Ανάσα για τον τουρισμό των νησιών η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης16.9.2014Από το γραφείο τύπου του κ. Σπύρου Σπυρίδωνα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ιστορική ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή για τον Τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού και φυσικά ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Στις 09:30 π.μ. ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει παράλληλα και ως πολιτικό καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και γενικότερα των μεταφορών.

Παρόντες στην υπογραφή της σημαντικής αυτής απόφασης που θα ωθήσει την οικονομία της ευρύτερης περιοχής ήταν τόσο ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που από κοινού θα αναλάβουν την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Ο κος Σπύρος Σπυρίδων δήλωσε σχετικά «Με τη λειτουργία του  νέου αεροδρομίου η περιοχή του Αργοσαρωνικού αποδεσμεύεται από το πανάκριβο και  ευρισκόμενο κατά 50 km μακρύτερα αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αισιοδοξεί στην επαναφορά των τουριστικών εταιρειών που διακινούν επισκέπτες με charter και χαμηλού κόστους πτήσεις. Δηλαδή ο οργανωμένος και με διάρκεια επτά περίπου μηνών τουρισμός θα ξαναέλθει στα νησιά μας».
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος says:

  Η σημαντικότερη εξέλιξη για το μέλλον του νησιού μας.

  (και φυσικά το θέμα δεν είναι πρωτοσέλιδο, το έφαγε η επικαιρότητα ήδη. Ευχαριστούμε Μπάμπη)

 2. WOWGT says:

  EAN EXEI NA KANEI ME TON ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟΝ… ΚΟΥΒΑ. ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

 3. Τσούκας Μπάμπης says:

  Αυτό που ενώ μας πέρνουν το καρβέλι , πεινάμε εξαιτίας τους και αφου μας εχουν εξοντώσει μας δινουν πάλι ελπίδα και εμεις προσκυνάμε και ξεχνάμε ,ακόμα δεν μπορώ να το καταλάβω.
  Επίσης το ότι μόλις ανακοινωθεί κάτι καλό τρέχουν όλοι να βάλουν ταμπέλες για να πάρουν την δόξα ( ξεχνώντας την ιστορία) , θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να το κοιτάξουμε.
  Πάντως πολλά διαδραματίζονται τον τελευταιο καιρό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι. Οσον αφορά το αεροδρόμειο της Τρίπολης , με την επέκταση του διαδρόμου και κατασκευή κατάλληλων εγκαταστάσεων , εάν πάνε όλα καλά (στην Ελλάδα ζούμε) να στοχεύουμε το καλοκαίρι του 2016 στην καλύτερη.

 4. Ιωάννης Γκούμας says:

  Το νησί χρησιμοποιούσε τα επισκεπτήρια για να κάνει αρνητική αυτοπροβολή στον εαυτό του τόσα χρόνια. Τώρα που πάει να στρώσει λίγο θα γυρίσουμε στις παλιές συνήθειες;

  Η λογική του υποχρεωτικού μαντρώματος αντί της λογικής της επέκτασης της τουριστικής περιόδου ή της βελτίωσης του τόπου πρώτα για τους πολίτες και θα έρθουν και οι επισκέπτες.

Σχολιάστε