Απάντηση Τ. Χατζηπέρου στο δελτίο τύπου του Δήμου ΠόρουΑπό τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

“Στο από 23-4-2018 Δελτίο Τύπου του Δήμου Πόρου, καταλογίζεται άδικα και άστοχα ευθύνη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο για το ότι δε μεσολάβησε μεταξύ του Δήμου Πόρου και του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα σχετικά με τη συνεισφορά του Δ. Τροιζηνίας-Μεθάνων στα λειτουργικά έξοδα του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά.
Προκειμένου να αρθούν οι λανθασμένες εντυπώσεις, που επιχειρείται να δημιουργηθούν στους Ποριώτες με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, αναγκαζόμαστε να επικαλεστούμε το Ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα τα άρθρα 1.1, 3.1, 3.2 και 4, σύμφωνα με τα οποία δεν υφίσταται υποχρέωση παρέμβασης της Περιφέρειας σε διαφορές μεταξύ δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας. Αντιθέτως, ορίζεται νομοθετικά ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς βαθμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων δεν υφίστανται σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας, δηλαδή με άλλα λόγια, η Περιφέρεια δεν ελέγχει ως ιεραρχικά ανώτερος βαθμός αυτοδιοίκησης τους δήμους και δεν παρεμβαίνει στις αρμοδιότητές του ελεγκτικά ή παρεμβατικά.
Επίσης, αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Πόρου το δικό του υπ’ αρ. 2823/16-5-2017 έγγραφο, με το οποίο απευθυνόμενος στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, καταλήγει στο εξής: «[…] παρακαλώ και αξιώνω να μην έχω καμία συνεργασία με τον κ. Χατζηπέρο και όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις του Δήμου μου με την Περιφέρεια να αντιμετωπίζονται με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους, και τα κρισιμότερα από αυτά, απευθείας μαζί σας.».
Επίσης, προς ολοκλήρωση της εικόνας αναφέρουμε ότι όπως προκύπτει από όλα τα Δελτία Τύπου του Δήμου Πόρου ουδεμία αναφορά γίνεται στον Αντιπεριφερειάρχη, παρόλο που με περισσή ευαισθησία λόγω της ποριώτικης καταγωγής του έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει, μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, ενέργειες και δράσεις του ίδιου προσωπικά, πολλά έργα στο νησί με χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής και την τεχνική υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων. Ακόμη δε και κατά τη διάρκεια των συγχρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής πολιτιστικών εκδηλώσεων -παρουσία του κ. Χατζηπέρου- ο Δήμαρχος δεν κάνει καμία δημόσια αναφορά στον «συμπατριώτη» του, κ. Χατζηπέρο.
Επί του προκειμένου, η προσφιλής τακτική του Δημάρχου Πόρου περί της απόδοσης σε τρίτους και δη στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, ευθυνών που δεν τους αναλογούν, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, δυστυχώς συνεχίζεται.
Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Πόρου ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ήταν και είναι πάντοτε στη διάθεση όλων των αιρετών και των πολιτών όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να συμβάλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην υπέρβαση προβλημάτων. Το να απευθύνεται ο Δήμαρχος Πόρου στα δύσκολα στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, έστω και για θέματα εκτός των αρμοδιοτήτων του δεύτερου, συνιστά έμμεση δικαίωση για τον κο Χατζηπέρο και την συνεπή και έντιμη πολιτική του πορεία. Αναμένεται τώρα και η δημόσια συγγνώμη του κου Δημητριάδη προς τον κο Χατζηπέρο καθώς και επανορθωτική επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.”
Σχολιάστε