Αναφορά του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄Πειραιά & Νησιών Θοδωρή Δρίτσα προς τον Υπουργό ΥγείαςΟ Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας  κατέθεσε  ως  Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας την αρ. πρωτ. 2339|6-4-2020 επιστολή του Δήμαρχου Πόρου με θέμα «Κατεπείγουσα στελέχωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου λόγω έκτακτης ανάγκης».

 

Θέμα: «Κατεπείγουσα στελέχωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου λόγω έκτακτης ανάγκης.»

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νησιών Θοδωρής Δρίτσας καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας τηναρ. πρωτ. 2339|6-4-2020 επιστολή του Δήμαρχου Πόρου με θέμα «Κατεπείγουσα στελέχωση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου λόγω έκτακτης ανάγκης».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι, το Υπουργείο έχει ενημερωθεί από το Σεπτέμβριο 2019, για τα κενά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου. Υπάρχουν πέντε (5) οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν έχουν στελεχωθεί και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο υπολειτουργεί, αφού σε αυτό υπηρετεί μόνο μία μόνιμη ιατρός και ενίοτε κάποια επιπλέον αγροτική ιατρός.

Επίσης στο προσωπικό αυτό ανατίθενται παγίως απογευματινές εφημερίες στο Κ.Υ. Γαλατά, με συνέπεια συχνά να λαμβάνει αντίστοιχες ημερήσιες άδειες και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο να παραμένει κλειστό κατά τις μέρες αυτές.

Δεδομένου τέλος ότι ο Δήμαρχος Πόρου στην επιστολή του καταλήγει ότι: “στη σημερινή συγκυρία που σε κάθε νησί θα πρέπει να λειτουργούν οι ελάχιστα αυτονόητες πρωτοβάθμιες παροχές υγείας για τη διαχείριση κάθε περιστατικού που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, παρακαλώ για την κατά προτεραιότητα κατεπείγουσα στελέχωση των οργανικών θέσεων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου και για τη ρητή οδηγία από το Υπουργείο ότι αυτό θα πρέπει να λειτουργεί αυτοτελώς από το Κ.Υ. και το προσωπικό του αφενός να υποχρεούται να διενεργεί 24ωρες βάρδιες ετοιμότητας και αφετέρου δεν θα επιτρέπεται να καλύπτει κενά στο Κ.Υ. Γαλατά”.

Καθίσταται προφανές ότι ανάλογη μέριμνα στελέχωσης και στήριξης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου θα πρέπει να ληφθεί και για το Κ.Υ Γαλατά, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η κάλυψη των υγειονομικών αναγκών με πληρότητα όλων των κατοίκων της περιοχής. Επισυνάπτεται η επιστολή με τα ως άνω αναφερόμενα.

 

Ο καταθέτων Βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Από τις 2.11.2017, που ιδρύθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου, μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τού 2019 πέρασαν 20 ολόκληροι μήνες.

    Τι κρίμα που ο ΣυΡιζΑ δεν κατάφερε/πρόλαβε, μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, να στελεχώσει το Π.Π.Ι.Πόρου και τώρα ο κύριος Δρίτσας αναγκάζεται να καταθέσει την σχετική αναφορά στο κόμμα που διαδέχθηκε το δικό του!

  2. Σαββας Αθανασίου says:

    Οι βουλευτές της ΝΔ Νόνη Δούνια και Νϊκος Μανωλάκος έκαναν αναφορά στη Βουλή και ζητούν να ενισχυθεί το Περιφερειακό Ιατρείο του Πόρου, όπως το ζήτησε ο δήμαρχος Γ. Δημητριάδης και ζητούν οι γιατροί του Περιφερειακού Ιατρείου να μην κάνουν εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Γαλατά. Όμως, δεν κάνουν κουβέντα για ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γαλατά. Κάτι που έκανε στην αναφορά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Η διαφορά στην εμπειρία και στην αντίληψη είναι τεράστια. Φίλτατοι, δεν μιλάνε για ενίσχυση τους ενός, και αποδυνάμωση του άλλου. Μπράβο Θοδωρή Δρίτσα. ¨Εδειξες την ποιότητα σου και την κοσμοθεωρία σου.

Σχολιάστε