Ανάθεση Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων για τη δημοσίευση δραστηριοτήτων στην εφημερίδα «Αντίλογος»Απορίες προκαλεί η νέα  Απόφαση του Δημάρχου Τροιζηνίας-Μεθάνων που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 12 Ιουλίου 2018 Απόφαση και φέρεται να έχει υπογραφεί στις 7 Μαΐου 2018, με την οποία ανατίθεται σε εκτυπωτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Ιωνία Αττικής η δημοσίευση δραστηριοτήτων του Δήμου για τη ενημέρωση του κοινού και την προβολή του στην εφημερίδα «Αντίλογος», έναντι ποσού 1.300€. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της εν λόγω Απόφασης, η ανάθεση γίνεται με βάση Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τροιζηνίας-Μεθάνων 78/2018, με την οποία στις 18 Απριλίου 2018 αποφασίστηκε η ψήφιση πίστωσης για την προβολή του Δήμου σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στο κείμενο της Απόφασης Δημάρχου προκαλεί απορία το γεγονός ότι στις 2 Μαΐου 2018, με αριθμό πρωτοκόλλου 2255, ο Δήμος φαίνεται να προσκαλεί ενδιαφερόμενους για υποβολή προσφορών για την ανάληψη της συγκεκριμένης δαπάνης και στις 7 Μαΐου 2018, δηλαδή 5 μέρες μετά, η εφημερίδα υποβάλει προσφορά στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 2138, δηλαδή με αριθμό προγενέστερο του πρωτοκόλλου με το οποίο εκδόθηκε η πρόσκληση του Δήμου.

Ωστόσο, σε καμία από τις δύο Αποφάσεις δεν διευκρινίζεται πώς επιτυγχάνεται η προβολή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων μέσω της συγκεκριμένης ανάθεσης. Μάλιστα, στο τεύχος της εφημερίδας «Αντίλογος» που κυκλοφόρησε μετά την επίμαχη ανάθεση, σχεδόν αποκλειστική θεματολογία ήταν η κριτική κατά της δημοτικής αρχής Πόρου, χωρίς να γίνεται σχεδόν καμία αναφορά, και πόσο μάλλον «προβολής», στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικά τα ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα της διάθεσης των συγκεκριμένων χρημάτων του Δήμου για δημοσιεύσεις οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αντιληπτές και επομένως δεν φαίνεται να έχουν προκαλέσει την επιδιωκόμενη σκοπιμότητα.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πολύ σωστά. Πράγματι είναι απορίας άξιον! Μάλλον επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά αυτό που έχω πρόσφατα σχολιάσει σε άλλο αρχείο του “Porosnews”. Ότι ο “Εθελοντισμός” απέχει παρασάγκας επτακαίδεκα από τον “Ετσιθελισμό”, συνώνυμο του “Ετσιγουσταρισμού” !
  Τώρα όσον αφορά την τοπική Αλληλεγγύη, αυτή η απρόσιτη και άγνωστη “κυρία” πάει περίπατο, αγκαζέ με το ινάτι. Και όπως είδαμε “το ινάτι… καίει Μάτι”.
  Όποιος μάλιστα θεωρεί ότι τα θέματα που σχολιάζονται δεν είναι συνυφασμένα, όσον αφορά το αλληλέγγυο νοιάξιμο και το “Για ποιον χτυπάει η καμπάνα”, είναι βαθιά νυχτωμένος.
  <<>>
  Με την ευκαιρία, να σας πω κι ένα ευτράπελο, που είναι και επίκαιρο. Όταν είχε πιάσει φωτιά στο Νεώριο, πριν από κάποια χρόνια, ένας καλός φίλος μου από το Γαλατά, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε:
  “Φίλε ‘Αρι, πρέπει να ξέρεις ότι εγώ στενοχωρήθηκα για την πυρκαγιά στο Νεώριο. Στενοχωριέμαι για όλη την Ελλάδα. Ακόμη και για τον… Πόρο!”
  (Μήπως θέλει κανείς να μάθει τι του απήντησα; Δεν το νομίζω!…)
  Φίλος Άρις
  (Εκ Πόρου)

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Ο προγενέστερος αριθμός πρωτοκόλλου, μπορεί να δικαιολογηθεί αν η εταιρία είχε υποβάλει προσφορά πριν το διαγωνισμό, και επειδή έγινε διαγωνισμός μετά, επανυπέβαλε την προσφορά, συσχετίζοντας την παλιά αίτηση.

  Η προβολή μέσω κακής κριτικής για τον απέναντι δήμο, μπορεί να καπηλεύεται την παλιότερη και “δημιουργημένη” για πολιτικούς λόγους έχθρα των δύο γειτονικών πληθυσμών.

  Ίσως ως προς την σκοπιμότητα των αποφάσεων, να έχουν επιτευχθεί όμως οι πραγματικοί στόχοι των αποφάσεων και απλά να γίνεται κακή χρήση της λέξης “προβολή”. Έχουμε συνηθήσει από το παρελθόν στην κακή χρήση λέξεων, όπως για παράδειγμα: “μεταρυθμίσεις”, “ασύμμετρες απειλές”, “ανάπτυξη”, “ερμηνευτική εγκύκλιος” κλπ. Σε κάθε περίπτωση ο σκοπός ήταν η παραπλάνηση των πολιτών και ο περιορισμός των δικαιωμάτων τους.

 3. Τάσος Γκούμας says:

  Γιάννη η αντιπαράθεση δεν είναι λόγω πολιτικών λόγων αλλά λόγω βλακείας.
  Ο Θεός έταξε οι δύο οικισμοί να υπάρχουν και να ζουν μαζί, αλλά οι επηρεάζοντες την εξουσία κόπανοι καταφέρνουν να τους χωρίζουν.

 4. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πολύ σωστά τα λέει ο Τάσος. Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Και είναι κρίμα. Αυτή την κατάσταση τη ζω από 6 χρόνων παιδί του Δημοτικού σχολείου, μέχρι σήμερα που είμαι πάνω απο… 40! Και θυμάμαι από τότε μέχρι σήμερα είχα την ίδια απορία:
  “Γιατί αλληλομισούνται οι Ποριώτες με τους Γαλατιώτες;” (Τα χρόνια εκείνα διέκρινα αληθινό μίσος).
  <<>>
  Συνεχίζοντας τα ευτράπελα που μου αρέσουν πολύ, είχα κάνει κι εγώ μια ερώτηση στον ίδιο αγαπημένο φίλο από το Γαλατά που μου είχε δηλώσει ότι οι φωτιές τον στενοχωρούν ακόμα και όταν καίνε το Πόρο. Το ρώτησα λοιπόν:
  -“Καλέ μου φίλε, μήπως μπορείς να που πεις πώς ξεχωρίζεις τους Γαλατιώτες από τους μη Γαλατιώτες, που κάθονται στις καφετέριες και τα άλλα στέκια, της πανέμορφης-ομολογουμένως- παραλίας του Γαλατά;”
  ΄”Δεν ξέρω”, μου είπε. “Τώρα το καλοκαίρι τα μαγαζιά είνα γεμάτα από κόσμο και δεν τους ξεχωρίζω”
  -“Είναι πανεύκολο,” του απάντησα. “΄Όσοι έχουν την πλάτη – για να μη πω άλλο… σημείο του σώματός τους- γυρισμένη προς τον Πόρο και κοιτάνε την Αδέρα, είναι Γαλατιώτες. Όλοι οι άλλοι, φυσικά, θαυμάζουν την ωραία θέα που έχουν μπροστά τους και που αρχίζει από τις βάρκες που πηγαινοέρχονται και όσες είναι αρόδο, και απλώνεται μέχρι το απέναντι τοπίο, που αποτελεί συνέχεια και αναπόσπαστο μέρος του σημείου όπου κάθονται ή κάνουν την “προμενάντ” τους, στο Γαλατά!
  Καλό Αύγουστο, Τάσο,
  Άρις (Εκ Τροιζηνίας)

Σχολιάστε