Απεργιακό μπλακ άουτ και διαδήλωση από τους επαγγελματίες του Γαλατά (φωτογραφίες & videos)IMGP2775Καθολική ήταν συμμετοχή των εμπόρων και των επαγγελματιών του Γαλατά Τροιζηνίας, στην Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Νεκρή ήταν η αγορά του Γαλατά το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες της πόλης, συμμετείχαν με ποσοστό 98%, στο κάλεσμα του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Γαλατά.

IMGP2777

Δεκάδες θιγόμενοι, από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πολίτες του Γαλατά, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, το οποίο και κατέλαβαν συμβολικά, κρεμώντας πανό διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

IMGP2762IMGP2763

Στο πλευρό των επαγγελματιών, βρέθηκαν και οι αλιείς του Γαλατά, οι οποίοι πριν από μια εβδομάδα, πραγματοποίησαν την δική τους, ξεχωριστή, πλωτή διαμαρτυρία στο δίαυλο Πόρου – Γαλατά.

IMGP2768

Η αντιπροσωπεία των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της πόλης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων Κώστα Καραγιάννη, εκφράζοντας του, τους λόγους της διαμαρτυρίας. Με την σειρά του, ο κ. Καραγιάννης τους εξέφρασε την συμπαράσταση του.

IMGP2766

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Γαλατά, οι επαγγελματίες, έκλεισαν, για αρκετή ώρα, συμβολικά και το πορθμείο Πόρου – Γαλατά, μπλοκάροντας με μοτοσυκλέτες την είσοδο των οχημάτων του φέριμποτ.

IMGP2769

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κατάστημα των Lidl του Γαλατά, κλείνοντας για λίγη ώρα την είσοδο του καταστήματος, ενώ αργότερα διέκοψαν και την κυκλοφορία του επαρχιακού δρόμου προς Γαλατά, για περίπου 15 λεπτά.

Οι κινητοποιήσεις στον Γαλατά, οργανώθηκαν μόλις μια μέρα πριν, από τον Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Γαλατά Τροιζηνίας, ο οποίος υπέγραψε κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας με τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, το οποίο εστάλη στους βουλευτές της Α’ Πειραιώς.

Σε αντίθεση με τους επαγγελματίες του Γαλατά, οι συνάδελφοι τους στον Πόρο, άνοιξαν κανονικά τα καταστήματα τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Να σημειώσουμε ότι ο αντίστοιχος Σύλλογος του Πόρου, είχε αποφασίσει την εθελοντική συμμετοχή των μελών του στην Γενική Απεργία της Πέμπτης.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, στιγμιότυπα από την διαμαρτυρία και δηλώσεις των εκπροσώπων  των παραγωγικών φορέων και του Δημάρχου:
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γαλατά, έδειξαν με απόλυτα ευπρεπή τρόπο την αγωνία τους για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους. Από ότι είδα και πληροφορήθηκα, συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ ξανά σε ανάλογες δράσεις.

  2. ΣΙΜΕΛΑ says:

    ΣΩΣΤΑ Κ.ΣΥΞΕΡΗ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΣΤΟ ΠΟΡΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ..ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΒ.ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ….ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ.. ΟΤΙ Ο Κ.ΚΟΥΛΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ…ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ..ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ…ΚΡΙΜΑ

  3. sporty says:

    Άραγε πόσοι απο αυτους ψηφισαν 3 φορες Τσίπρα τον τελευταίο χρόνο;

Σχολιάστε