Αναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις φυτών από τον Δήμο Τροιζηνίας – ΜεθάνωνΑναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών ανθοφόρων και πολυετών φυτών πραγματοποιεί ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εργαζόμενοι προχωρούν καθημερινά σε καθαρισμούς, εργασίες κλαδέματος και συντηρήσεις πρασίνου, έτσι ώστε οι γειτονιές του Δήμου να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

“Στόχος με αυτές τις παρεμβάσεις είναι να υπάρξει περισσότερο πράσινο, να είναι καθαροί και περιποιημένοι οι κοινόχρηστοι χώροι και να δημιουργηθούν όμορφα σημεία στις περισσότερες γειτονιές του Δήμου μας.

Ο Δήμος μας διαθέτει ελάχιστο έμψυχο δυναμικό στην Υπηρεσία Πρασίνου. Ταυτόχρονα, καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση και οι ανάγκες φροντίδας του πρασίνου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Προσπαθούμε, όμως, να παρεμβαίνουμε καθημερινά σε όσα περισσότερα σημεία μπορούμε.

Στο πλαίσιο της αισθητικής βελτίωσης των, επί σειρά ετών, παραμελημένων κοινόχρηστων χώρων της παραλίας του Γαλατά, ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων εξασφάλισε, με προσωπική μεσολάβηση του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Λίτσα, τη δωρεάν παραχώρηση φυτών από την εταιρεία Interplants.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία Interplants για την ευγενική προσφορά της.

Ο κ. Λίτσας καταθέτοντας την εμπειρία του ως Γεωπόνος και με προσωπική εργασία, διαμόρφωσε τους χώρους αυτούς, με τα φυτά που μας προσφέρθηκαν, καθώς και με φυτά που προμηθεύτηκε ο Δήμος από φυτώριο της περιοχής μας. Το αποτέλεσμα του όλου εγχειρήματος αναμένεται να δώσει μια ξεχωριστή αισθητική νότα στην παραλία του Γαλατά.

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους χώρους πρασίνου και όχι μόνο. Η προσπάθεια των μελών της Δημοτικής Αρχής και πολλών εθελοντών πολιτών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με απώτερο στόχο να αποκτήσουμε έναν ομορφότερο και καθαρότερο Δήμο! Για να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει όλοι να προστατεύουμε τη Δημοτική περιουσία” καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.
Σχολιάστε