Αλλάζει ο εργολάβος για την επισκευή του λιμανιού του ΠόρουΜε υποκατάσταση του εργολάβου, θα προχωρήσει το έργο επισκευής του γκρεμισμένου λιμανιού του Πόρου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο.

Η παραπάνω λύση, μεθοδευόταν το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια, όπως είχε γίνει γνωστό από τον Δήμαρχο Πόρου στις 20 Οκτωβρίου, αφού ο εργολάβος του έργου, ο οποίος έπρεπε να το ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και το αργότερο μέχρι το τέλος Μάϊου, δεν προσήλθε ποτέ να το ξεκινήσει.

Στο διάστημα που μεσολάβησε όμως, η Περιφέρεια δεν τον κήρυξε έκπτωτο όπως θα έπρεπε, γεγονός που από την μία προκάλεσε την απώλεια πέντε ακόμα πολύτιμων μηνών (μάλιστα είχε προηγηθεί αντίστοιχη καθυστέρηση για την υπογραφή της σύμβασης), αλλά από την άλλη άφησε ανοικτή την πόρτα για την υποκατάστασή του. Μια διέξοδο, η οποία είναι ακόμα περισσότερο ευχάριστη για τον ίδιο τον εργολάβο.

Έτσι, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο κ. Χατζηπέρος, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2019. Βέβαια, ίδια ενημέρωση ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων είχε κάνει και πριν ένα ακριβώς χρόνο, οριοθετώντας την ολοκλήρωση του έργου στον Ιούνιο του 2018. Ακόμα πιο πριν, τον Ιανουάριο, αλλά και τον Ιούνιο του 2017 ο κ. Χατζηπέρος με Δελτία Τύπου του είχε ανακοινώσει ότι το έργο θα ξεκινούσε εντός του 2017, ενώ για πρώτη φορά είχε εκδώσει Δελτίο Τύπου για το θέμα τον Μάρτιο του 2016, αναγγέλλοντας ότι «μετά από τριάμισι χρόνια αναμονής δρομολογείται η αποκατάσταση του λιμανιού».

Σε αντίθεση, όμως με τα πέντε Δελτία Τύπου με τα οποία κατά καιρούς ανακοινώνεται η έναρξη του έργου, τους τελευταίους δώδεκα μήνες δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση για τους λόγους καθυστέρησής του, ενώ ούτε στην σημερινή ανακοίνωση ο κ. Χατζηπέρος αναφέρεται σε αυτούς. Ωστόσο, χωρίς την επισημότητα των Δελτίων Τύπου, ο κ. Χατζηπέρος, μέσω διαφόρων σχολίων στο διαδίκτυο, αλλά και των εξηγήσεων που δίνει προφορικά σε πολίτες στον Πόρο, επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη της καθυστέρησης στον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος ωστόσο δεν έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ως “σύμμαχος” του Αντιπεριφερειάρχη εμφανίζεται και ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, ο οποίος υπέβαλε πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα, και σήμερα με νέα ανακοίνωσή του έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Χατζηπέρο για τους χειρισμούς του. Προφανώς, αν ο κ. Χατζηπέρος είναι άξιος συγχαρητηρίων, τότε λίγοι είναι οι «υποψήφιοι» φταίχτες. Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος έσπευσε να δράξει τις δάφνες για την επικείμενη έναρξη του έργου, αποδίδοντάς την στη δική του μηνυτήρια αναφορά, γεγονός που προκάλεσε την ευγενική αντίδραση του κ. Χατζηπέρου, ο οποίος με σχόλιό του στο facebook απάντησε στον Πρόεδρό του Ε.Ε.Σ.Π. Δημήτρη Συξέρης ότι δεν χρειαζόταν πιέσεις για να κάνει τη δουλειά του και απέδωσε την καθυστέρηση στην «γραφειοκρατία και σε μια αναποδιά με τον εργολάβο».

Από την μεριά του, ο κ. Δημητριάδης δεν έχει «σηκώσει το γάντι», αλλά την 1.10.2018 εξέδωσε μια περιγραφική ανακοίνωση, με την οποία εξέθεσε το ιστορικό της υπόθεσης και αποκάλυψε ότι ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο έχουν αποστείλει εννέα επιστολές διαμαρτυρίας για το θέμα προς την Περιφέρεια.

Ακολουθούν τα Δελτία Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και του Ε.Ε.Σ.Π.

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος: 

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ 6 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.
Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.

Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου: 

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π. & ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ !

Έξι (6) χρόνια είναι γκρεμισμένο μεγάλο τμήμα του λιμανιού του Πόρου και ελάχιστα πράγματα έγιναν σε αυτό το διάστημα λόγω της αθάνατης Ελληνικής Γραφειοκρατίας και των υπόγειων αντιπαραθέσεων μεταξύ των Αρχών. Πριν 1,5 μήνα ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, αποφάσισε την υποβολή Μυνητήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την 6ετή εγκληματική αδράνεια, έχοντας ξεπεραστεί πλέον κάθε όριο υπομονής των επαγγελματιών του νησιού.

Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση “ξαφνικά” άρχισαν να “ανακαλύπτονται” από τους (αν)αρμοδίους πιθανές λύσεις για την έναρξη των εργασιών, ενώ μέχρι τότε σχεδόν ούτε μια ανακοίνωση δεν είχε βγεί. Μάλιστα σε σχετική δημοσίευση, στις 25 Οκτωβρίου 2018, το Δ.Σ του Συλλόγου μας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα που ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατέθεσε αναφορά με 75 σελίδες συμπληρωματικά έγγραφα για το θέμα στην Εισαγγελία Πειραιά, έχουμε την αίσθηση πως σύντομα θα αρχίσουν τα έργα…». Σε αυτά τα πλασία έγινε και συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρη Συξέρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Τελικά σήμερα Παρασκευή 2/11, επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα είχαμε προαναγγείλει καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των εργασιών αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες αποκατάστασης του δυτικού κρηπιδώματος του λιμανιού του Πόρου, υπεγράφη χθες από τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Αθανάσιο Μοσχολέα η απόφαση υποκατάστασης της αναδόχου εταιρείας. Το έργο έχει ταλαιπωρήσει και ταλαιπωρεί, τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες και έχει δυσφημίσει το νησί του Πόρου.Στόχος της Π.Ε. Νήσων είναι η ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να γίνει λειτουργικό, πριν από το Πάσχα του 2019.»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. αποδίδουν τα συγχαρητήρια στον κ. Χατζηπέρο για τις προσπάθειες του και δηλώνουν πως θα παρακολουθούν από κοντά την πορεία των εργασιών και θα συνεχίσουν να ασκούν έντονες πιέσεις με κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του Πόρου γενικότερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. sferos says:

  Τι δεν καθάρισε ο πρόεδρος????

 2. Babis says:

  Αυτό που διαβάζουμε είναι μια παραταξιακά προκατειλημένη ανάλυση από έναν υποτίθεται αντικειμενικό δημοσιογράφο. Ολόκληρο το κείμενο είναι στηριγμένο στη διχαστική πολιτική του Γιάννη Δημητριάδη: “όποιος δεν με υποστηρίζει, είναι εχθρός μου”. Ιστορίες για “συμμαχίες”, “γάντια που σηκώνονται” και γενικά εμφυλιοπολεμικές συμπεριφορές στις οποίες φυσικά μας έχει συνηθίσει ο Δημητριάδης και η”Αλλαγή Πορείας”, αλλά δεν θα έπρεπε να γράφονται από κάποιον που θέλει να εμφανίζεται ως ουδέτερος.
  Μπάμπη Κανατσίδη τα πράγματα δεν έχουν μόνο “άσπρο-μαύρο” στη ζωή, δηλαδή αν κάποιος λέει συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη δεν σημαίνει πως αυτόματα κατηγορεί τον Δήμαρχο. Αν κάποιος κάνει μια μυνητήρια αναφορά επειδή 6-7 χρόνια είναι βυθισμένο το λιμάνι και έχουν αγανακτήσει όλοι οι μαγαζάτορες στον πόρο, δεν σημαίνει πως κατηγορεί τον Δημητριάδη, αν και αυτός έχει μεγάλη παράδοση στο να κάνει μυνήσεις και καταγγελίες (Ζεντέλης, Στρατηγός, Μητσόπουλος κλπ). Ξεκολλήστε λίγο από αυτή τη νοοτροπία, κάνει κακό στον μικρό μας τόπο.

 3. Nikl says:

  Αν θυμάμαι καλά ο κ.αντιπεριφερειάρχης είχε πει ότι και τα έργα στον δρόμο Καλλονής -Γαλατά θα είχαν τελειώσει προ μηνών.

 4. Τάσος Γκούμας says:

  Εντάξει. Αλλά αν κάποιοι πληρωθούν και μάλιστα δύο φορές για να φιάξουν το Βιολογικό και δεν δουλεύει τι γίνεται;
  Ο Σαμπάνης, στο Γαλατά, μία φορά και το δίκτυο δεν έχει προβλήματα. Έφιαξε και τα όμβρια και αυτό το δικτυο δεν έχει προβλήματα.
  Δηλαδή εμείς που πληρώνουμε και δουλειά δεν γίνεται τι είμαστε;

Σχολιάστε