Ανακολουθία απόψεων στην παράταξη Στρατηγού σχετικά με το ισόγειο του ΔημαρχείουΗ παράταξη του κ. Στρατηγού ανακοίνωσε εχθές τον 2ο άξονα του προγράμματος της, ωστόσο, κάποιες ενέργειες που είχαν κάνει στελέχη της μειοψηφίας τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πως γυρίζουν ως μπούμερανγκ στις σημερινές εξαγγελίες τους.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα “Οργάνωση & Διοίκηση Δήμου”, σε ένα από τα σημεία του προγράμματος του κ. Στρατηγού, διαβάζουμε: “Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών ανασχεδιάζεται το σύνολο των λειτουργικών δομών του Δήμου και μεταφέρονται οι κύριες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού στο ισόγειο του Κληροδοτήματος Δουζίνα (Δημαρχείο)”.

Η συγκεκριμένη εξαγγελία προκάλεσε έκπληξη σε όσους ασχολούνται και γνωρίζουν τα δημοτικά θέματα και φυσικά δεν έμεινε αναπάντητη από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη.

Όπως είναι γνωστό,  η αξιοποίηση του ισογείου ξεκίνησε έπειτα από ενέργειες της διοίκησης του κ. Δημητριάδη και βρήκε εμπόδια από το στέλεχος της μειοψηφίας κ. Δ. Γρίβα, ο οποίος με έγγραφο του προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πόρου, έθεσε θέμα για την ιδιοκτησιακή κατάσταση του κτηρίου.

Επικοινωνιακή γκάφα ή άγνοια των τοπικών θεμάτων;

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Δημητριάδη και τα σχετικά έγγραφα που ανάρτησε στο Facebook:

“ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ…

Σχολιάζοντας το “πρόγραμμα” του κ. Στρατηγού για τον Δήμο, δεν θα σταθώ ούτε στο ότι οραματίζεται αυτούσιες δράσεις που ήδη έχουν γίνει επί των ημερών μας, ούτε στο ότι έχει αντιγράψει μελλοντικές δράσεις με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που ήδη έχουμε ανακοινώσει.
Δεν στέκομαι σε αυτά, επειδή θεωρώ βέβαιο ότι δεν έχει ιδέα για την πρόοδο που έχουμε κάνει σε επίπεδο οργάνωσης του Δήμου σε σχέση με την πρωτόγονη κατάσταση που μάς παρέδωσε.

Θα σταθώ όμως στο “τρομερό” σχέδιό του για αξιοποίηση του ισογείου του Δημαρχείου που εκείνος είχε αναξιοποίητο 7-8 χρόνια και εμείς το αξιοποιήσαμε στεγάζοντας την Πολεοδομία, την οποία μέχρι τότε ο κ. Στρατηγός στέγαζε στο ακίνητο του φίλου του Δ. Γρίβα.
Ας μάθει λοιπόν ο κ. Στρατηγός ότι, κατά τον κ. Γρίβα, το κτήριο του Δημαρχείου και ολόκληρο το Κληροδότημα Δουζίνα “προς το παρόν δεν αποδεικνύεται ότι ανήκουν στον Δήμο”!!!

Καταδικάζει την θέση αυτή του φίλου του και πατέρα της υποψήφιάς του, ο κ. Στρατηγός ή θα την υιοθετήσει με την σιωπή του όπως έκανε και με τις θέσεις της κ. Α. Μακρή για την μη-στέγαση των αθλητικών Σωματείων στα Σχολεία;”

 

 
Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος Θεοχάρης says:

  Μισές Αλήθειες ….

  “…στεγάζοντας την Πολεοδομία, την οποία μέχρι τότε ο κ. Στρατηγός στέγαζε στο ακίνητο του φίλου του Δ. Γρίβα.”

  Δεν τον στέγαζε ο Στρατηγός, η Πολεοδομία Πειραιά είχε κάνει διαγωνισμό, που τον είχε κερδίσει ο Γρίβας, έναντι άλλου διεκδικητή. Η υπόθεση μάλιστα είχε καταλήξει στα δικαστήρια από τον χαμένο του διαγωνισμού, όπου ο Γρίβας κέρδισε.

  Και τον ενοίκιο δεν το πλήρωνε ο Δήμος Πόρου, αλλά η πολεοδομία Πειραιά. Βέβαια αυτά δεν τα ξέρει η συντριπτική πλειοψηφία των Ποριωτών, οπότε μπορεί εύκολα να γράφει “… ο Στρατηγός στέγαζε…”

  Κοινώς μισή αλήθεια δεν κάνει την αλήθεια 😉

  Οπως μισή αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκε το ισόγειο του κτηρίου επί Δημητριάδη.

  Μπήκε (τσάμπα) η πολεοδομία, βγήκε ο Καϊκάς που πλήρωνε ενοίκιο, και όλοι οι υπόλοιποι χώροι έμειναν άδειοι όπως και πριν.

  Κοινώς απλά μηδένισαν τα λιγοστά έσοδα χωρίς να αξιοποιηθεί περαιτέρω το ισόγειο.

  Μπολικη προπαγάνδα, μισές αλήθεια, 100% κορόιδα των Ποριωτών.

 2. geo2004 says:

  Περίμενα την επόμενη μέρα των εκλογών να απαντήσω αλλά ο Απερχόμενος Δήμαρχος βρίσκεται σε κρίση πανικού. Σε άσχετα θέματα θίγει την κ. Μακρη που του έδωσε την πλειοψηφία και τον έκανε Δήμαρχο.Eχει μάθει να προσβάλει πολιτικά πρόσωπα γιατί δεν του κάνουν τις χάρες του…ας δώσει μια εξήγηση ποιον προστατεύει και γιατί από την πλειοψηφία??Στην απάντηση που έδωσε στην επιστολή κας Μακρη και απαιτούσε την καταδίκη απο τον κο. Στρατηγο ανέφερε δυο ονόματα μιας κυρίας και ενός κυρίου (δημόσιοι υπάλληλοι)και με παραπλανητικο τρόπο καλύπτει το τρίτο πρόσωπο …..Γιατί Απερχομενε δήμαρχε??

 3. Κύριε Θεοχάρη,

  Όπως συνηθίζετε, εσείς είστε εκείνος που δεν λέει αλήθεια.
  Να αναλύσω λοιπόν αυτό που έγραψα:
  Το μισθωτήριο του Πολεοδομικού Γραφείου είχε όρο σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής (Δήμος Πόρου από 1.1.2011 όταν η Πολεοδομία πέρασε στην δική του αρμοδιότητα) μπορούσε να λύσει τη μίσθωση ανά πάσα στιγμή προκειμένου να μεταστεγάσει την Υπηρεσία σε ιδιόκτητο κτήριο. Ο κ. Στρατηγός λοιπόν ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΖΕΙ στο κτήριο Γρίβα. Απλά πράγματα!
  Το ενοίκιο το πλήρωνε ο Δήμος Πόρου μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής. Ποια διαφορά επιφέρει αυτή η επιπλέον πληροφορία άραγε; Ποιος κάνει προπαγάνδα και κοροϊδεύει τον αναγνώστη;
  Ο λόγος που δεν έχουμε αξιοποιήσει το υπόλοιπο του ισογείου του Δημαρχείου είναι ότι ο κ. Γρίβας, μεταξύ των ενεργειών που έκανε για να μην διακοπεί η μίσθωση του δικού του ακινήτου (τις οποίες και έχασε), έχει κάνει αρκετές καταγγελίες με τις οποίες αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη νομιμότητα όλου του κτηρίου του Δημαρχείου. Έτσι, μάς έχει καθυστερήσει πάρα πολύ στο να εκδώσουμε πολεοδομική άδεια και να το ανακαινίσουμε.

  Όσο το σκαλίζετε λοιπόν εκτίθεστε περισσότερο και το χειροτερεύετε!

  Γιάννης Δημητριάδης

 4. Επίσης, θεωρώ εξαιρετικά αντιδεοντολογικό πρόσωπα που πολιτεύονται, ή οι σύζυγοί τους, να σχολιάζουν με ψευδώνυμο. Αναφέρομαι στον Γιώργο geo2004, ο οποίος θεωρώ ότι θα όφειλε να σχολιάζει με το ονοματεπώνυμό του για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες ποιος είναι.

 5. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Με τη θεωρία της Στατιστικής ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να επηρεάζει, κατά μέσον όρο, θετικά ή αρνητικά γύρω στα 300 άτομα, κανένα σχόλιό μου δεν γέρνει υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης. Ο κάθε ψηφοφόρος ας αφεθεί ελεύθερος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα-υποχρέωση, εντελώς ανεπηρέαστος από τρίτους. Οι μόνοι που δικαιούνται να ασκούν προσέλκυση και να εφαρμόζουν θετική ή ακόμα και αρνητική διαφήμιση, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, είναι οι υποψήφιοι.
  Με αυτή την εισαγωγή θέλω να διευκρινίσω ότι το παρόν σχόλιο δεν έχει καμία συνάφεια με τις εκλογές, αλλά με ένα κοινωνικό ζήτημα, μεγάλης σπουδαιότητας. Και το θίγω σε συνέχεια του πιο πάνω σχολίου του αξιότιμου Δημάρχου Πόρου, που έγραψε:

  “… θεωρώ εξαιρετικά αντιδεοντολογικό, πρόσωπα που πολιτεύονται, ή οι σύζυγοί τους, να σχολιάζουν με ψευδώνυμο. Αναφέρομαι στον Γιώργο geo2004, ο οποίος θεωρώ ότι θα όφειλε να σχολιάζει με το ονοματεπώνυμό του για να καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι αναγνώστες ποιος είναι.”

  Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, να και ένας- και μάλιστα ο Δήμαρχος- που συμφωνεί με τις παρατηρήσεις μου, τα παρακάλια μου, τις ικεσίες μου, τα σχόλιά μου, αλλά και τις έντονες μομφές μου, προς και καθ’ όλων των ανωνύμων, που με δειλία, υπουλιά, εφιαλτωσύνη, και έλλειψη αρχών και αξιών, σέρνονται σαν τα σαλιγκάρια πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας τους και κατηγορούν, θίγουν, βρίζουν, βωμολοχούν και βρομολογούν εναντίον των συνανθρώπων τους που είναι και συμπατριώτες τους.
  Από τον καιρό που ιδρύθηκε το porosnews μέχρι σήμερα δεν έπαψα να θίγω αυτό το ελεεινό φαινόμενο, μεταξύ Ποριωτών, αλλά και να ακούω τα μύρια όσα, εναντίον μου, αλλά και εναντίον των μη ζώντων μελών της αξιοσέβαστης και αψεγάδιαστης, σε κάθε τομέα και κυρίως στον τομέα της τιμιότητας, Ποριώτικης οικογένειάς μου.
  Επιτέλους κάποιος, και μάλιστα αξιωματούχος του νησιού μας, με δικαιώνει, έστω κι αν το κίνητρο δεν αφορούσε εμένα αλλά τον ίδιο.
  Στο αρχείο μου και σε ειδικό φάκελο με τίτλο: “Ποριώτες Ανώνυμοι”, έχω κρατήσει όλα τα ανώνυμα σε βάρος μου -και όχι μόνο- σχόλια, με τελευταία το αρχικά ΙΧ ή ΚΣ, μόλις προ 2-3 ημερών. Μη τα διαβάσετε, γιατί θα σιχαθείτε όχι το άτομο που τα γράφει αλλά τον εαυτό σας, που τα διαβάζει.
  Η δική μου συνήθης αντίδραση είναι να συνεχίζω να σχολιάζω επώνυμα με θάρρος και παρρησία, συμπληρώνοντας την υπογραφή μου και με την παράθεση της ηλεκτρονικής μου δ/νσης (e_mail), όπως τώρα.
  Άρις Αντάνης
  Από τον Πόρο της ( πάλαι ποτέ !) ΕπαρχίαςΤροιζηνίας
  arimari@otenet.gr
  ΥΓ Οι δίκαιοι δικαιώνονται στο τέλος. Κι αν δεν μπορούν να είναι δίκαιοι, τουλάχιστον ας προσπθούν να είναι “μή άδικοι”

 6. geo2004 says:

  Δήμαρχε “η σιωπή μου προς απάντηση σου”.Δεν περίμενα να απαντήσεις στα ερωτήματα μου.Πες μας στις εκλογές της Κυριακής διατηρείς τη μάσκα του Σύριζα, τη μάσκα που διαβάσαμε σε άρθρο της…αριστερής Εφημ.των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ που σε χαρακτηρίζει γαλάζιο,του ΚΙΝΑΛ??Εσύ πότε καταδίκασες τον…”εκδότη” και το σπόνσορα(εάν υπάρχει φυσικά) μιας βρωμερής φυλλάδας που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες εις βάρος του Υποψηφίου Δημάρχου Στρατηγου΄???Ξέχασα τα”δικά”σου παιδιά μπορούν να γράφουν υβριστικά σχόλια εις βάρος των πολιτικών σου αντιπάλων και σε κατ’ιδιαν συζήτηση που είχαμε μου απάντησες ότι αυτοί είναι”ΑΝΩΝΥΜΟΙ” δε σε ενδιαφέρουν!!Οπως δε σε ενδιαφέρουν και τα άρθρα ενος ΕΠΩΝΥΜΟΥ στις ιστοσελιδες mellon.gr και porosplus διότι ο κύριος αυτός σου….είναι Άγνωστος!!!O κόσμος ενδιαφέρεται για αληθειες.Ελπιζω την ιδια αποψη να εχει και ο επικοινωνιολογος σου.(Αν υπάρχει)

 7. Κύριε Αντάνη,
  μία πιο προσεκτική ανάγνωση του σχολίου του Δημάρχου, θα σας έκανε λιγότερο κομπορρήμονα ως προς το ότι ο κύριος Δημητριάδης “επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, συμφωνεί με εσάς”, διότι, βεβαίως, βεβαίως το σχόλιο του Δημάρχου αφορά μόνον σε πρόσωπα που πολιτεύονται και τους/τις συζύγους του, όπως σαφώς, σαφέστατα γράφει.

  Λίγο ακόμα και θα του γράφατε ότι συμφωνεί μαζί σας και που
  TO AΠΑΙΤΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ να σας δώσουν βιογραφικά στοιχεία και τόπο καταγωγής
  ακόμα κι αυτοί που γράφουν επωνύμως, όπως κάνατε με τι τρεις κυρίες που στολίσατε με απαξιωτικά σχόλια “βαλτές και τι έπαθε η φοράδα στο αλώνι επειδή δεν εξελέγησαν”.

 8. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Χάι-κου
  ……………………..
  Χάνει – κερδίζει
  ο “θρύλος”, μισή Ελλάς
  πανηγυρίζει.

 9. Πάνος Θεοχάρης says:

  Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

  “Το ενοίκιο το πλήρωνε ο Δήμος Πόρου μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής. ”

  Άρα το ενοίκιο ουσιαστικά δεν επιβάρυνε τον δήμο Πόρου. Στα λόγια μου έρχεσται 😀

  Άρα ο Δήμος Πόρου οικονομικά δεν κέρδισε από την μεταφορά της Πολεοδομίας.

  Άρα το κληροδότημα δεν θα κερδίσει χρήματα από μία ενοικίαση σε τρίτο πρόσωπο που θα πλήρωνε κανονικό ενοίκιο (όπως παλιά τα ΕΛΤΑ).

  “Το μισθωτήριο του Πολεοδομικού Γραφείου είχε όρο σύμφωνα με τον οποίο ο μισθωτής (Δήμος Πόρου από 1.1.2011 όταν η Πολεοδομία πέρασε στην δική του αρμοδιότητα) μπορούσε να λύσει τη μίσθωση ανά πάσα στιγμή προκειμένου να μεταστεγάσει την Υπηρεσία σε ιδιόκτητο κτήριο”

  Οπως αναφέρεται “μπορούσε να λύσει”, αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να λύσει. Επιλογή είναι.

  Δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο κ. Γρίβας νοίκιασε το ακίνητο ύστερα από διαγωνισμό, όπου υπήρχε και άλλος μνηστήρας.

  Τελικά όμως φαίνεται ότι περισσότερο σας ενδιαφέρει να μην έχουν έσοδα (που δεν επιβαρύνουν τον δήμο) συμπολίτες μας που δεν είναι αρεστοί σε εσάς. Αντίθετα προτιμάτε να κάνετε κινήσεις που ουσιαστικά επιβαρύνουν τον δήμο προκειμένου να μην έχουν αυτοί έσοδα. Παράδειγμα η μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου από ενοίκιο 500-600€ σε χώρο που ο δήμος θα εισέπρατε τουλάχιστον 1000€ (συν το κόστος μετεγκατάσης και ανακαίνησεις).

  Εχετε κάνει ένα σκασμό καταγγελίες εναντίων του κ .Γριβα, τον στείλατε αυτόφωρο, προσπαθείτε να του στερήσετε τα έσοδα του, τι περιμένετε να κάνει ? Να σας πει και ευχαριστώ ?

  Όταν εσείς κάνετε καταγγελίες, μηνυτήριες αναφορές και μηνύσεις, είναι ηθικά αποδεκτό, όταν κάνουν σε εσάς προσφυγές, καταγγελείες είναι αθέμιτο ?

  Πως την έχετε δει ? Είσαστε υπεράνω νόμου και κριτικής ?

  Το ίδιο ισχύ και για το porosnews και την τακτική των troll που έφερε στο νησί. Όταν βρίζουν τους αντιπάλους είναι όλα οκ, όταν όμως την λένε σε εσάς έχουμε θέμα ?

Σχολιάστε