Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του Δημήτρη Στρατηγού για το Δήμο Πόρου
Με το ακόλουθο δελτίο τύπου ο τ. δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Ανδρέας Στρατηγός, ανακοινώνει την υποψηφιότητα του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας κ. Δημητρίου-Ανδρέα Στρατηγού για το Δήμο Πόρου

Πόρος, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ποριώτες και Ποριώτισσες,

Λιγότερες από 100 ημέρες μας χωρίζουν από τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019.

Τον Μάιο, καλούμαστε να αποφασίσουμε εκ νέου με την ψήφο μας, για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, του τόπου μας. Το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Μέσα από την άσκηση του κορυφαίου αυτού δημοκρατικού μας δικαιώματος, μας δίνεται η δυνατότητα της αξιολόγησης των δημοτικών αρχών, της επιβράβευσης ή της απόρριψης τους.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, μαζί με μια μεγάλη πολυσυλλεκτική ομάδα ενεργών πολιτών του Πόρου και μετά από τη δική σας παρότρυνση, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας, τη στήριξη, την ψήφο σας, προκειμένου να διαχειριστούμε ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, την τύχη και το μέλλον του νησιού μας.

Όραμα και Σκοπός μας, ένας Πόρος ικανός να διεκδικήσει και να κατακτήσει όσα πραγματικά του αξίζουν.

Γνωρίζουμε την απογοήτευση ή και το θυμό που πολλοί από εσάς νιώθετε. Γιατί διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες σας, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής, άσκησης διοίκησης ή παραγωγής έργων μεγάλων ή μικρών, αλλά πολύ περισσότερο από μια συμπεριφορά που δίχασε, πόλωσε, στενοχώρησε, προκάλεσε και τελικά πλήγωσε την Ποριώτικη κοινωνία.

Αντιπαραθέσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα στην πολιτική. Ποτέ όμως το νησί μας, δεν βρέθηκε σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση να νιώθει χωρισμένο σε στρατόπεδα, να είναι μοιρασμένο στους «δικούς» μας και στους «άλλους».

Η ηρεμία και η ενότητα στο νησί πρέπει να επιστρέψουν άμεσα. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον τόπο μας!

Φίλες και φίλοι

Η παρουσία μας στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί προϊόν πολύμηνης σκέψης και μελέτης. Είναι η συνειδητή απόφαση πολλών ανθρώπων, από όλους τους χώρους, άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και μη στα κοινά, που ένιωσαν την ανάγκη να καταθέσουν τη δική τους πρόταση, τη δική τους μαρτυρία, τη δική τους δύναμη και διάθεση προσφοράς, προκειμένου ο Πόρος μας να βρει τον έναν και μοναδικό δρόμο που του αξίζει.

Το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, της κοινωνικής συνοχής, της αξιοπρέπειας και της προσφοράς.

Γνωρίζουμε ότι για ορισμένους, αυτή μας η προσπάθεια θα αποτελέσει στοιχείο πρόκλησης, αγκάθι και ανάχωμα στα σχέδιά τους. Ήδη και πριν ακόμη από την επίσημη αυτή δήλωσή μας, έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν.

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία και το άγχος τους. Όπως και την ανάγκη τους να τρέξουν για να προλάβουν να «ενημερώσουν» για το έργο τους, που τελικά ίσως δεν ήρθε ποτέ… Απέχουμε και θα απέχουμε συνειδητά από οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω όξυνσης της ήδη επιβαρυμένης -από διάφορα προβλήματα- τοπικής μας κοινωνίας. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από θεαματικές κοκορομαχίες.

Στις όποιες προκλήσεις, θα απαντήσουμε με τις προτάσεις μας.

Στις κατηγορίες και τις προσωπικές επιθέσεις, θα θυμίζουμε την ανάγκη ομόνοιας, συνεργασίας και συνοχής στην τοπική μας κοινωνία.

Αυτή που θα είναι απαραίτητη από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, για να πάμε μπροστά. Όλοι μαζί.

Από σήμερα, δηλώνουμε αγωνιστικό παρών, σε μια προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ελπίζουμε να υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων, ιδεών, οραμάτων, υγιής πολιτικός διάλογος και πολιτισμένη ατμόσφαιρα, ανάλογη της ιστορίας του τόπου μας. Ελπίζουμε μέσα από αυτή την περίοδο, ο μόνος κερδισμένος να βγει ο Πόρος μας.

Τις προσεχείς εβδομάδες θα συνδιαμορφώσουμε μέσα από τον καθημερινό δημόσιο ανοικτό διάλογο μαζί σας, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο Πόρος.

Ένα νέο όραμα.

Μια νέα προοπτική.

Μαζί θα τα σχεδιάσουμε, μαζί θα τα υλοποιήσουμε, μαζί θα τα απολαύσουμε.

Όλοι οι Ποριώτες μαζί.

Όλος ο Πόρος μαζί.

Ένας Πόρος που μπορεί να μας δείξει το δρόμο της ανάπτυξης.

Είναι ο τόπος μας!

Είναι οι άνθρωποί του!

Είναι ο Πόρος, που μας ενώνει!

Σας ευχαριστούμε που είστε η έμπνευσή μας για ένα καλύτερο αύριο.

Δημήτρης-Ανδρέας Στρατηγός

Υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου

Επικεφαλής Συνδυασμού «Ο ΠΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

E-mail συνδυασμού: o.poros.mas.enonei@gmail.com
Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ανήσυχος Ποριώτης says:

  Για γέλια και για κλάματα!! Ο άνθρωπος που υποβάθμισε το νησί με χίλιους δύο τρόπους, ξαναζητάει την ψήφο μας. Αυτός που φέρει την ευθύνη για την υπεξαίρεση με Τόμη και Σια, το Βιολογικό, τις ιχθυοκαλλιέργειες και πολλά άλλα γεγονότα που μόνο ντροπή προκαλούν, θέλει να ξαναγίνει Δήμαρχος! Αίσχος!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι πάνε με το Στρατηγό δεν τους ενώνει ο Πόρος αλλά τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα με στόχο το business as usual στα ρουσφέτια και τις εξυπηρετήσεις. Άντε και Καλή Τσικνοπέμπτη…

 2. ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ says:

  Ε ρε γλέντια… Θα πέσει πολύ γέλιο!

 3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣ. says:

  Αλήθεια τώρα… Εσύ τα έγραψες; Η λογική και ο κατ’ επέκτασιν λόγος σου φανερώνουν άτομο βαθιά μελετημένο, συγκροτημένο… Σε καμιά περίπτωση δε πείθεται κανείς για τις γκάφες, στις οποίες περιέπεσες… Και τώρα μάς ζητάς να σε υποστηρίξουμε, κοινώς ζητάς την ψήφο μας. Επειδή κάτι έχουμε διαβάσει κι εμείς – δεν ξέρω – αλλά στο μυαλό μου στριφογυρίζουν τα κείμενα των αρχαίων περί αλαζονείας, γνώθι σ’ αυτόν, εξοστρακισμού… ύβρις. Η τελευταία επισύρει την οργή των Θεών -αλλά, και των ανθρώπων… των κατοίκων δηλαδή αυτού του ιστορικού νησιού, των πολιτών του Πόρου. Μάλλον υποτίμησες τη νοημοσύνη μας!… Δεν εξηγείται αλλιώς!…

 4. ΜΑΡΙΑ says:

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ (συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω με άλλο τρόπο το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης)

 5. Μπλαμπλαμπλα says:

  Τα παραπάνω σχόλια το μόνο που φανερώνουν είναι το άγχος που κατέλαβε τους υποψηφίους της παράταξης Δημητριάδη…ηρεμήστε παιδιά δεν χάσατε ακόμα τις εκλογές!

 6. Poriotis says:

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τον πηρε ο πονος ξαφνικα για το νησι.Αυτον που επι 8 χρονια ελαμψε δια της αδρανειας του και κατεστρεψε το νησι.Περιμενουμε με αγωνια τα ονοματα του συνδυασμου του για να καταλαβουμε και ποια συμφεροντα θελουν να εξυπηρετησουν.Τωρα αρχιζουν τα ομορφα!!!!!!!!!

 7. sferos says:

  αχ βρε Δημήτρη σε πάνε καροτσάκια οι ενδιαφερόμενοι γιατί άραγε δεν βγαίνουν αυτοί μπροστά ??????

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  Αν παρατήσει πίσω του την λογική της διαφωνίας σε όλα, και όλους όσους πρεσβεύουν αυτή την τακτική γιατί όχι;
  Την ευθύνη για απάτες την φαίρνει αυτός που τις διαπράτει και την ευθύνη για την επαναφορά στην ορθότητα, οι ελεγκτικές αρχές. Δεν είναι ο δήμαρχος ελεγκτική αρχή.

  Μπορούμε να διαφωνούμε με τους συνδιασμούς και τις ατζέντες τους, αλλά μέχρι εκεί. Μετά γίνεται αυτό που περιγράφεται στα σχόλια.

 9. Maria says:

  Α ρε Μήτσο. Τουλάχιστον εσύ είχες φύγει νικητής. Τώρα σε μπλέξανε και πας να σπάσεις τα μούτρα σου. Δεν κατάφερε ολόκληρος Σπυρίδωνας, που είχε και κάποιο έργο πίσω του να τον κερδίσει και πας εσύ που δεν έκανες τίποτα; Τι θα μας πεις δηλαδή για να μας πείσεις; Ότι τώρα ωριμασες, ότι επηξε το μυαλό σου και θα κάνεις ότι δεν έκανες επί 8 χρόνια; Κρίμα, σε είχαμε για πιο έξυπνο.

 10. Poriotis says:

  Δυστυχώς κύριε Στρατηγέ, δεν ξεκίνησες καλά. Όλα αυτά περί ομόνοιας και συνεργασίας που λες πρέπει να τα τηρεις κιόλας κι εσύ και οι κολλητοί σου. Γιατί μπροστά στα μάτια μας ο δικός σου κύριος Μαντηλας επιτέθηκε στον Κύριο Αλιφερη σε πρόσφατη εκδήλωση. Αλλά ξέχασα, τώρα δεν θα είναι αυτός υποψήφιος, θα είναι η σύζυγος. Άλλαξε ο Μανωλιος κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

 11. Μπλαμπλαμπλα says:

  Καλά το νέο λιμάνι επί Στρατηγού δεν έγινε;; Το σχέδιο για την ανάπλαση της Πούντας ( με έτοιμη χρηματοδότηση) ο Στρατηγός δεν το ετοιμάσε και ο Δημητριάδης το έκρυψε στο συρτάρι;;;

 12. Love Poros says:

  Παρακαλώ πολύ το τελευταίο μου σχόλιο να αντικατασταθεί με το παρακάτω κείμενο

  Μπορεί κάποιος να μας πει ποια έργα κατασκευαστικά έχει πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος του Διχασμού στο νησί 5 χρόνια τώρα?
  Γιατί από λόγια μας χόρτασε πριν από 5 χρόνια?
  Πόσα κονδύλια έφερε για το νησί και τι έκανε
  Γιατί κατάφερε να τσακωθεί με όλο τον κόσμο
  Πόσες αποφάσεις για χρηματόδοτηση σταμάτησε γιατί δεν ξεκίνησαν από εκείνον
  Σε πόσα μαγαζιά του Πόρου καθεται, πόσους επαγγελματίες στηρίζει, πότε κάθησε να φάει και να πιει στους χώρους τους ώστα να καταλάβει το προβλήματα τους?

Σχολιάστε