Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες από τον νέο Δήμαρχο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Κ. ΚαραγιάννηkaragΟ νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Κώστας Καραγιάννης μας απέστειλε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή:

Πολίτες της Τροιζηνίας και των Μεθάνων, φίλες και φίλοι,

Όπως έχω δεσμευτεί προεκλογικά, θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια παντού και για όλα τα θέματα. Οι ενεργοί πολίτες καθορίζουν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή το μέλλον του τόπου τους. Και ενεργοί πολίτες μπορεί να είναι μόνο οι ενημερωμένοι πολίτες.

Οφείλω επομένως να σας ενημερώσω ότι ο κ. Σάββας Αθανασίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Τροιζηνία και τα Μέθανα», άσκησε την 21η Ιουλίου 2014 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς ΕΝΣΤΑΣΗ, η οποία την 23η Ιουλίου 2014 διαβιβάσθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς, ως αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της ανωτέρω ενστάσεως,  με την οποία αιτήθηκε:

1)                  Ότι επειδή ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Καράμπαμπας μεταδημότευσε την 14η Μαρτίου 2014 και ως εκ τούτου απώλεσε την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου, τα πιστοποιητικά γεννήσεως που χορηγήθηκαν στους υποψηφίους συμβούλους μας και φέρουν την υπογραφή του κ. Καράμπαμπα είναι δήθεν άκυρα και πρέπει να ακυρωθεί ο συνδυασμός μας,

2)                  Ότι εγώ, ανακηρυχθείς Δήμαρχος, είχα δήθεν ενεργείς συμβάσεις με το Δήμο, και πρέπει να εκπέσω από το αξίωμα του δημάρχου,

3)                  Ότι ο Βασίλειος Παντελής, ανακηρυχθείς δημοτικός σύμβουλος, είχε δήθεν καταδικαστεί σε αδίκημα που κωλύει την ανακήρυξη και εκλογή του ως δημοτικού συμβούλου και πρέπει να εκπέσει από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου,

4)                  Ότι τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας – Μεθάνων» με επικεφαλή τον Νίκο – Στράτο Δαρσινό, είχαν μήκος κατά 6 εκατοστά μικρότερο από το προβλεπόμενο στην Υπουργική Απόφαση του Υπ.
Εσωτερικών, και για το λόγο αυτό πρέπει να ακυρωθεί ο ανωτέρω συνδυασμός και

5)                  Την ανακήρυξή του ως Δημάρχου Τροιζηνίας- Μεθάνων.

Για την πιο πάνω Ένσταση ορίσθηκε δικάσιμος την  5η Αυγούστου 2014 και ώρα 12.00.

Κατά την προεκφώνηση της ανωτέρω υποθέσεως παραστάθηκα τόσο εγώ, όσο και ο Βασίλειος Παντελής, όπως οφείλαμε, καθώς και ο Σάββας Αθανασίου. Ο Νίκος – Στράτος Δαρσινός ήταν ΑΠΩΝ.

Το δικαστήριο εξέτασε αν τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το Νόμο, ήτοι εάν έλαβε γνώση ο κ. Δαρσινός του περιεχομένου της ενστάσεως.

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε το Δικαστήριο: α) ότι είχε κοινοποιήσει νόμιμα και εμπρόθεσμα το δικόγραφο της ενστάσεως στον κ. Δαρσινό και β) ότι είχε ενημερωθεί από τον κ. Δαρσινό ότι δεν θα προσέλθει στο Δικαστήριο.

Επειδή όμως ο κ. Αθανασίου δεν προσκόμισε στο Δικαστήριο τα αποδεικτικά επίδοσης και το Δικαστήριο δεν μπορούσε να προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης, ανέβαλε τη συζήτηση και όρισε νέα δικάσιμο, την επόμενη ημέρα 6η Αυγούστου 2014.

Αυτή τη φορά, κατά την προεκφώνηση της υποθέσεως ο κ. Αθανασίου ήταν επιμελής και είχε φροντίσει να προσκομίσει τα αποδεικτικά επίδοσης.

Το Δικαστήριο εξέφρασε για άλλη μία φορά την απορία, εάν ο κ. Δαρσινός θα παρασταθεί κατά τη συζήτηση. Ο κ. Αθανασίου ενημέρωσε αμέσως τη σύνθεση του Δικαστηρίου πως ο κ. Δαρσινός του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε πως εντός ολίγων λεπτών θα βρίσκεται στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όπως και συνέβη.

Είναι βέβαια άξιο απορίας, πως δύο επικεφαλείς συνδυασμών και αντίδικοι κατά τη δικάσιμο, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση και συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου ζήτησε από το Δικαστήριο να περιμένουμε τον κ. Δαρσινό, έτσι ώστε να μην εκδικασθεί η υπόθεση ερήμην του.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, όπως σας έχω διαβεβαιώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ζήτημα ασυμβιβάστου. Πρόκειται για μηχανορραφίες που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και στην ικανοποίηση της ανάγκης κάποιων να δικαιολογούν την πολιτική τους ύπαρξη, με όπλο τη συστηματική παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Κατά τη δικάσιμο της 6ης Αυγούστου 2014, ενώ ο κ. Αθανασίου χωρίς να προσκομίσει επαρκή έγγραφα, ως όφειλε, έχοντας αυτός το βάρος αποδείξεως, προσπαθούσε να δημιουργήσει για άλλη μία φορά εντυπώσεις, εμείς όμως αντικρούσαμε έναν προς έναν όλους τους λόγους ενστάσεως και τους ισχυρισμούς του και αποδείξαμε με σωρεία εγγράφων ότι όλοι οι ισχυρισμοί του που αφορούν τόσο το συνδυασμό μας, όσο και εμένα προσωπικά και τον Βασίλειο Παντελή είναι παντελώς αόριστοι και αβάσιμοι και για το λόγο αυτό απορριπτέοι.

Η σκευωρία κατά του συνδυασμού μας και προσωπικά εναντίον μου όσο και εναντίον του Βασιλείου Παντελή θα καταρριφθεί με την έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς.

Μας προκαλεί, ωστόσο, έντονο προβληματισμό, όχι το συμβάν καθεαυτό, αλλά οι προθέσεις αυτών που αγωνιούν να ξεπεράσουν το ‘εμπόδιο’ της λαϊκής βούλησης για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Ο κύριος Αθανασίου και οι συν αυτώ  δεν έχουν αντιληφθεί:

Ότι στις 25/05/2014 το 62,26 % των πολιτών της Τροιζηνίας και των Μεθάνων ψήφισαν και ανέδειξαν την πρώτη δύναμη.

Ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορεί προκλητικά για τη νωπή λαϊκή εντολή, προς όφελος των προσωπικών του φιλοδοξιών.

Ότι στη δημοκρατία ο δήμαρχος εκλέγεται και δε διορίζεται, ούτε αναρριχάται στην εξουσία υποσκελίζοντας τους «πολιτικούς αντιπάλους» με δόλιες ενέργειες, προσβάλλοντας τη συλλογική βούληση.

Ότι υποσκελίζοντας τον εκλεγμένο «πολιτικό αντίπαλο», αμφισβητείται ευθέως το λαϊκό έρεισμα και υποδαυλίζεται το συλλογικό αίσθημα.

Φίλες και φίλοι, θα επωμιστώ κάθε βάρος της επιλογής μου να μην εμπλακώ σε παρασκηνιακό διάλογο και συνδιαλλαγή τόσο πριν από τις εκλογές όσο και μετεκλογικά.

Η βαθιά μου πίστη στους θεσμούς και ο σεβασμός μου στους πολίτες, ήταν και παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αξίες. Η προάσπιση του γενικού συμφέροντος και το μέλλον αυτού του τόπου είναι πέρα και πάνω από τις προσωπικές σκοπιμότητες και τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος  Δ. Καραγιάννης
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Από τα παραπάνω δημιουργείται η αντίληψη ότι ο κος Σάββας Αθανασίου ήθελε να εκλεγεί βασιζόμενος σε τεχνικές λεπτομέρειες καταργόντας κάθε δημοκρατική διαδικασία. Σε κάνει να αμφισβητείς τι πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος και να απορείς πώς κάποιος που δεν σέβεται την δημοκρατία καταδέχτηκε να συμμετέχει στο σημαντικότερο (δυστυχώς) γεογονός της δημοκρατίας.

  *λέω δυστυχώς γιατί προς το παρόν είναι το μόνο που συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες μέχρι τώρα σε τέτοιο ποσοστό.

  Κλείνοντας το όργανο από το οποίο απορέουν κατά τα “χαρτία” και το Σύνταγμα άμεσα οι τρεις διακριτές εξουσίες μίλησε. Όποιος διαφωνεί, ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ!

  **λέω στα χαρτιά γιατί ο λαός εκλέγει μόνο την νομοθετική εξουσία αυτή την στιγμή.
  Η εκτελεστική βγαίνει σχετικά αυτόματα, αν και τελευταία έχουμε δει να κυβερνάει όποιος γουστάρει (βλέπε Παπαδήμος, μειοψηφεία τρι-κομματική)
  και η δικαστική διορίζεται από την τελευταία.

  Όταν όλοι εκλέγονται απευθείας ή με άλλο σύστημα αντιπροσωπευτικό, αλλά αποκλειστικά από τον λαό, τότε θα αλλάξω γνώμη.

 2. Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου έγινε η παρακάτω ανακοίνωση: “Με αφορμή την ανακοίνωση – σχόλιο του Κ. Καραγιάννη που αναφέρεται στην ακροαματική διαδικασία του διημέρου 5 και 6 Αυγούστου 2014 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, κατά την οποία συζητήθηκε η ένσταση που υποβάλλαμε κατά του κύρους των εκλογών της 18ης και 25ης Μαίου 2014, θέλω να επισημάνω τα εξής:
  1. Με απόφαση της ευρείας ολομέλειας του συνδυασμού μας “ΑλλάΖΟΥΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα”, αφού διαπιστώσαμε σωρεία παραβασιάσων της εκλογικής νομοθεσίας, καταθέσαμε την ένσταση μας.
  2. Επιλέξαμε να μην δώσουμε δημοσιότητα στο όλο θέμα των παραβιάσων, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. Ο Κ. Καραγιάννης θεώρησε καλό να προκαταβάλλει την απόφαση του Δικαστηρίου. Είναι απόλυτο δικαίωμα του. Όμως δεν είναι δικαίωμα του να διαστρέφει την πραγματικότητα.
  3. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο Κ. Καραγιάννης, ως εργολάβος μόνο κατά το 2014 εισέπραξε 14.000 ευρώ ως αμοιβή από το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι ο …υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή δήμαρχος δεν μπορεί να συνδέεται ετησίως πάνω από 5.000 ευρώ. Επίσης αποδείχθηκε ότι είχε μια προνομιακή σχέση με τον τέως Δήμο Μεθάνων και νυν Δήμο Τροιζηνίας με αλλεπάλληλες απ ευθείας αναθέσεις.
  4. Αποδείχθηκε ότι ο Βασίλης Παντελής, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Πρωτοδικείο Πειραιά με την 550/2008 απόφαση με 3 μήνες και με 3ετή αναστολή για ψευδή βεβαίωση ως αντιδήμαρχος του Δήμου Μεθάνων. Ο λόγος της καταδίκης του εμπίπτει στις διατάξεις περί κωλυμάτων εκλογιμότητας.
  5. Αποδείχθηκε ότι ο αντιδήμαρχος Β. Καράμπαμπας, παρά το γεγονός ότι είχε παραιτηθεί στις 14 Μαρτίου 2014 λόγω μεταδημότευσης του στον Δήμο Πόρου, είχε υπογράψει σε μεταγενέστερο χρόνο τα πιστοποιητικά με τα οποία κατέθεσε για την συμμετοχή στις εκλογές, τόσο ο Κ. Καραγιάννης, όσο ( ορισμένα εξα αυτών ) και ο Ν. Δαρσινός.
  6. Αποδείχθηκε ότι τα ψηφοδέλτια του Ν. Δαρσινού ήταν κατά 6 πόντους μικρότερα.
  7. Αποδείχθηκε ότι ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, αναγράφηκε στο ψηφοδέλτιο ως Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Δημητρίου.
  8. Γράφηκε από τον Κ. Καραγιάννη ότι είναι ανεπίτρεπτο να μιλάνε δύο επικεφαλής συνδυασμών. Δεν ανέφερε όμως, ότι η επικοινωνία αυτή με τον Ν. Δαρσινό έγινε μετά από εντολή του Δικαστηρίου, όπως και με την Δικαστική Επιμελητήτρια.
  9. Το πρόβλημα με την Δικαστική Επιμελήτρια δημιουργήθηκε όταν “εξαφανίστηκε” μαζί με τα σχετικά έγγραφα που είχε επιδώσει. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία που είχε η συνήγορος του Κ. Καραγιάννη με την συγκεκριμένη δικαστική επιμελήτρια.
  10. Τέλος, θα ήθελα να συστήσω στον εργολάβο – τοπογράφο με την ευνοική μεταχείριση που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τις απ ευθείας αναθέσεις να είναι πιο συγκρατημένος και να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου.
  11. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε το βάσιμο των καταγγελιών μας όπως και το άδικο και αδικαιολόγητο κόψιμο των 10 υποψηφίων συμβούλων μας, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σχετικοί ερμηνευτικοί εγκύκλιοι για το θέμα αυτό και από την απόφαση του ΣτΕ (3023/2003) ότι “σε περίπτωση μη υποβολής από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υπεύθυνων δηλώσεων περί του ότι δεν στερούνται των πολιτικών του δικαιωμάτων δεν είναι θέμα ακυρότητας, εφόσον δεν αποδειχθεί ότι οι υποψήφιοι αυτοί εστερούντο των πολιτικών τους δικαιωμάτων”.
  12. Ο Κ. Καραγιάννης δεν πρέπει να βιάζεται και να σπεύδει να κάνει παραπλανητικές δηλώσεις. Έτσι και αλλιώς, το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε θα γνωρίζουμε αν έκανε δεκτές τις καταγγελίες μας ή τις απέρριψε. Μέχρι τότε ας κοιμάται ήσυχος, εκτός και αν τον έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια και οι ενοχές…
  Σάββας Ν. Αθανασίου
  Μέθανα 9 Αυγούστου 2014
  

 3. Ιωάννης Γκούμας says:

  Υπάρχει όριο κύκλου εργασιών υποψηφίων. Θα ήθελα να το δω γραμμένο κάπου (σε ΦΕΚ κατά προτίμηση για να διαβάσω το πρωτότυπο κείμενο).

  Είμαι σίγουρος πως το κράτος έχει υποχρέωση να προωθεί / μεριμνά την απασχόληση (άρθρο 22 του Ελληνικού Συντάγματος). Τώρα αν κάποιος νόμος λέει κάτι άλλο, μάλλον δεν είναι σε ισχύ.

  Το μόνο πιθανό να ισχύει, είναι ότι μπορεί να περιορίζονται οι υποψήφιοι σε ποσότητα έργου που να νατιστοιχεί σε διάρκεια χρονική. Δεν νομίζω ο νόμος να επιβάλει να δουλέψουν τσάμπα.

  Μελέτες για δημόσια έργα συνήθως κρατάνε μερικά χρόνια. Το παραπάνω ποσό είναι λανθασμένο σίγουρα.

  ΥΓ.
  Να θυμίσω στον κάθε επίδοξο, ότι στην Ελλάδα, αιώνες τώρα, όποτε δεν είχαμε ηγέτη της επιλογής/ εκλογής μας, γινόταν επανάσταση. Αν αυτό θέλει, ας δοκιμάσει τα νεύρα μας.

 4. Τρικυμία εν κρανίω ή εν κραιπάλη μέθη;

 5. MARIA says:

  Κύριε Αθανασιου,
  θα πρεπει επιτελους να αποδεχθείτε το γεγονός ότι επι 30 χρονια περιπου και παρά τις επιμονες και πολλές φορές γελοίες προσπάθειες σας ,οι δημότες των Μεθάνων και τωρα και της Τροιζηνιας ,δεν σας θελουν για δημαρχο τους.
  Χρησιμοποιείτε μεθόδους ,όπως για παράδειγμα το μέγεθος των ψηφοδελτίων του Δαρσινου ,για να συρετε έναν ολοκληρο Δημο σε νέες εκλογες,μονο και μονο για να ικανοποιήσετε το εγώ σας.Δεν σεβαστήκατε το 62% των δημοτών που εχουν ήδη αποφασισει. Από αυτους θα παρετε την απαντηση.

Σχολιάστε