Απάντηση του Γ. Δημητριάδη στον Δ. Στρατηγό για το θέμα του τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρουΜε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης απαντάει στην αντίστοιχη ανάρτηση του κ. Δημήτρη Στρατηγού για το θέμα της διοργάνωσης του τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών που πραγματοποιήθηκε στον Πόρο και τον Γαλατά 1-4 Μαΐου.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Δημητριάδη:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Δ.ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του «Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου Θησέας – Θανάσης Μούγιος» που διοργανώθηκε φέτος στον Πόρο για 3η χρονιά προσελκύοντας 400 μικρούς αθλητές με τους συνοδούς τους, απαντάω στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ανθυποψήφιός μου κ. Δ. Στρατηγός και ενημερώνω για τα εξής:
Η συνδιοργάνωση του τουρνουά, όπως και τα 3 προηγούμενα χρόνια, είχε αποφασισθεί από το Δ.Σ. Πόρου από τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους και οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό είναι τα μέλη του δικτύου σχολών GPS S.Ε.Ε. – Valencia, το οποίο και έχει αποκλειστικά την ευθύνη του αθλητικού του σκέλους. Μεταξύ των ομάδων αυτών είναι και η ομάδα του Τροιζηνιακού. Επίσης, κατόπιν έγκαιρου αιτήματός της απευθείας προς το δίκτυο, εξασφάλισε συμμετοχή και η ομάδα του Α.Ο.Ύδρας.
Καθώς το τουρνουά έγινε στον Πόρο, ο Δήμος Πόρου παρακάλεσε τους υπευθύνους για την κατά παρέκκλιση συμμετοχή και του Α.Ο.Πόρου (ο οποίος ούτε είναι μέλος του δικτύου ούτε είχε δηλώσει συμμετοχή όπως η Ύδρα). Με την οριστικοποίηση του προγράμματος την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, οι διοργανωτές απάντησαν θετικά για συμμετοχή του Α.Ο.Πόρου σε συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία στην οποία υπήρχε διαθέσιμη θέση. Έτσι, έγινε αμέσως επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Α.Ο.Πόρου, οι οποίοι ωστόσο απάντησαν αρνητικά στην πρόταση και στη συνέχεια η ίδια πρόταση έγινε στην αντίστοιχης ηλικίας ομάδα των Μεθάνων, η οποία και απάντησε θετικά, καταλαμβάνοντας τελικά την θέση. Η συμμετοχή τοπικής ομάδας ήταν προφανώς επιθυμητή και ελπίζω του χρόνου να γίνει (ξανά) εφικτή.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι βέβαιο ότι απαντούν σε κάθε καλοπροέραιτο ερώτημα που έχει τεθεί σχετικά με το τουρνούα.

Από την άλλη, αποκαλύπτουν άλλη μια επικοινωνιακή γκάφα του κ. Δ. Στρατηγού και ορισμένων επιρρεπών σε τέτοιες γκάφες υποψηφίων του, που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά ένα θέμα που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία πολιτική διάσταση, στοχεύοντας μάλιστα σε ευαίσθητες χορδές που έχουν να κάνουν με τα παιδιά (και όχι μόνο…). Παράδειγμα, ο κ. Συξέρης που έγραψε στο ίντερνετ ότι εκείνοι που προκάλεσαν τον καταιγισμό post και εντυπώσεων για το θέμα θα έπρεπε να ντρέπονται που μπλέκουν μικρά παιδιά στις προσωπικές τους διαφορές. Επειδή μέχρι την παρούσα ενημέρωση κανείς από τον Δήμο ή την παράταξή μου δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, προφανώς ο κ. Συξέρης εννοούσε τον κ. Στρατηγό, τον εαυτό τους και τους άλλους υποψηφίους του συνδυασμού του που έσπευσαν να «ενώσουν τον Πόρο» και για αυτό το θέμα.

Μιας, λοιπόν, που ο διαχρονικά παντελώς αδιάφορος και απών από κάθε δράση που αφορά στον τοπικό μας αθλητισμό κ. Στρατηγός έκανε το λάθος να ανοίξει τέτοια πολιτική κουβέντα, πριν με κατηγορήσει ξανά για τέτοια θέματα, ας ρωτήσει ποιοι είναι οι χορηγοί του Α.Ο.Πόρου και ποιος έχει αγοράσει τις εμφανίσεις της παιδικής του ομάδας (της ίδιας που με κατηγορεί ότι δήθεν εγώ απέκλεισα από το τουρνουά!), ας ρωτήσει ποιος (ως ιδιώτης!) είναι ο βασικός χορηγός του Α.Ο.Ποσειδώνα, του Ν.Ο.Π.Τ. και της Γυμναστικής Ένωσης και ας ενημερωθεί για τις δαπάνες του Δήμου για αθλητικές δράσεις την τελευταία 5ετία, σε σύγκριση με το απόλυτο μηδέν της περιόδου δημαρχίας του.
Επίσης, ας ενημερώσει τους δημότες ότι η υποψήφια σύμβουλός του κ. Αγγελική Μακρή, επιδιώκοντας το «ξεσπίτωμα» και ουσιαστικά την αναστολή των δράσεων των τοπικών αθλητικών Σωματείων, έχει προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητώντας την ακύρωση των Αποφάσεων Δ.Σ. με τις οποίες η δημοτική μας αρχή παραχωρεί εδώ και χρόνια αίθουσες του Ά Δημοτικού και του Λυκείου στους στυλοβάτες του τοπικού αθλητισμού, ΝΟΠΤ και Γυμναστική Ένωση. Ευτυχώς, βέβαια, οι προσφυγές της απορρίφθηκαν και έτσι ο αθλητισμός στο νησί μας συνεχίζεται και ευτυχώς η κ. Μακρή και η παράταξή της μέχρι στιγμής βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Poros Only says:

  Η γκάφα του Στρατηγού που είναι;
  Ο άνθρωπος ρώτησε τον απερχόμενο δήμαρχο αν προσκάλεσε την ομάδα του ΑΟ Πόρου και αυτός απάντησε με ένα σωρό άσχετα, όπως κάνει πάντα για να θολώσει τους ανόητους που του κάνουν like στο FB
  Ο άνθρωπος που τη Μεγάλη Παρασκευή δε σεβάστηκε τη θρησκεία έχει πάθει ΤΑΡΑΧΗ

 2. Πάνος Θεοχάρης says:

  “την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, οι διοργανωτές απάντησαν θετικά για συμμετοχή του Α.Ο.Πόρου σε συγκεκριμένη ηλικιακή ”

  Την παραμονή …..

  Οι “διοργανωτές” (ένας εκ των οποίων στις αφίσες αναφέρεται ο Δήμος Πόρου)

  “To τουρνουά διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, η ΕΠΣ Αργολίδας και οι Σχολές ποδοσφαίρου της Valencia F.C. στην Ελλάδα.”
  https://www.porosnews.gr/latest-news/1-4-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85-2019-3%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81/

  ουαου ….

 3. geo2004 says:

  Εκτός από την αχαριστία υπάρχουν και τα FAKE NEWS!!Αν η απαίτηση
  κάποιων γονέων που αδυνατούσαν να πληρώσουν την υψηλή για την εποχή συμμετοχή στη ΓΕΠ είναι λόγος διάλυσης Αθλητικών Σωματείων σύμφωνα με την ερμηνεία του απερχόμενου Δημάρχου, τότε πράγματι υπάρχει κρίση πανικού.Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται για να εκφράζουν τους δημότες (όχι για προσωπικά οφέλη).Διότι η αναμονή για να δείτε ένα πολίτη που δεν είναι ‘δικό’ σας παιδί ξεπερνά τους οκτώ (8) μήνες!!!Τι πιο όμορφο να ακούει κάποιος από έναν υποψήφιο Δήμαρχο …’το γραφείο μου θα είναι ανοικτό για όλους τους δημότες χωρίς ραντεβού’.
  Στην ηλεκτρονική σελίδα της ΓΕΠ διαβάζουμε για αίθουσα 120τ.μ.και ονόματα καθηγητών Φ.Α.Στη σελίδα του porosplus θίγονται κάποια ονόματα,ας δώσουν μια απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας.Η προσβολή ατόμων που δηλώνουν ανυπακοή στις…εντολές σου θα γίνει boomerang για σένα στις 26 Μαΐου.Ευτυχως που δεν είναι 29 Μαΐου!!!!

Σχολιάστε