Ανοιχτή επιστολή προς την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Ποριώτισσα»Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών η “Ποριώτισσα” κ. Νάγια Μακρή: 

“Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Στις 9.3.2018 σας παραδώσαμε επιστολή, με την οποία σας παρακαλέσαμε να μας χορηγήσετε αντίγραφα του Καταστατικού του Συλλόγου και των πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 5.3.2018 για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ, στις οποίες και συμμετείχαμε ως υποψήφιες.

Καθώς δεν είχαμε λάβει καμία απάντησή σας, στις 23-3-18 η πρώτη εξ ημών σας τηλεφώνησε και την διαβεβαιώσατε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μας παραδίδατε τα αιτούμενα. Όμως, πέρασε μια ακόμα βδομάδα -και συνολικά σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές- και ακόμα δεν μας τα έχετε δώσει. Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο αρκετές δημοσιεύσεις του Συλλόγου και μεταξύ αυτών ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών και την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ.

Με την παρούσα δημόσια επιστολή, θα θέλαμε και πάλι να σας παρακαλέσουμε να μας παραδώσετε τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει, ώστε να μην αναγκαστούμε να τα ζητήσουμε με εξώδικη πρόσκληση, πράγμα το οποίο ωστόσο θα υποχρεωθούμε να πράξουμε αν δεν μας τα παραδώστε εντός τριών ημερών.

Δεδομένου ότι έχουμε σοβαρούς λόγους να θεωρούμε ότι στις εκλογές παραβιάστηκαν κατά κόρον, τόσο οι τυπικές, όσο και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις της ίσης συμμετοχής των υποψηφίων και ψηφοφόρων και επομένως ότι τα αποτελέσματα δεν είναι νόμιμα, απευθυνόμαστε σε εσάς ως διαχρονική Πρόεδρο του Συλλόγου και ως εγγυήτρια του Καταστατικού του και σας παρακαλούμε να φροντίσετε να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην διαδικασία που νομιμοποιούμαστε να κινήσουμε ώστε να αποκατασταθεί το κύρος του Συλλόγου έναντι των μελών του και της υπόλοιπης κοινωνίας του Πόρου.

Με τιμή,

Ζωή Κεφαλληνού,

Χρύσα Τζανετοπούλου

Ιωάννα Χαριζάνη”
Comments (30)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ, ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΑΝΗ, ΣΕ ΠΟΛΟΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩ ΑΓΝΩΣΤΑ.
  ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΡΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ. ‘
  ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 2. Γιώργος says:

  Ο γνωστός Πορομέτρης Άρης Αντάνης ξαναχτύπησε! Ακούς εκεί να τολμάνε τρεις γυναίκες ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΙΩΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΟ να έχουν λόγο στον Πόρο!!! Και, δεν φτάνει που το τόλμησαν, περίμεναν ότι δεν θα πέσει πάνω τους βαρύς ο πέλεκυς του μέγα Ποριώτη Αντάνη; Ο πέλεκυς του άγρυπνου φρουρού που από την Αθήνα δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω υπερασπιζόμενος την Ποριωτοσύνη!
  Τι και αν δεν τον έχει δει ποτέ κανείς στον Πόρο εδώ και δεκαετίες! Τι κι αν στον Πόρο δεν υπάρχει ούτε ένας Αντάνης, εκείνος θα στηλιτεύει από την πολυθρόνα του στην Αθήνα κάθε θρασύ θηλυκό που τολμάει να δραστηριοποιείται στα κοινά του Πόρου χωρίς να είναι γνήσια Ποριώτισσα!!! (Άρη πρέπει να το κοιτάξεις αυτό πλάκα – πλάκα, όλες οι προσωπικές επιθέσεις σου στρέφονται κατά γυναικών και μόνο).
  Από την άλλη, οι κατά Αντάνη γνήσιοι Ποριώτες έχουν αυτοδικαίως το προνόμιο να καταστρέψουν το νησί, μιας που είναι δικό τους. Επίσης, μιας που η κουβέντα γίνεται για έναν Σύλλογο, στον Πόρο οι Ποριώτες δεν μασάνε από καταστατικά συλλόγων και από εκλογές. Πώς τόλμησαν τρεις θρασύτατες γυναίκες να έχουν άλλες απαιτήσεις. Και τσάντισαν και τον Άρη!

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Συγγνώμη για τα τυπογραφικά λάθη στο κείμενό μου, λόγω βιασύνης. Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι το περί ου ο λόγος Σωματείο φέρει τον τίτλο “Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου ” Ποριώτισσα”.
  Έκρινα σκόπιμο να το θέσω υπόψη όλων των αναγνωστών του porosnews. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και αναμένω απάντηση στο πιο πάνω αίτημά μου.
  ΑΑ

 4. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Γεια σου Μπαρμπα-Γιώργο, με την γκλίτσα σου, τη φούστα-νέλα σου, την ανωνυμία σου, τις περιουσίες σου, τα ρετσίνια σου, τα πεύκα σου, που ποιος ξέρεις από πού τα απόκτησες όλα αυτά, αλλά και με το αντριλίκι σου, υπερασπιστή των γυναικών, αλλά όχι όλων, μόνο όσων κατά τη δική σου νοημοσύνη δεν είναι της παράταξης και του κόμματος που εσύ δεν υποστηρίζεις, αλλά πας να καταστρέψεις. Γιατί κι αυτό δικό σου το θεωρείς. Είδες ότι τα βάζω και με άντρες, εκτός αν κι εσύ είσαι καμία Γιωργία. Άμα κρύβεσαι, πλάκα-πλάκα, όλα μπορεί να τα σκεφτεί κανείς. Το κακό με ανθρώπους σαν κι εσένα, που, άμα κάτι το θεωρούν δικό τους, μπορούν και να το καταστρέφουν, είναι ότι …ψηφίζουν κιόλας και μας καταστρέφουν όλους. Πες μας πού τα βρήκες αυτά για τα οποία καμαρώνεις, ιδιοκτήτη, που άμα θες τα καταστρέφεις; Και τι σχέση έχουν αυτά με το σύλλογο “Ποριώτισσα”;
  Το ξέρω ότι θα μετανιώσω γι αυτά που σου γράφω, γιατί θέλω να συνομιλώ μόνο με νοήμονες, αλλά κι η υπομονή έχει τα όριά της με τους φανατίλες και τους παρατρεχάμενους. Άντε κάνε καμιά δουλειά. Εμείς δουλέψαμε από 17 1/2 χρονών, Γιώργο Τίποτα.

 5. Έφη says:

  Όσων αφορά το σχόλιο του κυρίου Αντανη, θα ήθελα να πω, πως εμείς που μένουμε στο νησί τα τελευταία χρόνια και έχουμε παιδιά στα σχολεία,τις γνωρίζουμε πολύ καλά και τις 3 κοπελες που δραστηριοποιούνται για πολλά χρόνια σε όλους τους συλλόγους και τις σχολικές επιτροπές. Αντίθετα εσάς, που σας παρακολουθώ συνέχεια να γράφετε στην συγκεκριμένη εφημερίδα, δεν σας γνωρίζουμε και όποιον κι αν έχω ρωτήσει για εσάς κανεις δεν σας γνωρίζει! Εσείς μένετε στο νησί;

 6. Maria says:

  οι τρεις κοπελες ειναι γνωστες στον πορο. Εσεις πιος ειστε;

 7. Ελένη Κανατσίδη says:

  Κύριε Αντάνη, και σας αποκαλώ έτσι κι όχι “αγαπητέ Άρι”, όπως έκανα μέχρι σήμερα, γιατί μετά από το παραπάνω σχόλιο σας, δεν μου είστε πλέον αγαπητός.
  Θέλω να σας ενημερώσω ότι οι κυρίες στις οποίες αναφερθήκατε απαξιωτικά και με υπονοούμενα για το ρόλο τους, είναι δραστήριες στην κοινωνία του Πόρου, μητέρες, οι οποίες μετείχαν στα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που φοιτούσαν τα παιδιά τους, στις σχολικές επιτροπές και πρόθυμες εθελόντριες σε διάφορες κοινωνικές δράσεις.
  Δεν θα σας ενημερώσω για την καταγωγή τους, όχι γιατί δεν την γνωρίζω, αλλά γιατί η καταγωγή δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι είναι αγαπητές και χρήσιμες στην κοινωνία του Πόρου και θα τις γνωρίζατε αν ζούσατε στο νησί.
  Κρίμα, κύριε Αντάνη, με απογοητεύσατε πολύ!

 8. Κώστας Π. says:

  Πραγματικά είναι λυπηρό που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μιλούν απαξιωτικά για 3 νέες κοπέλες, χωρίς να τις γνωρίζουν, μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να μιλήσουν. Δυστυχώς αυτά τα μυαλά έχουν φέρει το νησί σε αυτή την κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι που αρνούνται να δεχτούν το καινούριο, φοβούνται τον έλεγχο, σαν να προσπαθούν να κρύψουν κάτι. Σαν το γνωστό σήριαλ Κάτω Παρτάλι ένα πράγμα δηλαδή! Δεν θα πω τίποτα για τα 3 κορίτσια γιατί όλοι τις γνωρίζουμε και τις θαυμάζουμε στο νησί, χρόνια τώρα, για την προσφορά τους σε συλλόγους, σχολικές επιτροπές και τον εθελοντισμό τους! Εσάς που έχετε άποψη για όλους και για όλα, δυστυχώς δεν σας γνωρίζουμε!

 9. sferos says:

  Κύριε Αντάνη σας πληροφορώ ότι και οι τρεις νεαρές κοπέλες έχουν ζήσει περισσότερο καιρό στον πόρο από ότι έχετε ζήσει εσείς !!!!!

 10. Δημήτρης says:

  Κύριε Αντάνη θα χρησιμοποιήσω κάποια από τα λόγια σας, στο άλλο ποστ με τα αγάλματα. Διακρίνω λοιπόν κάποια φανατική παραταξιακή – ως μη έδει- συμπόρευση. Αποδείξατε περίτρανα ότι δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στον Πόρο. Γι αυτό σας λέω ότι παρασύρεστε από ανεξέλεγκτο φανατισμό. Εγώ, αν ήμουν κάποιος αξιωματούχος του Πόρου, δεν θα σας ήθελα να με υποστηρίζετε, γιατί θα μου κάνατε κακό.

 11. Σπυρος says:

  Παρακαλουμε θερμα τον κ.Αντανη να μας δανεισει το ποριοτομετρο του ωστε να μην μπαινουμε σε ανουσιες διαδικασιες εκλογων.
  ΥΓ. πραγματικα τοσα χρονια τα σχολια του μου προκαλουν θυμηδια…

 12. Μαρία says:

  Επιτέλους! Βρέθηκαν άνθρωποι να μιλήσουν και να επαναστατήσουν σε αυτό το νησί; Ανάσταση! Και όπως ήταν φυσικό έπεσαν να τους φάνε οι γνωστοί ξερόλες. Αυτοί που νομίζουν πως το νησί, οι σύλλογοι, οι άνθρωποι,ακόμα και ο αέρας είναι ιδιοκτησία τους, τσιφλίκι τους. Έτσι έμαθαν τόσα χρόνια, καιρός να ξεμάθουν. Πολλά συγχαρητήρια κορίτσια, είμαστε μαζί σας!!!!!

 13. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Θα απαντήσω μόνο στην αγαπητή Κυρία Ελένη Κανατσίδου, η οποία γράφει επώνυμα. Γι αυτό και μόνο τη σέβομαι και την υπολήπτομαι. Γιατί για άλλα αγαπητή Κυρία, αν εγώ σας απογοήτευσα μία φορά από πλευράς συμπεριφοράς, εσείς με έχετε απογοητεύσει από πλευράς όχι μόνο αγνωμοσύνης, αλλά και επιπέδου. Κάποτε σας θαύμαζα,….
  ………………………………………………..
  ………………………………………………….
  ……(τα έγραψα όλα όσα είχα να σας καταλογίσω, και μετά τα έσβησα. Δεν τα στέλνω. Δεν είμαι σαν κι εσάς. Αν τα πω θα γίνω σαν κι εσάς. Σας ορκίζομαι ότι τα έγραψα όλα και μετά τα έσβησα. Διότι ο καθένας κυρία Κανατσίδου έχει την ιστορία του. Και δεν σβήνεται. Ό,τι και να κάνετε η ιστορία σας δεν σβήνεται. Ούτε η δική μου.)
  Αν οι τρεις κυρίες είχαν την αξία που θέλετε να τους δώσετε δεν θα έστελναν ανοιχτή επιστολή, αλλά θα πήγαιναν, όπως δικαιούνται να παρευρεθούν στο συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Ποριώτισσα” και θα εξέθεταν το ζήτημά τους απ ευθείας και όχι δημόσια, μέσω του Porosnews. Κι εγώ έχω το δικαίωμα να εκθέτω τις απόψεις μου για 3 λόγους:
  1/Έχω πλήρη γνώση της αξίας αυτού του Σωματείου από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα. Θεωρώ τις κυρίες, όλες, όσες εθήτευσαν μέχρι σήμερα, μηδεμιάς εξαιρουμένης ως σεβαστές και το έργο τους άριστο σε σύγκριση με άλλα σωματεία και άλλα έργα. Έχω προσωπική εμπειρία. Έχω κατ’ επανάληψη συνεργαστεί μαζί τους, με διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια. Και το κυριότερο ξέρω ότι κινούνται και δρουν πέρα από κάθε παραταξιακή και κομματική εμπλοκή, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και άκρατο εθελοντισμό, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον και κανένα οικογενειακό όφελος. Μακάρι όλοι να ήταν σαν αυτές τις αξιότιμες κυρίες, όλες μηδεμιάς εξαιρουμένης, και κυρίως μακάρι να ήταν έτσι και οι ασχολούμενοι με τα κοινά.. (Δεν θα ξεχάσω πόσο καιρό είχε μείνει κενή η θέση του τρίτου προβλεπομένου αντιδημάρχου στο παρελθόν, επειδή προβλεπόταν αμοιβή μόνο για τους δύο.)
  2/ Η σύζυγός μου Μάριλυν Αντάνη είναι ενεργό μέλος τόσο του συλλόγου “Ποριώτισσα” γι αυτό και αναφέρομαι και εκ μέρους της, όσο και του συλλόγου “ΑΜΕΑ Άγιος Κήρυκος”.
  3/Όσο και αν προσπαθείτε αγαπητή Κυρία Κανατσίδου δεν θα τα καταφέρετε να μου κλείσετε το στόμα να μη θίγω τα κακώς κείμενα στον Πόρο, όπου γεννήθηκα, έμαθα γράμματα, από άριστους δασκάλους και καθηγητές ( ήμουν τυχερός), αρίστευσα, εργάστηκα, έζησα και έχω αναμνήσεις πολύ ζωντανές, και όπως ξαναείπα, από το πόστο μου ως στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, το γραφείο μου ήταν πάντα ανοιχτό στους συμπατριώτες μου. Πάντοτε. Όπως έσβησα και αυτά που είχα γράψει σήμερα εδώ σε αυτό το σχόλιο, για να σας τα θυμίσω, έτσι έχω ρίξει στο γιαλό όσα έχω κάνει για το νησί μου. Θα πω μόνο ότι κάθε φορά που έρχομαι στον Πόρο, δεν με βλέπει κανείς από αυτούς που με κατηγορούν και που δεν με ξέρουν γιατί έρχομαι με πούλμαν 50ντάρια γεμάτα από ανθρώπους του κύκλου της περιοχής κατοικίας μου(χορωδίες, σύλλογοι, ΚΑΠΗ, ενορίες). Και ξέρετε γιατί δεν με ξέρουν; (α)Γιατί δεν έχω ζητήσει ποτέ καμία χάρη από κανένα σας, για τον εαυτό μου, (β)δεν σας χρωστάω ούτε μία δραχμή, και (γ) γιατί εσείς που με ξέρετε δεν φροντίσατε να με μάθουν κι όσοι δεν με ξέρουν, προφανώς επειδή φοβόσαστε ότι θα χάνατε την προτίμησή τους αν μαθαίνανε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, με ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, αλλά και άνθρωποι που έχουν θάρρος και παρρησία και όχι μόνο λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, αλλά έχουν τα κότσια να ζητούν συγγνώμη όταν σφάλλουν και-το κυριότερο- να επιβραβεύουν κάθε καλή ενέργεια και πράξη από όπου και αν προέρχεται, ακόμα και από ανθρώπους που με έχουν βλάψει ή με κατηγορούν ή καταφέρονται εναντίον μου, όπως πχ εσείς, ο κ. Δημήτρης, ο κ. sferos, ο κ. Κώστας Π., η Κα Maria, η Κα Έφη. Κυρία Κανατσίδου, κύριε Δημήτρη, Κύριε sferos, κύριε Κώστα Π., κυρία Maria, Κυρία Έφη, εκπλήξτε με με τα καλά σας έργα και θα σας υποβάλλω τα εύσημα δημοσίως και επισήμως.
  Καλή μεγάλη εβδομάδα και ανάσταση του Χριστού και της πολύπαθης πατρίδας μας. Γιατί και ο Πόρος είναι μια σμικρογραφία της Ελλάδας. Έτσι δεν είναι;
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓ. ΑΝΤΑΝΗΣ
  arimari@otenet.gr
  ΥΓ Κυρία Κανατσίδου η Μεγάλη Εβδομάδα ήταν μία από τις παραμέτρους που με ώθησαν να συγκρατήσω την οργή μου, να διαγράψω τα σχόλια μου εναντίον σας, και να αγνοήσω τη συμβουλή του Αριστοτέλη (384-322) ” Οι οργιζόμενοι, εφ οίς δει,ηλίθιοι δοκούντες είναι”. Πείτε με λοιπόν κι εσείς ηλίθιο. Η γνώμη σας για μένα ουδόλως με απασχολεί, από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και εντεύθεν.
  Αντίθετα η γνώμη του Δημάρχου “σας”, αλλά και δικού μου Δημάρχου, ως θεσμού, όχι μόνο θέλω να είναι θετική για το άτομό μου, αλλά αν λάβω ποτέ καλή λέξη για μένα, από αυτόν, θα την βάλω μαζί με τα άλλα διπλώματά μου να κοσμούν τον τοίχο του γραφείου μου στο διαμέρισμα όπου κατοικώ.

 14. Κύριε Αντάνη, αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει “αναμένω απάντηση στο πιο πάνω αίτημά μου”.

  Από πού αντλείτε το δικαίωμα να απαιτείτε(*) από τις κυρίες Κεφαλληνού, Τζανετοπούλου και Χαριζάνη να σας υποβάλουν το βιογραφικό τους και να σας ενημερώσουν για την καταγωγή τους;

  (*)Σύμφωνα με τη δική σας αντίληψη, επειδή γράφετε -και μάλιστα με κεφαλαία- “ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ”, δεν νομίζετε ότι προηγείται η δική σας υποχρέωση να υποβάλετε προς τις κυρίες από τις οποίες “το απαιτείτε” τον κατάλογο με τα ονόματα, τα βιογραφικά και τον ρόλο αυτών που “το απαιτούν δηλαδή” και σας ανέθεσαν να τους εκπροσωπήσετε υποβάλλοντας αυτό το “αίτημα”;

 15. Νικόλαος Μικρός says:

  Κύριε Αντάνη, προσωπικά δεν σας γνωρίζω, όμως τα παραπάνω σχόλιά σας δείχνουν απαξίωση προς όλους εμάς, που δεν είμαστε Ποριωτες αλλά κάναμε το λάθος να επιλέξουμε το νησί σας σαν δεύτερη πατρίδα μας. Μπορεί να μην γεννηθηκαμε εδώ, όμως το επιλέξαμε, αγοράσαμε σπίτια και μένουμε στο νησί μόνο και μόνο γιατί το αγαπήσαμε. Και το νησί και τους κατοίκους του που μας δέχτηκαν και μας έκαναν να αισθανόμαστε Ποριώτες. Γιατί ντόπιος και πατριώτης κύριε Αντάνη δεν είναι αυτός που γεννήθηκε σε έναν τόπο και τον εγκατέλειψε αλλά αυτός που μένει, δραστηριοποιείται και δίνει ζωή στο νησί. Και ειδικά αυτός που τον επέλεξε ως μόνιμη κατοικία του.
  Και επειδή γίνεται λόγος για τα συγκεκριμένα κορίτσια, Ναι, κι εγώ τα γνωρίζω, όχι προσωπικά αλλά σαν ονόματα και σαν “φάτσες”,ας μου επιτραπεί ο όρος. Γιατί όσοι μένουμε στο νησί, μόνιμα, λίγο πολύ έχουμε ειδωθεί. Δεν είμαστε δα και τόσοι πολλοί…

 16. Ανδρέας says:

  “Και ξέρετε γιατί δεν με ξέρουν (οι ποριώτες); (α)Γιατί δεν έχω ζητήσει ποτέ καμία χάρη από κανένα σας, για τον εαυτό μου, (β)δεν σας χρωστάω ούτε μία δραχμή, και (γ) γιατί εσείς που με ξέρετε δεν φροντίσατε να με μάθουν κι όσοι δεν με ξέρουν, προφανώς επειδή φοβόσαστε ότι θα χάνατε την προτίμησή τους αν μαθαίνανε ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, με ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, αλλά και άνθρωποι που έχουν θάρρος και παρρησία και όχι μόνο λένε ελεύθερα τη γνώμη τους, αλλά έχουν τα κότσια να ζητούν συγγνώμη όταν σφάλλουν και-το κυριότερο- να επιβραβεύουν κάθε καλή ενέργεια και πράξη από όπου και αν προέρχεται”.
  Πας καλά μωρέ; Τι εννοείς ακριβώς στην απάντηση σου στην Κανατσίδου, ότι εμείς που μένουμε στο νησί και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, γνωριζόμαστε επειδή είμαστε τρακαδόροι, μπαταχτσίδες, κομπλεξικοί, αναξιοπρεπείς, φοβιτσιάριδες, ρουφιάνοι, βαλτοί;
  Κοίτα να μαζέψεις το απαράδεκτο σχόλιο σου για τα τρία κορίτσια και να τους ζητήσεις συγνώμη, γιατί γελάει ο κόσμος μαζί σου σήμερα στον Πόρο.
  Είσαι τόσο φανατισμένος, που δεν σου έκοψε καν να πάρεις τηλέφωνο κάποιον φίλο σου να σου πουν ποιες είναι οι γυναίκες που υπογράφουν.

 17. Anna says:

  Ντροπή σας κύριε Αντάνη, μόνο αυτό έχω να σας πω. Να επιτίθεστε σε 3 κοπέλες χωρίς να τις γνωρίζετε, μόνο και μόνο επειδή έτσι σας είπαν κάποιοι. Προφανώς είναι οι ίδιοι, που την ίδια κιόλας μέρα των εκλογών του συλλόγου γυναικών, πανηγύριζαν την δήθεν νίκη τους ενάντια στο στρατόπεδο Δημητριάδη, όπως δημοσίευσε γνωστή τοπική εφημερίδα και κανένας εκ του συλλόγου δεν έστειλε επίσημη διάψευση. Ο λαός του Πόρου κύριε Αντάνη, δυστυχώς για εσάς και τους δικούς σας, ξύπνησε. Άργησε αλλά ξύπνησε!!!
  Και απαιτεί να ζητήσετε εσείς δημόσια συγγνώμη από τις κοπέλες.

 18. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Βρε καλώς τα, τα παιδιά. Καλώς και την Κυρία Στρατηγοπούλου μας. Φαντομάς, κυρία Στρατηγοπούλου μου. Εμφανίζεστε μόνο και μόνο για να με επιπλήξετε. Μεγάλη μου τιμή.
  Κύριε Μικρέ, επιλέγω να απαντήσω μόνο σε σας. Ούτε εγώ σας γνωρίζω, αλλά μια διαίσθηση μου λέει ότι είστε καλός άνθρωπος. Βέβαια κάνουμε και λάθη. Όπως πχ με τη Κυρία Στρατηγοπούλου. Έτσι νόμιζα και γι αυτήν, αρχικά. Ότι πρόκειται για καλόν άνθρωπο. Και για άλλους, και ας μην αναφερθούμε πάλι στα ίδια ονόματα. Τα εξαντλήσαμε. Απλώς να σας ενημερώσω ότι όλο το… “ζουμί”, βρίσκεται στο ότι Θέλουν, σώνει και καλά, να ψηφίζουμε όλοι συγκεκριμένη παράταξή τους και συγκεκριμένο κόμμα. Δηλαδή, όπως ειπώθηκε και από επίσημα χείλη, δεν τους αρκεί η διακυβέρνηση, θέλουν και την Εξουσία. Γι αυτό άλλα γράφω εγώ, άλλα απαντάνε εκείνοι.
  Διαβάστε πχ τι μου γράφει ο “Ανδρέας” (που δεν έχει ο καημένος και οικογενειακό επίθετο ή ντρέπεται για αυτό που έχει)σε απάντηση όσων αναφέρω εγώ, για το Σύλλογο “Ποριώτισσα”.
  Μόλις σήμερα έμαθα από τα… συμφραζόμενα, γιατί προέβαλαν ενστάσεις οι τρεις κυρίες. Προφανώς είχαν θέσει και οι τρεις υποψηφιότητα και δεν εκλέχθηκαν. Οποία καταστροφή! Δεν εκλέχθηκαν οι τρεις κυρίες και ξέρετε τι έπαθε η φοράδα στο αλώνι! Και να η… ¨Ανοιχτή επιστολή”. Η ανοιχτή επιστολή, όμως έχει και συνέπειες. Δεν έχει; Είδατε τι παθαίνω εγώ που γράφω ανοιχτά τη γνώμη μου; Γελάει όλος ο Πόρος σε βάρος μου, λέει ο κ. Ανδρέας. Ο δικός του Πόρος είναι ακόμα πιο μικρός και από τον δικό σας. Μπορεί να περιορίζεται σε κανένα πολιτικό γραφείο. Εκεί γελάνε, όλοι σε βάρος μου, ανάμεσα στο καθισιό και στα ούζα.
  Αλλά μια ανοιχτή επιστολή δεν απευθύνεται μόνο στον παραλήπτη, αλλά και σε συγκεκριμένο σινάφι, από το οποίο μπορεί να είναι και “βαλτές”, οι αφελείς, και ίσως και αξιόλογες κυρίες. Ίσως να έπεσαν στην παγίδα τους. Ποιων; Των ανωνύμων, ψευδωνύμων, ψευδεπιγράφων και ψευδομαρτύρων. Αλλά μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύεται απευθύνεται σε όλους. Άρα και σε μένα.
  Και φυσικά εγώ δεν έχω τίποτα εναντίον των μη Ποριωτών που αγαπούν το νησί. Αν διαβάσετε και ακούσετε και τον “Ύμνο στον Πόρο” που έχω συνθέσει (και παίζεται σε κάθε ευκαιρία σε όλα τα μέρη του κύκλου μου, εκτός από τον Πόρο, όπου γελάει και για αυτό, όλο το “συνάφι” που σας είπα) θα διαπιστώσετε ακριβώς το αντίθετο. Η δε σύζυγός μου, μέλος της “Ποριώτισσας”, είναι Αγγλίδα.
  Προσέξτε λοιπόν κι εσείς, κύριε Μικρέ, μην πέσετε στην παγίδα τους και σας χρησιμοποιήσουν (Όπως στο παρόν ζήτημα, πχ)
  ………………………………………………
  Μπάμπη, δεν έχεις παράπονο. Όλα τα αρχεία που αναρτάς έχουν μηδέν σχόλια. Σε αυτά που σχολιάζω εγώ δεν προλαβαίνεις να τα μετράς. Σου αυξάνω την αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα. Και μη νομίζεις ότι το παρόν αρχείο τελειώνει εδώ. Τώρα θα έχουμε συνέχεια, με Κυρία Στρατηγοπούλου σε νέες περιπέτειες. Οσονούπω!
  (Ρε Μπάμπη, εκείνος ο Οσονούπος τι έγινε; Χάθηκε! Τον έχω επιθυμήσει. Λες να βγαίνει με πραγματικό όνομα; Με έχει μπερδέψει ο πονηρούλης. Και είναι και ατακτούλης. Μία έτσι, μία αλλιώς! Και είναι και… μαρτυριάρης!
  …………………..
  Εύχομαι, με κάθε ειλικρίνεια σε όλους, Ποριώτες και μη, καλό δρόμο προς την Ανάσταση του Χριστού. Και ανάσταση της Ελλάδας. Επίσης εύχομαι υγεία και πρόοδο, αλλά και δράση, θεμιτή και τίμια.
  Διότι στη δράση κολλάει το… σήμερο.
  ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΥΓ Αν σας πίκρανα με τις αλήθειες μου, σας ζητώ συγγνώμη. Κι εσείς δεν πήγατε πίσω, όμως! Αλλά δεν ξεχνάμε ότι όποιος αγαπάει παιδεύει. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ. (ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΑΝΝΑ)

 19. Ανδρέας Καΐκας says:

  Χαίρεται και καλό μήνα. Δεν συνηθίζω να γράφω γιατί δεν είμαι καλός γραφιάς. Δεν είμαι λόγιος ούτε έχω τελειώσει ανώτατες σχολές. Ενδεχομένως να κάνω και συντακτικά λάθη αλλά πιστεύω όταν κάποιος το παίζει λόγιος μυθιστοριογράφος ποιητής και δεν ξέρω γω τι άλλο πρέπει πρώτα να φροντίζει να ενημερώνεται για τα γραφόμενά του,και στην συνέχεια να ενημερώνομαστε κι εμείς απ αυτόν. Διαβάζοντας λοιπόν αυτα που γράφει ο κ.Αντανης φρικαρισα. Όχι μόνο γιατί είναι ανιστορητος όσον αφορά τους ανθρώπους του νησιού,αλλά γιατί προσπαθεί να σπείρει διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων που αγωνίζονται στο νησί ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΊ. Ειρωνευεται τον Γιώργο λέγοντάς τον Γιωργια μιλάει για κόμματα και παρατάξεις, μιλάει για ιδιοκτησίες,και στο τέλος μετανιώνει γι αυτά που γράφει. Δυστυχώς όμως με την τελευταία του παράγραφο επιβεβαιώνει ότι είναι θιασώτης του διαίρει και βασίλευε. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ.Αντανη.
  ΥΓ. Aίνιγμα για τον κ.Αντανη. Προβές_Κουτουζής…..Καικας

 20. Αχ, κύριε Αντάνη μας
  μπορείτε βεβαίως να σκεφτείτε ό,τι θέλετε για μένα, αλλά όπως βλέπω δεν μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτησή μου. Τι είναι αυτό που σας δυσκολεύει; Γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι εσείς, ένας άνθρωπος που λέει ελεύθερα τη γνώμη του, αποφεύγει να απαντήσει.

  Μήπως δεν είναι κατανοητή η ερώτηση; Θα την επαναλάβω απλούστερα:
  Από πού αντλείτε το δικαίωμα να απαιτείτε από τις 3 κυρίες να υποβάλουν το βιογραφικό τους και να σας ενημερώσουν για την καταγωγή τους;

  …και για να το πω με δικά σας λόγια “αναμένω απάντηση στο πιο πάνω αίτημά μου”.

  Μετά τιμής
  Κατερίνα Στρατηγοπούλου

  ——–
  Προς τη διαχείρηση του ιστότοπου porosnews.gr

  Παρακαλώ να μου πρωτοκολλήσετε το μέσω υμών αίτημά μου προς τον κύριο Αντάνη, ώστε να λάβει την αρμόζουσα επισημότητα.

  Ευχαριστώ

 21. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Εύχομαι, με κάθε ειλικρίνεια σε όλους, Ποριώτες και μη, καλό δρόμο προς την Ανάσταση του Χριστού. Και ανάσταση της Ελλάδας. Επίσης εύχομαι υγεία και πρόοδο, αλλά και δράση, θεμιτή και τίμια.
  Διότι στη δράση κολλάει το… σήμερο.
  ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΥΓ Αν σας πίκρανα με τις αλήθειες μου, σας ζητώ συγγνώμη. Κι εσείς δεν πήγατε πίσω, όμως! Αλλά δεν ξεχνάμε ότι όποιος αγαπάει παιδεύει. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ. ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ. ΝΗΣΑΚΙ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥΡΧΟΜΑΙ … ΟΣΟΝΟΥΠΩ.
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 22. Ιάσων says:

  Ρε δεν ντρεποσαστε; Ένσταση στις καλές κυρίες του συλλόγου γυναικών που σφαχτηκαν μεταξυ τους δημόσια στις εκλογές; Στις φιλανθρωπες κυριες που τσιμπανε, μία εξ αυτών, νοίκι για γραφείο του συλλογου; Στις χρυσοχερες κυριες που παίρνουν έτοιμη τη μαρμελάδα και την πασαρουν για δικη τους; Στις τιμιες κυριες που έφεραν ακομα και τις αλλοδαπες να ψηφισουν για να βγουν πάλι; Ε,κορίτσια θα σας μαλωσω. Θα επρεπε να ντρεποσαστε, τις προσβαλατε τις καημενουλες. Επιτελουν εργο. Χαχαχα αχαχαχα

 23. Κύριε Αντάνη,
  καλά να περάσετε στο αγαπημένο νησί, και ελπίζω ότι όταν με το καλό επιστρέψετε, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επεξεργαστείτε την απλούστατη ερωτησούλα μου και να απαντήσετε.

  Θα επιμείνω επειδή η απάντησή σας θα με βοηθήσει να επιχειρηματολογήσω πάνω στο ίδιο θέμα μιας και θέλω να μάθω για τον τόπο καταγωγής και το βιογραφικό κάποιων αγνώστων σ’ εμένα κυριών που δραστηριοποιούνται στα κοινά ενός άλλου αγαπημένου μου τόπου. Όπως άλλωστε κι εγώ είμαι άγνωστη σ’ αυτές αφού κανείς εκ των τοπικών παραγόντων δεν φρόντισε να με μάθουν αν κι εγώ, όπως κι εσείς, δεν ζήτησα ποτέ καμμία χάρη από κανένα τους για τον εαυτό μου ούτε χρωστάω σε κανέναν δραχμή ή ευρώ.

  Σκέπτομαι τι θα απαντήσω αν με ρωτήσουν από πού και ως πού μπορώ να απαιτώ κάτι τέτοιο, και νομίζω πως είστε ο καταλληλότερος για να με συμβουλεύσετε. Θα ήθελα, αν μου το επιτρέπετε, να αντιγράψω το “αίτημά” σας, προσαρμόζοντάς το στην πραγματικότητα, μιας κι εγώ δεν εκπροσωπώ τρίτους όπως εσείς, ούτε θέλω να ισχυροποιήσω αυτό το “αίτημα” ομιλώντας σαν να εκπροσωπώ τρίτους. Λέω να το κάνω έτσι, με κεφαλαία γράμματα όπως κι εσείς, μπας και σεβαστούν το αίτημά μου και το ικανοποιήσουν:

  “ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ Φ,Χ ΚΑΙ Ψ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ Σ’ΕΜΕΝΑ. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ Φ, ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ.
  ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΔΗΛΑΔΗ.

  ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ”

  Πώς σας φαίνεται; Το βρίσκετε σωστό ή χρειάζεται κάποια διόρθωση;

  Καλή Ανάσταση σας εύχομαι

  …αλλά για την Ανάσταση της Ελλάδας μην περιμένετε να έρθει γρήγορα. Βλέπετε φρόντισαν να θάψουν πολύ βαθιά τη χώρα μας οι νεοδημοκρατικές και πασοκικές κυβερνήσεις και είναι πολύ δύσκολο να την ξεθάψει και να την αναστήσει μέσα σε τρία χρόνια η άλλη κυβέρνηση που μας έλαχε και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο το δρόμο των Μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που χάραξαν οι προηγούμενοι καταστροφοσωτήρες.

 24. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Σε καμιά ώρα αναχωρώ για Πόρο, και είπα να ρίξω μια τελευταία ματιά, για να θυμίσω στο φίλο μου τον Μπάμπη, ότι μου χρωστάει χαμόγελα, για το πλήθος των σχολίων που του εξασφαλίζω.
  Ήδη, κυρία Στρατηγοπούλου, πριν φύγω σας έστειλα τις ευχές μου στο προσωπικό σας e-mail. Ανοίξτε το και θα το βρείτε, αν έχετε ακόμη την ίδια διεύθυνση, γιατί εσείς αλλάζετε, από ό,τι θυμάμαι.
  Επειδή, με εξαίρεση τον κύριο Νικόλαο Μικρό, που τον ευχαριστώ για το ευγενικό του μήνυμα και την προτίμησή του στο αγαπημένο μας νησί, είστε η μόνη που σέβομαι, από όλους όσους έχουν σχολιάσει το εν προκειμένω αρχείο, εδώ στο Porosnews, θα σας απαντήσω πάλι στο προσωπικό σας E-mail, διότι δεν μου περιποιεί ουδεμία τιμή να διαπληκτίζομαι λεκτικά με όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους, παραταξιακούς και κομματικούς παραγοντίσκους, που ανήκουν ακριβώς σε όσους πολύ σωστά αναφέρετε πιο πάνω, και που μας κάνουν να αμφισβητούμε την “Ανάσταση” της πατρίδας μας, από το πολυετές Πάθος της.
  Πάντως, επειδή όπως παρατηρήσατε δεν φείδομαι λόγου και καλοπροαίρετης κριτικής, παρατήρησα στα γραφόμενά σας και μου έκανε εντύπωση, που, εκτός από τις ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣΥΡΙΖΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ δεν αναφέρατε άλλα κόμματα και κυρίως καθόλου τη Χρυσή Αυγή.
  Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μόνο τυχαίο αυτό και ότι δεν τυγχάνουν της προτιμήσεώς σας αυτά τα χουντοβασιλοφασιστοειδή και ηλίθια όντα που ο Ελληνικός Λαός, εν τη απογνώσει του προς το πολιτικό σύστημα γενικά, τα έβαλε και στη Βουλή των Ελλήνων και τους πληρώνω εγώ κι αυτούς με 10-15000 ευρώ το μήνα, μαζί με όλα τα άλλα 300 ζόμπι, όχι του Λεωνίδα, αλλά του… “Ουδενοίδα”.
  Θα σας γράψω λοιπόν στο προσωπικό σας e-mail για ποιο λόγο απαίτησα να μάθω ποιες είναι οι τρεις κυρίες, ανκαι, αν διαβάσετε τα σχόλιά μου, παραπάνω, αφενός το έμαθα ποιες είναι και αφετέρου εξήγησα και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρθηκα. Δεν προσέχετε τι γράφω κυρία Στρατηγοπούλου μου. Δεν προσέχετε…
  Ανταποδίδω την τιμή
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 25. Παναγ.Μουστάκας says:

  Κρίμα,κρίμα,κρίμα.

 26. Γιώργος says:

  Τραγικός όπως πάντα. Μετά από τόσο κράξιμο συνεχίζει και μιλάει. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αλλαζόνων, των θρασέων και φυσικά των ισχυρογνωμόνων. Ας ψάξει στο και στο ΔΣ ο μέγας Ποριώτης Αντάνης: είναι όλες από τον Πόρο; Το Ποριοτόμετρο είναι για τα μπάζα.

  Καλό Πάσχα…

 27. Οι συζητήσεις που ανοίγονται δημοσίως, κύριε Αντάνη, κλείνονται και δημοσίως. Βασικός κανόνας αυτός για το διαδίκτυο και όχι μόνο.

  Η συζήτηση, στην οποία γράψατε το πρώτο πρώτο σχόλιο, γίνεται εδώ, στο porosnews.gr, και εδώ πρέπει να κλείσει όπως επιβάλλει ο κανόνας. Ακόμα δεν έχετε δώσει απάντηση στην ερώτηση που σας έκανα, απλή και σαφή ερώτηση που συνδέεται άμεσα με αυτό το σχόλιό σας, που άνοιξε τη συζήτηση.

  Οπότε, για ό,τι αφορά στην πρωτοβουλία σας να συνεχίσετε τη συζήτηση με μέηλ, πρέπει να σας πω ότι κλείνω τα αυτιά μου -τα μάτια μου εν προκειμένω- σε κάθε “εσωτερική πληροφόρηση”, δεν με ενδιαφέρει το παρασκήνιο. Γράψτε ανοιχτά τη γνώμη σας, όπως λέτε παραπάνω ότι κάνετε, και μην την γράφετε “κλειστά” σε προσωπικά μέηλ.

  Για όσα άλλα γράψατε εδώ και που αφορούν τόσο σ’ εμένα όσο και στο θέμα της ανάρτησης, θα απαντήσω σε ένα προς ένα με την πρώτη ευκαιρία.

  υ.γ.
  Έχω την ίδιο μέηλ, και αυτό που νομίζετε ότι θυμάστε (:”εσείς αλλάζετε, από ό,τι θυμάμαι” γράφετε) δεν ισχύει. Όμως ακόμα κι αν ίσχυε, θα ήταν κάτι που είχατε μάθει από προσωπική διαδικτυακή επικοινωνία, κάτι που δεν επιτρέπεται να ανακοινώνεται δημοσίως χωρίς τη συγκατάθεση αυτού που τον αφορά. Βασικός κανόνας κι αυτός, κύριε Αντάνη, και όχι μόνο για το διαδίκτυο.

 28. Κύριε Αντάνη,

  επειδή προσέχω τι γράφετε, επανερχόμενη στην καθημερινότητα πρέπει να συνεχίσω την απάντηση που άφησα στη μέση, αφού διευκρινήσω ότι προσέχω τι γράφετε, το ίδιο όπως προσέχω τι γράφει ο κάθε σχολιαστής της ανάρτησης στην οποία γράφω κι εγώ κάποιο σχόλιο. Επώνυμος, ψευδώνυμος, ανώνυμος, γνωστός ή άγνωστός μου, άσημος ή διάσημος, δεν κάνει καμμία -μα καμμία- διαφορά για μένα. ΔΕΝ ξεφυλλίζω τα οικογενειακά άλμπουμ των σχολιαστών, ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα βιογραφικά τους, το επάγγελμά τους, η περιουσία τους, τα χόμπυ τους, οι σπουδές τους, τα βραβεία τους, οι πρωτιές τους, οι δάφνες τους, η φορολογική τους δήλωση, οι “ευεργεσίες”, οι δωρεές και οι “χάρες” που έχουν κάνει στους συντοπίτες τους. Σχόλια διαβάζω και, όταν θέλω ή μπορώ, πάνω σ’ αυτά απαντώ ή σχολιάζω κι εγώ – δεν είμαι το τρίτο ανακριτικό. Γενικότερα, δεν κάνουμε παρατηρήσεις για συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη (εκτός αν αυτά τα λάθη τα κάνουν κάποιοι που έχουν προσάψει ψόγο για τέτοια λάθη σε άλλους), δεν στολίζουμε με προσβλητικούς ή απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τους ανθρώπους που γράφουν, δεν συμπεραίνουμε τα προσωπικά δεδομένα τους από τα σχόλια που γράφουν, ούτε αναφέρομαστε σε προσωπικά δεδομένα που δεν έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι – δεν ανακατεύουμε, παναπεί, το “μέσα” με το “έξω”. Πολλά από αυτά, που κι εγώ προσπαθώ να τηρώ σχολιάζοντας, είναι βασικοί κανόνες ακόμα και για τις συζητήσεις στο καφενείο του χωριού, όχι για το ίντερνετ είναι που είναι ένας απέραντος κυκεώνας και δεν γίνεται να το βάλει ο καθένας στο καλούπι που θέλει να βάζει το σπίτι του.

  Επί του σχολίου σας, και για ό,τι αφορά σ’ εμένα, πρέπει να σας πω ότι είναι απρέπεια να χρεώνετε σε άλλους ό,τι σας υπαγορεύει η φαντασία σας. Αναφέρομαι σ’ αυτό που σας έκανε εντύπωση” στα “γραφόμενά” μου και που εσείς θέλετε να ονομάζετε “καλοπροαίρετη κριτική”. Κριτική δεν είδα, είδα μόνο υπαινικτικό προσβλητικό λόγο (για ό,τι αφορά στην πρόθεσή σας και όχι στην πρόσληψή του από εμένα). Λέω γι αυτά που γράψατε περί της παράλειψης να αναφερθώ στο κόμμα ΧΑ, και περί της …συγκινητικής προθυμίας σας να μην θέλετε να πιστέψετε ότι “τυγχάνει της προτιμήσεώς” μου: “παρατήρησα στα γραφόμενά σας και μου έκανε εντύπωση που […], δεν αναφέρατε άλλα κόμματα και κυρίως καθόλου τη Χρυσή Αυγή. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μόνο τυχαίο αυτό και ότι δεν τυγχάνουν της προτιμήσεώς σας….

  Μα τι είναι αυτά που λέτε κύριε Αντάνη; Τι δεν θέλετε να πιστέψετε; αυτό που κατέβασε η κούτρα σας; Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται, μιας και τίποτα από ό,τι έγραψα εγώ δεν σχετίζεται λογικά με αυτό που “δεν θέλετε να πιστέψετε”.

  Καταλαβαίνετε ότι αυτό το πράγμα στα ελληνικά δεν ονομάζεται “καλοπροαίρετη κριτική” αλλά ότι πρόκειται για πούρα αυτόματη γραφή; Όπως ο κάθε αναγνώστης μπορεί να καταλάβει, αναφέρθηκα σαφώς, σαφέστατα, στα κόμματα που κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, αναφέρθηκα και στον ΣυΡιζΑ που συνεχίζει την πολιτική των Μνημονίων. Η παράταξη που λέτε, και που εγώ αποφεύγω να αναφέρω με το όνομά της επειδή δεν θέλω να λεκιάζω τις αναμνήσεις μου (τσίγκινη αυγή τη λέω) (*), δεν έχει θέση σ’ αυτόν τον κατάλογο. Γι αυτό δεν ανέφερα και δεκάδες άλλες κομματικές παρατάξεις, όπως και τις άλλες που που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο και δεν έχουν κυβερνήσει τη χώρα.

  Προσπαθείστε να σκεφτείτε πώς φθάσατε να “εντυπωσιαστείτε” από κάτι άσχετο που πέρασε απ’ το μυαλό σας και μπορεί να καταλάβετε τι κάνατε. Προσωπικώς το χαρακτηρίζω μεγάλη απρέπεια, που όμως δεν μου κάνει έκπληξη καθώς έχω παρακολουθήσει να χρεώνετε διάφορα σε γνωστούς ή αγνώστους σας, συντοπίτες ή μη- όπως και σε άλλους σχολιαστές του porosnews. Μπορείτε να πιστεύετε ό,τι σας αρέσει, αυτό που δεν δεν μπορείτε είναι να εξάγετε συμπεράσματα ή να αφήνετε υπονοούμενα για άλλους στηριζόμενος σ’ αυτά που σας αρέσουν.

  Τέλος, μαθήματα δημοκρατίας δεν μου χρειάζονται, αναρωτηθείτε μήπως χρειάζονται σ’ εσάς μιας και οι 300 βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων μετά από δημοκρατικές διαδικασίες. Έχετε κάποιο άλλο σύστημα στο μυαλό σας; Με κλήρωση; Με οντισιόν; Με λαχειοφόρο; Με δικαίωμα ψήφου σε όσους σπούδασαν στο Χάρβαρντ; Tι;

  (*) για τους εκτός Πόρου αναγνώστες που πιθανόν δεν το γνωρίζουν: “Χρυσή Αυγή” ήταν το γνωστό παλιό ξενοδοχείο τού νησιού, που σοφώς ποιούσα η ιδιοκτησία το άλλαξε.

 29. ΑΝΤΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ says:

  “Κούτρα;”

  Τρανός μου άθλος
  η φορά που μπόρεσα
  και σιώπησα.

  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΝΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
  ΕΚ ΠΟΡΟΥ
  arimari@otenet.gr
  τηλ + φαξ 210-8022774
  6972977491

 30. οσονου says:

  σωστά ! γιά μερικούς είναι πραγματικός άθλος να το βουλώνουνε πού και πού, αντί να γράφουνε συνέχεια αντανίες. -ή στιχάκια γιά ημερολόγια-.
  (τι να γράψεις όμως, ειδικά μετά το σχόλιο-τάπα;)

  – επιτέλους, ας επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου.
  – περιμένετε (πολύ).

Σχολιάστε