ΕΠΕ», του εκδότη Βασίλη Λαζαρίδη, να δημοσιεύσει στην ηλεκτρονική εφημερίδα mellon.gr, δημοσίευμα με θέμα: «Με χρώμα Λιμενικού η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Γαλατά Τροιζηνίας».

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάθεσης προκαλεί μεγάλη έκπληξη και πολλές απορίες.

Καταρχήν, για ποιο λόγο άραγε ένας Δήμος θα πρέπει να ξοδέψει δημοτικά κονδύλια για την επικοινωνιακή προβολή της παρέλασής του.

Δεύτερον, ακόμα και αν αυτό ήταν θεμιτό, το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου ελάχιστα προέβαλε τον Δήμο και στην πραγματικότητα κυρίως προέβαλε τον (πρώην) Λιμενάρχη Πόρου.

Τρίτον, εφόσον το συγκεκριμένο άρθρο αποτελούσε πληρωμένη καταχώρηση από δημόσιο φορέα, δεν ήταν υποχρεωτική η σχετική αναφορά επί του δημοσιεύματος, ώστε να είναι γνωστό στους δημότες πού πάνε τα χρήματά τους και στους αναγνώστες ποια είναι η αιτία του δημοσιεύματος;

Η σημαντικότερη διαπίστωση όμως είναι ότι οι κύριοι Καραγιάννης και Λαζαρίδης είχαν συμφωνήσει ήδη από τις 21 Μαρτίου, δηλαδή πέντε μέρες πριν την παρέλαση, το θέμα του δημοσιεύματος, αφού στην προσφορά που υπέβαλε στον Δήμο ο εκδότης και αποδέχτηκε ο Δήμαρχος αναφέρεται ακριβώς ο τίτλος του θέματος, το οποίο αποδεικνύεται ότι ήταν προ-κατασκευασμένο και βασιζόταν προφανώς σε αντίστοιχη συνεννόηση αμφότερων με το Λιμεναρχείο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στο οποίο μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για τους «πολλούς Ποριώτες που παραβρέθηκαν στην παρέλαση του Γαλατά», ακολούθησαν νέα δημοσιεύματα της ίδιας ιστοσελίδας που χαρακτήριζαν «φιάσκο» την παρέλαση του Πόρου, καθώς και νέα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για την δημοτική αρχή Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άννα Κρίκωνα says:

  Διαφήμιση είναι πάντα χρήσιμη.
  Αυτή η γιορτή ήταν μία καλή ευκαιρία.
  Σήμερα δεν γίνεται τίποτα δωρεάν και η διαφήμιση είχε το κόστος της. Πολύ φυσιολογικό!

 2. aixmiros says:

  Μπράβο δήμαρχε…….οι Στρατιωτικοί ΟΡΤΙΝΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ και των δημοσιογράφων

 3. Ιάσων says:

  Δηλαδή πλήρωσαν οι δημότες της Τροιζηνίας για να διαφημιστεί ο λιμενάρχης Πόρου. Ουπς, πρώην λιμενάρχης ήθελα να πω… Ωραία διαφήμιση του κάνατε, χαχαχα

 4. Άννα Κρίκωνα says:

  Διαφήμιση είναι ότι προκαλεί το ενδιαφέρον καί την περιέργεια… για να μάθει κάποιος περισσότερα, για αυτούς βέβαια που έχουν ενδιαφέρον.Δεν είναι άσχημο να γίνει πιο γνωστός ο Γαλατάς της Τροιζηνίας. Πολλοί τον μπερδεύουν με κάποιον Γαλατά της Πελλοπονήσου

 5. Ελένη says:

  Πολύ φυσιολογικό να κάνουμε διαφήμιση του Λιμενάρχη αντί του Δήμου!
  Πολύ φυσιολογικό να ανοίγουμε βεντέτα με τον Δήμο Πόρου ποιανού η παρέλαση ήταν η καλύτερη και να κατασκευάζουμε στημένα δημοσιεύματα!
  Πολύ φυσιολογικό να διαφημιζόμαστε σε ένα μέσο που δεν το διαβάζει κανένας δυνητικός τουρίστας!
  Πολύ φυσιολογικό να ανοίγουμε παρτίδες με εκείνον που μέχρι εχθές έβριζε όλη τη δημοτική αρχή και που καταδικάζεται κατ΄ επανάληψη για τη συκοφαντική δυσφήμιση άλλων Δημάρχων!
  Πολύ φυσιολογικό να τα κάνουμε όλα αυτά, όταν δεν κάνουμε τίποτα άλλο για την τουριστική προβολή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων!

 6. Αντάνης says:

  Πολύ φυσιολογικό να συνεχίζεται, χρόνια τώρα, από τότε που ήμουν παιδάκι του Δημοτικού Σχολείου, η βλακώδης διαμάχη μεταξύ Πόρου-Γαλατά.
  Με… “έναυσμα” μάλιστα την πρόσφατη -και πρώιμη- φωτιά στην Ηλεία, ένας φίλος Γαλατιώτης μου είπε: “Στενοχωριέμαι πολύ για τις φωτιές. Ακόμα και για εκείνη που είχε “πιάσει” κάποτε στον Πόρο, εγώ δεν είχα χαρεί.” (!!!)
  Επειδή η λέξη ‘βλαξ’ είναι νομικός όρος, ο κάθε βλαξ- των επωνύμων σχολιαστών εν προκειμένω, εξαιρουμένων- κρίνεται αθώος λόγω βλακείας.
  (Επαναλαμβάνω: Βλαξ= Νομικός όρος. Δεν είναι βρισιά. Για να μη παρεξηγηθούμε κιόλας.)

Σχολιάστε