Αναβάθμιση αστικών εξοπλισμών στον ΠόροΗ αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής των αστικών εξοπλισμών του Δήμου αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί δεκάδες καλαίσθητες κουπαστές σε αντίστοιχα σημεία του Οικισμού, ενώ από το καλοκαίρι ξεκίνησε το βάψιμο όλων των φωτιστικών, των καγκέλων, των καλαθιών απορριμμάτων, των παγκακιών, των ΚΑΦΑΟ και κάθε άλλου αστικού εξοπλισμού που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη του λιμανιού, στην οδό Παπαδοπούλου από την Παιδική Χαρά προς το Κανάλι, σε προβλήτες, στα Σχολεία, στις εκκλησίες κ.τ.λ.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο Δήμος Πόρου τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει συγκεκριμένες αποχρώσεις χρωμάτων, τις οποίες χρησιμοποιεί σε όλες τις βαφές, ώστε τα στοιχεία που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους να αποκτήσουν σταδιακά ομοιομορφία και αναγνωρίσιμη ταυτότητα.

Επίσης, με πρόταση που υπέβαλε στο Πρόγραμμα LEADER, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 99.000€, προκειμένου να αγοράσει νέες κουπαστές παγκάκια, φωτιστικά, κοινόχρηστους ποδηλατοστάτες και ξύλινες ταμπέλες σήμανσης για το εσωτερικό του Οικισμού.

Πηγή: Τα Νέα του Πόρου
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Παν.Μουστάκας says:

  Καλά όλα αυτά.Αλλά εκτός κέντρου τι γίνεται;Μήπως θα πρέπει και στο Ασκέλι να επισκευασθούν ή αντικατασταθούν τα παγκάκια της παραλίας,να επισκευασθούν σωστά τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην παραλία και να τοποθετηθούν χειραγωγοί,να διορθωθοούν οι πλάκες του παραλιακού πεζοδρομίου;Πόρος δεν είναι μόνον η Σφαιρία.

 2. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πρόταση: Πόσο αξιοπρεπές και τιμητικό θα ήταν εάν κάθε παγκάκι έφερε χαραγμένο σε μέταλλο μικρού μεγέθους (πχ 10χ15 cm) που δεν οξειδώνεται από τις καιρικές συνθήκες, το όνομα καθενός από τους Ποριώτες που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού μας με οποιοδήποτε τρόπο και δεν έχουν δοθεί τα ονόματά τους σε δρόμους, πλατείες κλπ.
  Και αυτό να αποφασιστεί ομόφωνα μετά απο συνεννόηση από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
  Αντιλαμβάνεται κανείς πόση σπουδαιότητα θα περιείχε μια τέτοια πρωτοβουλία του Δήμου μας:
  1/Για τους ίδιους τους τιμώμενους (εάν είναι εν ζωή) και τους συγγενείς τους,
  2/Για το Δήμο που νοιάζεται για την απόδοση ευσήμων στους Δημότες, ανεξαρτήτως παράταξης, και
  3/Για παράδειγμα προς μίμηση προσφοράς, εθελοντισμού και δημιουργικότητας στους σημερινούς Δημότες Πόρου, με στόχο την ανυστερόβουλη υστεροφημία τους.
  Για κάθε περίεργη σκέψη, αν και είχα γράψει ότι θα αποφύγω σχόλια και δηλώσεις γενικά, ορμώμενος από τη ρήση του μεγάλου Άγγλου ποιητή T.S. Eliot, υποβάλλω με κάθε συστολή και αυτή την πρόταση, αν και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψη. Και αφού θυμίσω τη ρήση του Έλιοτ, ότι “θα συνεχίσουμε τις αναζητήσεις μας, μέχρι να ξαναγυρίσουμε εκεί που ξεκινήσαμε και γνωρίσουμε τον τόπο μας για …πρώτη μας φορά, θυμάμαι ότι κάποτε που ήμουν μέλος σε ένα πατριωτικό σωματείο, εάν ήθελα κάτι να μη ψηφιστεί, ο μόνος τρόπος να το πετύχω ήταν να προτείνω την ψήφισή του. (Χιούμορ)
  ΑΑ

Σχολιάστε