Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Στρατηγού, αναφορικά με ζητήματα ισονομίας Καταστημάτων Υγειονομικού ΕνδιαφέροντοςΑπό το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού “Μας Ενώνει ο Πόρος!” μας εστάλη το παρακάτω Δελτίο Τύπου – Ανοικτή Επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Πόρου κου Δημήτρη Στρατηγού, αναφορικά με ζητήματα ισονομίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος: 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕIΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πόρος, 27 Μαρτίου 2019

Συμπατριώτες μας Ποριώτες και Ποριώτισσες, φίλες και φίλοι.

Πριν λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε δύο ακόμα -προεκλογικού χαρακτήρα- απέλπιδες κινήσεις του απερχόμενου Δημάρχου Πόρου, με τις οποίες και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να μειώσει τον αντίκτυπο από μια υπόθεση που έχει ξεσηκώσει θύελλα και την κατακραυγή όλων των Ποριωτών. Αναφέρομαι στην «Ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Πόρου αναφορικά με την υπόθεση του Γιάννη και Παναγιώτη Ρούσου», όπως ο ίδιος την ονομάζει και την «παρωδία» συζήτηση για την «Ισονομία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος» που διεξήχθη στο κτήριο Συγγρού τη Τετάρτη 20 Μαρτίου, μετά από σχετική του πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες.

Ως Δήμαρχος του νησιού επί σειρά ετών και πλέον εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οφείλω μια απάντηση σε όσα αναφέρθηκαν στην σχετική συζήτηση και στην εν λόγω επιστολή, όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των δικών μου δημοτικών θητειών, αλλά, συλλήβδην, για όλους τους δημοτικούς άρχοντες και τις Δημοτικές Αρχές μέχρι και την ημέρα που ανέλαβε η δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου.

Γιατί όλοι εμείς, «οι πρώην», είμαστε που όλα αυτά τα χρόνια εργασθήκαμε για να φθάσει ο Πόρος εδώ που έχει φθάσει, για να είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, αλλά και κυρίως, για να είναι ενωμένοι οι δημότες μας και να δημιουργούν.
Ειδικότερα για τις παραχωρήσεις των Κοινόχρηστων Χώρων μέχρι το 2014, πρέπει να θυμίσουμε πως ουδέποτε ακυρώθηκαν οι σχετικές Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες μάλιστα ψηφίζονταν στο σύνολό τους και από την Αντιπολίτευση του κ. Δημητριάδη. Σε αντίθεση με τη δική μας περίοδο, πολλές Αποφάσεις παραχωρήσεων κ/χ χώρων που ελήφθησαν από την Δημοτική Αρχή Δημητριάδη, ακυρώθηκαν ως παράτυπες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Σε ότι αφορά στις παραχωρήσεις στη χερσαία ζώνη λιμένα (αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου), ο κ. Δημητριάδης ξεχνά πως σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου της Σφαιρίας, υπήρχαν τραπεζοκαθίσματα εδώ και δεκαετίες, δίχως ποτέ να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως προσέφεραν το υπέροχο νησιωτικό χρώμα για το οποίο τα Ελληνικά νησιά είναι τόσο αγαπητά στους τουρίστες.
Το να μην παραχωρούνται διαθέσιμοι κ/χ χώροι στο παραλιακό μέτωπο, όταν μάλιστα δεν εμποδίζουν καθόλου τη λειτουργία του λιμένα ή τη κίνηση των πεζών, δεν είναι πολιτικό θέμα, είναι απλά μια παράλογη ιδεοληπτική εμμονή. Η δική μας πάγια θέση ως Δημοτική Αρχή, ήταν να δεχόμαστε κάθε σχετικό νόμιμο αίτημα, από όποια πλευρά και αν προερχόταν, αδιαφορώντας αν οι αιτούντες ήταν προσκείμενοι στην μια ή την άλλη Δημοτική Παράταξη , όπως συμβαίνει σήμερα και μάλιστα με προκλητικό τρόπο από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Όσον αφορά την δήθεν πολιτική περί «Ισονομίας» που αναφέρεται πολύ συχνά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, όλοι οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Πόρου, τη διαπίστωσαν στην πράξη, όταν στην περίπτωση των «Ιστορικών Καταστημάτων της Πέρλιας» ορισμένα μαγαζιά που ανήκουν σε σημερινούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Καθαρής Πορείας», έτυχαν διαφορετικής αντιμετώπισης από άλλα που ευρισκόταν λίγα μέτρα πιο δίπλα. Σε αυτήν την περίπτωση οι αυθαίρετες κατασκευές των νυν υποψηφίων – με εις βάρος τους τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης από τις Αρμόδιες Αρχές του Κράτους- διασώθηκαν με προσωπικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ άλλοι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να γκρεμίσουν ανάλογες κατασκευές και να υποβληθούν σε δυσβάσταχτα έξοδα, λειτουργώντας ουσιαστικά υπό το βάρος αθέμιτου ανταγωνισμού από τους πρώτους.

Οι λεονταρισμοί της Δημοτικής Αρχής Δημητριάδη για «Ισονομία και Υγιή Ανταγωνισμό» είναι στην πραγματικότητα ένα προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο αποκρύβονται παλαιοκομματικές μέθοδοι και συμπεριφορές.
Εμείς, όλοι εμείς «οι πρώην», δεν χωρίσαμε ΠΟΤΕ το νησί «σε στρατόπεδα». Δεν διχάσαμε, δεν στοχοποιήσαμε, δεν εκδικηθήκαμε ΚΑΝΕΝΑΝ! Μοναδικός μας σκοπός και στόχος ήταν η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του δήμου μας, η προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου του νησιού μας. Για εμάς, για όλους εμάς τους «πρώην» οι παραταξιακές ταυτότητες – αν αυτές υπήρχαν – έπαυαν να υπάρχουν από την επομένη των εκλογών. Και συνεχίζαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου μας το 2014, μια νέα – ηλικιακά και πολιτικά – ομάδα, που ήρθε δήθεν για να ενώσει, να εργασθεί για το καλό όλων μας, για το αύριο του Πόρου.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, όλοι γνωρίζουν πια, ποιες ήταν οι πραγματικές της προθέσεις. Να διχάσει. Να χωρίσει σε «δικούς μας» και στους «άλλους» τους Ποριώτες.
Έφθασαν δε, μέχρι και να αποκαλούν τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο του νησιού μας – ο οποίος, σημειωτέον, είναι από τους πλέον δραστήριους συλλόγους όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πανελλαδικά- ως «αντιπολιτευτική συνιστώσα».

Αυτή είναι η νοοτροπία της παρούσας δημοτικής Αρχής και αυτή είναι η νοοτροπία που θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχει στο νησί μας.
Αυτός, λοιπόν, είναι «ο μεσαίωνας» που αναφέρεται στην άνω «ανοικτή επιστολή». Ο μεσαίωνας του «οι δικοί μας» και «οι άλλοι». Ο μεσαίωνας της εμπάθειας, της διαίρεσης και της διχόνοιας.
Τον Πόρο μας υπηρέτησαν άνδρες μεγάλοι που τους έγραψε η ιστορία. Το λαό του Πόρου τίμησαν ένας Σαμπάνης, ένας Σολωμονιδης, ένας Σπυρίδωνας.
Δε θυμάμαι ποτέ κανέναν από τους παραπάνω, να αρνήθηκε τη βοήθειά του σε κάποιο συμπολίτη του, άσχετα αν τον ψήφισε ή όχι. Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο αείμνηστος Στέλιος Σολωμονίδης που είχε το ιατρείο του ανοιχτό για όλο τον Πόρο.
Πολιτικές αντιδικίες υπήρξαν. Σε ένα μικρό τόπο, πολλές αντιδικίες προέρχονται και από προσωπικές διαφορές, αλλά κανένας από τους παραπάνω δεν έβαλε «στο κάδρο» κάποιον συμπολίτη του.

Εμείς, όλοι εμείς οι «παλιοί», δε λειτουργήσαμε ποτέ με τέτοια νοοτροπία, δεν διοικήσαμε ποτέ με τέτοια συμπεριφορά, αλλά πάντα για το καλό όλων των δημοτών, όλου του δήμου μας.
Αυτός ο τρόπος πολιτικής συμπεριφοράς, αυτές οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τόπο μας, αλλά πολύ περισσότερο, αυτά τα οποία τίθενται εν αμφιβόλλω από μία δημοτική αρχή που μάλλον διχάζει, παρά ενώνει, αποτέλεσαν τους βασικότερους λόγους που αποφάσισα να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος του νησιού μας. Για να εργασθούμε συστηματικά, όλοι μαζί, ενωμένοι, με κοινούς στόχους, για το σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο για το αύριο του τόπου μας. Για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Για να επαναφέρουμε, όλοι μαζί, την γαλήνη, την ηρεμία, την ομόνοια και την σύμπνοια στο νησί μας.
Γιατί έτσι έχουμε μάθει να ζούμε!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

Γιατί, είναι «ο Πόρος που μας ενώνει».

Δημήτρης – Ανδρέας Στρατηγός
Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου
Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»
Σχολιάστε