Ανοίγουν 32.433 νέες θέσεις εργασίας σε δήμους – Ποιοι μπορούν να τις διεκδικήσουνoaed2-620x320-620x320Ξεπαγώνει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη 32.433 ανέργων σε δήμους όλης της χώρας.

Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα το προεδρείο τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) και η αναπληρώτρια υπουργός της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και θα ορίζει τις προθεσμίες και τη διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφορικού συστήματος του Οργανισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν όσοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

-Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

-Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ( για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα)

-Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Οι θέσεις είναι πεντάμηνης διάρκειας με διασφαλισμένα τα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/anoigoun-32-433-nees-theseis-ergasias-se-dimous-poioi-boroun-na-tis-diekdikisoun
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣ. says:

    Ελπίζω να προσλάβετε άτομα με φιλότιμο γιατί αν κρίνω από εκείνα που στελεχώνουν τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ….. σωθήκαμε!

  2. Κωνσταντίνε Κασ.
    Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε τους συνδημότες σας, αντί να αρκείστε σε υπονοούμενα χρειάζεται να γίνετε πιο συγκεκριμένος: Τι ακριβώς δεν λειτουργεί στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”; Ποια προβλήματα έχουν οι δημότες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα; Eυθύνονται τα πρόσωπα που το στελεχώνουν; Αδιαφορούν, τεμπελιάζουν σε γραφεία, απουσιάζουν από την εργασία τους και τους καλύπτουν οι υπεύθυνοι;

    Ή φταίει κάτι άλλο, όπως π.χ. η κακή οργάνωση, η πλημμελής εποπτεία, η έλλειψη προσωπικού και άλλων απαραίτητων μέσων που δεν επιτρέπουν την εξυπηρέτηση όλων των ανθρώπων τρίτης ηλικίας ή των ΑΜΕΑ που δεν υποστηρίζονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον;

Σχολιάστε