“Αμάλθεια”: Στο κέντρο του Πόρου, μια πηγή αφθονίας όμοια με αυτήν από την οποία πηγάζει η ίδια η ζωήΤο μυστικό για να πετύχεις ό,τι επιθυμείς στη ζωή, είναι να το επιθυμείς με την ίδια ένταση που επιθυμούσες τον αέρα όση ώρα βρισκόσουν κάτω από το νερό”
Σωκράτης

Στο κέντρο του Πόρου, δίπλα στην πλατεία Κορυζή (Μουσείου), θα βρείτε το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών, Αισθητικής και Μάλαξης “Αμάλθεια”.


Καθώς εισέρχεσαι στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, διαπιστώνεις ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό, που σφύζει από ενέργεια και θετική αύρα. Για έναν χώρο φτιαγμένο, σε κάθε του λεπτομέρεια, με αγάπη, μεράκι και προσοχή. Ένας χώρος φτιαγμένος για να σας προσφέρει χαλάρωση, μέσα από τις μυστηριακές τεχνικές της Αρχαίας Ελλάδας, στην καρδία ενός πανέμορφου και γραφικού παραδοσιακού οικισμού της νεότερης Ελλάδας.


Ανακαλύπτοντας την “Αμάλθεια”, θα ανακαλύψετε τα κρυμμένα κομμάτια του παζλ που συμπληρώνει την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα. Αυτό που ονομάζουμε ευεξία.

 

 

Ποια ήταν η Αμάλθεια

Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ υπήρξε η τροφός του θεού Δία, μια σημαντική παρουσία μέσα στην αρχαία ελληνική μυθολογία. Άλλοτε περιγράφεται ως Υάς Νύμφη και άλλοτε ως Αίγα (κατσίκα).

Η λέξη Αμάλθεια σημαίνει τη μη στέρηση [<α(στερητικό)+ μάλθος (στέρηση)] δηλαδή γενναιοδωρία. Το κέρας της Αμάλθειας είναι το δοχείο που προσφέρει την αφθονία των αγαθών και της ευημερίας.

Ο μικρός Δίας κινδύνευε από την μανία του πατέρα του Κρόνο, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του. Με στόχο να γλιτώσει ο γιός της, η μητέρα του Ρέα τον διέσωσε φυγαδεύοντάς τον στο Ιδαίο Άντρο, σε μια σπηλιά στο βουνό του Ψηλορείτη, στην Κρήτη. Εκεί τον εμπιστεύτηκε στην Αμάλθεια, η οποία τον φρόντιζε με αγάπη, και τον έθρεφε με γάλα και μέλι, ώστε αυτός μεγαλώνοντας να διεκδικήσει και να αποκτήσει την εξουσία του από τον πατέρα του ως κυρίαρχος του κόσμου.

Σύμφωνα με έναν όμορφο μύθο κατά το παιχνίδι που έκαναν ο μικρός Δίας και η Αμάλθεια, ο θεός κατά λάθος έσπασε το κέρατό της. Τότε στεναχωρήθηκε πως έκανε κακό στην τροφό του και για αυτό με την θεϊκή του δύναμη και σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης όρισε αυτό το κέρας να παρέχει αφθονία και να είναι πάντα γεμάτο με τους καρπούς της γης.

Το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών, Αισθητικής και Μάλαξης στο κέντρο του Πόρου, είναι εμπνευσμένο από την Αμάλθεια με τον τρόπο που φρόντιζε και έδειχνε την αγάπη της στον μικρό Δία. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίσκεψη σας στον χώρο θα σας δώσει την δυνατότητα να γίνεται αποδέκτης μίας πηγής αφθονίας όμοια με αυτήν από την οποία πηγάζει η ίδια η ζωή. Εκεί όπου η αρμονία του χώρου, συναντά την γνώση του Ιπποκράτη, μεγάλου δάσκαλου της ιατρικής, που δίδαξε την αρχαία ελληνική μάλαξη.

 

Φροντίδα και γνώση από την Κωνσταντίνα Βλάχου

Η ιδιοκτήτρια του χώρου Κωνσταντίνα Βλάχου, έχοντας αγάπη για τον Ελληνικό πολιτισμό μελέτησε τα κείμενα του Ιπποκράτη που ήταν ο μεγάλος δάσκαλος της ιατρικής και εκπαιδεύτηκε στην αρχαία Ελληνική μάλαξη.

Έχει πολυετή παρουσία στο χώρο της αισθητικής από το 1996. Δασκάλα χάθα γιόγκα, γιόγκα για παιδιά και γιόγκα γέλιου από το 2009. Ταυτόχρονα ξεδιπλώθηκε σε ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης που την οδήγησε στον μεγάλο δάσκαλο USUI και πήρε το Master teacher reiki. Μέσα από αυτό το μονοπάτι γνώρισε τους διαλογισμούς του OSHO με κίνηση και ήχο.

Εκπαιδεύτηκε σε συστήματα παραδοσιακών τεχνών και μάλαξης, Spa Therapies, Spa Manager, ηχομασάζ, αρωματοθεραπεία, Pranic Healing, Σαμάνικη θεραπεία.

Έκτοτε ταξίδεψε σε χώρες ακολουθώντας τα ίχνη του εαυτού της, γνωρίζοντας ταυτόχρονα σημαντικούς δασκάλους, συμπληρώνοντας 24ετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση στην αιώνια μάθηση.

 

Το μυστικό και οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αρχαίας Ελληνική Μάλαξης

Η Αρχαία Ελληνική Μάλαξη® είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία βασίζεται σε τεχνικές που υποστήριζε ο “πατέρας” της ιατρικής Ιπποκράτης στα γραπτά του και οι οποίες εφαρμόζονταν στα σχολεία πάλης την αρχαίας Ελλάδας, στα γυμναστήρια από τους παιδοτρίβες και σε ασθενείς στα Ασκληπιεία που λειτουργούσαν σαν θεραπευτικά κέντρα. Πρόκειται για μία θεραπεία η οποία απελευθερώνει το στρες χαρίζοντας ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ ταυτόχρονα μας φέρνει σε επαφή με την αρχαία Ελληνική ιατρική σκέψη.

Συνδυάζει “στεγνή μάλαξη” με πιέσεις και ταλαντώσεις, ακολουθεί η χρήση βούρτσας με σκοπό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην πλάτη. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ζεστό λάδι με αιθέρια έλαια και γίνεται μάλαξη με ειδικές βεντούζες, το λάδι αφαιρείται με την χρήση ξύλινης ξύστρας “Στλεγγίδα”. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις “τρίψεις της θλίψης” που ουσιαστικά είναι μασάζ κεφαλής κατά την διάρκεια του οποίου αυξάνεται η έκκριση σεροτονίνης και μειώνεται η κορτιζόλη, συνεπώς απομακρύνει την θλίψη.

Μία μοναδική ολιστική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα, να αποφορτιστεί και να χαρίσει στον εαυτό του ένα ταξίδι πίσω στην αρχαία Ελλάδα.

Χρησιμοποιείται στην χειρομάλαξη αγνό παρθένο λάδι ελιάς επεξεργασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο ψυχρής σύνθλιψης, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια βοτάνων.

Το Τελετουργικό της αρχαίας Ελληνικής μάλαξης αρχίζει μόλις περάσετε την είσοδο της Αμάλθειας. Η θεραπευτική ιδιότητα της αρχαίας Ελληνικής μουσικής που υπήρχε στα Ασκληπιεία ηχεί σε όλον το χώρο. Σας προσφέρουμε ότι χρειάζεστε για να κάνετε το μπάνιο σας με χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς να χαλαρώσει το σώμα. Φορώντας τον αρχαιοελληνικό χιτώνα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την θεραπεία και να κάνετε το ταξίδι σας πίσω στην αρχαία Ελλάδα. Στο τέλος το κέρασμα μας είναι τοπική σπιτική λεμονάδα, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί από την Ελληνική γη.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ®
❖ Όχι μόνο γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα που αποδειγμένα έχει ιστορία 3000 χρόνων στην χειρομάλαξη.

❖ Ούτε μόνο γιατί βασίζεται στις αρχές που έδωσε ο Ιπποκράτης και στην φιλοσοφία των μετέπειτα ιατρών.

❖ Γιατί είναι μια συνέδρια προσωπικά φτιαγμένη για τον ίδιο.

❖ Γιατί βασίζεται στη γνώση και την αξιολόγηση μέσα από ένα αναλυτικό ιστορικό.

❖ Γιατί δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρατήρηση, την ψηλάφηση, και στην προσεκτική φυσική εξέταση του θεραπευόμενου.

❖ Γιατί χρησιμοποιούνται οι Ιπποκρατικοί μεσημβρινοί.

❖ Γιατί η Ιπποκρατική διάγνωση είναι η τέχνη να βλέπεις τι υπάρχει στο βάθος, κάτω από την επιφάνεια, είναι η τέχνη της αποκάλυψης της εσωτερικής αλήθειας.

❖ Γιατί στόχος της θεραπείας είναι η ίαση, η εξάλειψη, η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η επαναφορά της σωματικής και ψυχικής λειτουργίας.

Βάζοντας την Αρχαία Ελληνική Μάλαξη® στη ζωή σας κάνετε ένα θετικό βήμα για την υγεία σας.

Ποιες άλλες μορφές θεραπείας προσφέρει το Κέντρο Εναλλακτικής Θεραπείας, Αισθητικής και Μάλαξης “Αμάλθεια”

Εκτός από τα μυστικά της Αρχαίας Ελληνικής Μάλαξης, η “Αμάλθεια” σας προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες ευεξίας και εναλλακτικών θεραπειών και μάλαξης, όπως μάλαξη με χειροποιήτο ζεστό κερί, με ζεστές ηφαιστειακές πέτρες, ηχομασάζ, siyanda μασάζ, reiki, μάλαξη εγκυμοσύνης κ.α.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της “Αμάλθειας” στον σύνδεσμο: https://amaltheiaporos.gr/
Σχολιάστε