Ανακοίνωση Συλλόγου ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού για τα προαπαιτούμεναteachΟ Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Νήσων Αργοσαρωνικού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα 48 προαπαιτούμενα:  

Το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα 48  προαπαιτούμενα περιλαμβάνει ιδιαίτερα καταστοφικές αλλαγές στο φορολογικό ,στο ασφαλιστικό , στον δημόσιο τομέα, στην υγεία , στην ενέργεια , στο ΤΑΙΠΕΔ και σε πολλά άλλα πεδία.

Αλλάζουν όλα προς το χειρότερο στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που μέχρι τώρα δεχτεί το ασφαλιστικό. Αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης στο δημόσιο, το ύψος των συντάξεων οι δυνατότητες κάλυψης ελλειμμάτων των ταμείων. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους δανειστές με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, να περικόψει από τους συνταξιούχους 2,5 δισ για το 2015 και 2016 , να αυξήσει τα όρια ηλικίας από 1.1.2022 , για συνταξιοδότηση στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας. Ταυτόχρονα επιβάλλουν νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν τα 67 , επιβάλλουν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις , χαρακτηρίζουν υψηλόμισθους τους συνταξιούχους των 1000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν καλύπτει παρά ένα μέρος από τα προαπαιτούμενα του  3ου Μνημονίου και είναι προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2 δισ. ευρώ. Μετά την περίφημη αξιολόγηση θα ακολουθήσει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων με καινούργια νομοσχέδια : κόκκινα δάνεια , νέο ασφαλιστικό , μισθολόγιο , κινητικότητα και αξιολόγηση στο δημόσιο , κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, πλειστηριασμοί σπιτιών , ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων , φορολεηλασία εργαζομένων και μικοαγροτών , απελευθέρωση απολύσεων και νέα αποδιάρθρωση των συλλογικων συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.

  Στην αντίπερα όχθη απαλλάσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους σε λιμάνια και αεροδρόμια από δημοτικά τέλη (και μάλιστα αναδρομικά), διαγραφουν τα τέλη της ”ΤΡΑΙΝΟΣΕ” για να την πουλήσουν “καθαρή” , απαλλάσουν επιχειρηματικούς ομίλους από πρόστιμα, ακόμα και για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ψήφισαν την άρση της προστασίας των πλειστηριασμών για τα λαϊκά σπίτια , ενώ συγχρόνως απαλλάσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους από τα κόκκινα δάνεια.

  Την ίδια ώρα η εκπαίδευση αντιμετωπίζει με τον χειρότερο τρόπο την αναλγησία των μνημονιακών πολιτικών. Τα κενά σε διδακτικό προσωπικό δεν έχουν ακόμα καλυφθεί πλήρως σε όλα τα σχολεία αν και τελειώνει δεύτερος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς.  Είναι βέβαιο ότι κάποια απ΄αυτά δεν θα καλυφθούν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι μόνιμοι διορισμοί παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον.  Την ίδια ώρα ο νέος Υπουργός Παιδείας  :

1. Επαναφέρει τα σχέδια Λοβέρδου για εθελοντική εργασία – εργασιακή δουλεία. Η προσφορά ”εθελοντικής” εργασίας θα είναι ένα από τα κριτήρια του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας.

2. Διατηρεί τα 30άρια τμήματα. Με βάση τις προβλέψεις του 3ου Μνημονίου και την παλιότερη έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α ετοιάζεται καινόυργιος κύκλος συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων.

3. Μπαίνει θέμα και πάλι αύξησης του ωραρίου κατά τις προβλέψεις του 3ου Μνημονίου και των παλιότερων εκθέσεων του Ο.Ο.Σ.Α (Έκθεση του 2011)

4. Προαναγγέλλει τουλάχιστον ένα ειδικό σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης , δηλαδή το κλέισιμο εκατοντάδων ειδικών σχολείων.

  Παρά το γεγονός ότι οι αντιλαϊκές  πολιτικές της λιτότητας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου προϋπολγισμού το ελληνικό χρέος προβλέπεται να φτάσει στο αστρονομκό ποσό των 192,4% του Α.Ε.Π. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τους εκφραστές και συνεχιστές των μνημονιακών πολιτικών. Οι βασικοί τους στόχοι είναι άλλοι : Η διάσωση των τραπεζών. Στην ίδια κατεύθυνση της σωτηρίας των τραπεζών κινείται και το σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών πρώτα απ’ όλα στις συναλλαγές των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων αφού περιορίζει τα την εβδομαδιαία λήψη από τα 420 που είναι σήμερα στα 150 την εβδομάδα.

Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας :

ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που κόβει ένα τεράστιο κομμάτι από τις παροχές στην υγιεινομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους.

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να φέρει η κυβέρνηση.  Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ.

Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών. Αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

Αντιστεκόμαστε στα σχέδια Κυβέρνησης – Κεφαλαίου – Ε.Ε  και Δ.Ν.Τ  Ρήξη και αποδέσμευση από  Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

      Ο                                                                                         Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                  ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ

Πηγή:

https://www.alfavita.gr/arthron/anakoinosi-syllogoy-pe-nision-argosaronikoy-gia-ta-proapaitoymena
Σχολιάστε