Αλέξης Τσίπρας: “Τα Μέθανα έχουν μεγάλη δυναμική”…Εντυπωσιακή είναι η παρουσία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ στην 1η έκθεση για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία που οργανώθηκε από το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις δομές ΚΑΛΟ και γίνεται στους στεγασμένους χώρους στο Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 11 το βράδυ.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο αμφιθέατρο σε επιλεγμένους εκπροσώπους της ΚΑΛΟ από όλη την Ελλάδα, φορέων επαγγελματικών επιμελητηρίων και άλλων οργανώσεων, επισκέφθηκε το χώρο όπου γίνονται οι παρουσιάσεις των δομών της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας. Ειδικότερα, επισκεπτόμενος στο περίπτερο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ τον καλωσόρισε ο Σάββας Αθανασίου και τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ συζήτησαν θέματα για την περιοχή και την αξιοποίηση κυρίως των κρατικών ακινήτων της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.

Φανερά ικανοποιημένος από τη συζήτηση ο πρωθυπουργός φεύγοντας είπε: Βλέπω, ότι τα Μέθανα έχουν μεγάλη δυναμική”. Αργότερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στάθηκε στο περίπτερο και αναπτύχθηκε μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τις προοπτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά τη ρίγανη Μεθάνων και σχολίασε θετικά την σπιρτάδα της και την ποιότητα της. Άλλος επισκέπτης ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την παρέα του που αποτελούνταν από βουλευτές και συνεργάτες του. Ενημερώσαμε τον Περιφερειάρχη γύρω από το θεσμό της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και ανταλλάξαμε απόψεις γύρω απο τη γραφειοκρατία και το ρόλο και των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πεδίο της ΚΑΛΟ.
Ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος ήρθε στο περίπτερο μαζί με εκπροσώπους κοινοτήτων από την Αφρική και η συζήτηση περιεστράφη στη στενότερη συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ. Επίσης, ο πρώην δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδων επισκέφθηκε το περίπτερο όπου είχε μια γόνιμη συζήτηση με μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ. Το περίπτερο επισκέφθηκαν αρκετοί βουλευτές, παράγοντες της οικονομίας και εκπρόσωποι ΚΟΙΝΣΕΠ από όλη την Ελλάδα. Πολλοί φωτογραφήθηκαν από τους επισκέπτες με την Μεθανίτισα “Μπήλιω” που αποτελεί την εμβληματική αναγνώριση πλέον στις εκθέσεις που συμμετέχει η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ. Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν από το περίπτερο δοκίμασαν με χαρά τις βρώσιμες ελιές μανάκι, το γαλετάκι με φύκια και το ηδύποτον από ρόδι.

Μήνυμα έστειλε και για τη δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, που έχει συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν σε διάφορες δράσεις στην περιοχή μας. Σήμερα, τελευταία ημέρα της έκθεσης σναμένεται να επισκεφθούν και άλλοι θεσμικοί παράγοντες που θα δώσει την ευκαιρία στα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ να μεταφέρουν τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής της Τροιζηνίας και των Μεθάνων. Επισημαίνεται ότι μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις που γίνονται στο πλαίσιο της έκθεσης και ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες.

mymethana.gr

Tags: , ,
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ARIS ADANIS says:

  Ο, ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΜΙΑ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΑΓΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ “Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ”. ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ … ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.

 2. ARIS ADANIS says:

  Ο, ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΠΛΕΟΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΜΙΑ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΑΓΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ “Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ”. ΗΔΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ … ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!

 3. Σάββας Ν. Αθανασίου says:

  Είναι ψεύτης που λέει ότι τα Μέθανα “έχουν μεγάλη δυναμική”;. Αυτό λέτε; Να μην τον πιστεύσουμε, δηλαδή. Καλά, θα ακολουθήσουμε τότε αυτούς που οδήγησαν την περιοχή και τη χώρα στο Ζάλογγο…

 4. ΑΡΙΣ Π ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Είναι ψεύτης. Τελεία και παύλα. Αν το πείτε εσείς αγαπητέ κύριε
  Αθανασίου, θα σας πιστέψουμε. Αυτό εννοώ. Και είμαι βέβαιος πως το καταλαβαίνετε.
  Πριν από μερικές μέρες μου έκοψε ολόκληρη την επικούρηση που πληρώνω από 17μιση χρονών παιδάκι.
  Αλλά αυτό είναι προσωπικό ζήτημα. Τα Μέθανα, ο Πόρος, το κάθε μέρος ο κάθε πολίτης δεν είναι; θα τον πιστέψω μόνο αν μου δώσει κάτι εμένα; Και ο διπλανός μου, η πατρίδα μου; Ψεύτης κύριε, και χαρούμενος. Όλο γέλιο. Σαν χαζός.. Δεν το βλέπετε;
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 5. ΑΡΙΣ Π ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Προς άρσιν παρεξηγήσεως συμπληρώνω, οτι τα Μέθανα θεωρώ ως πατρίδα μου.
  Και είναι ντροπή του που με κορόϊδεψε την πρώτη φορά, αλλά είναι δική μου ντροπή, που με κορόιδεψε και τη δεύτερη.
  Τι είναι η τρίτη και η τέταρτη φορά κοροϊδίας; Ντρέπομαι να το πω. Ντρέπομαι να το αποδεχτώ. Είμαι άξιος της μοίρας μου.
  ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ
  ΑΡΙΣ.

 6. Κατανοώ την προσωπική σας πίκρα, αλλά στάθηκα με το δημοσίευμα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για να στηρίξω μια συλλογική προσπάθεια από τα Μέθανα για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής και τη προώθηση των προϊόντων της Τροιζηνίας. Αν θέλετε να κάνουμε μια γενική συζήτηση για την κατάσταση της χώρας δεν έχω αντίρρηση, ωστόσο, μην ακυρώνεται μια θετική ενέργεια με γενικούς αφορισμούς. Η ιστορία και ο λαός θα κρίνει και τον Αλ. Τσίπρα για τις αναγγελίες του και την πρακτική του. Όμως, σεβαστείτε μια εξωστρεφή προσπάθεια ορισμένων πολιτών της περιοχής. Δεν ζημιώνει κανένα, αντίθετα από αυτή την δραστηριότητα ωφελείται το σύνολο της περιοχής μας. Αρκεί να σας πω ότι η ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ μέσα στους 10 μήνες του τρέχοντος έτους έχει παρουσία πάνω από 70 ημέρες σε εκθέσεις σε όλη τη χώρα, από την Αθήνα μέχρι και την Θεσσαλονίκη, με δικά της έξοδα και δεν έχει πάρει κανένα ευρώ από κανένα κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Τα δίνουμε από την τσέπη μας. Δεν μιλάω για τις δωρεάν διανομές τροφίμων σε απόρους της περιοχής που τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει πάνω από 12 τόνους τρόφιμα. Ούτε σανό τρώμε, ούτε χαζοί είμαστε, ούτε χαμογελάμε συνέχεια, ούτε κρατικά απορροφάμε. Μεράκι διαθέτουμε και όρεξη για αυτονομία, ανάπτυξη και αυτάρκεια για τα Μέθανα και την Τροιζηνία.

 7. ΑΡΙΣ ΠΑΝ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αυτά που λέτε δεν απέχουν διόλου από όσα έγραψα κι εγώ. Και είναι γνωστό πως για ό,τι κάνετε γίνεται προσωπικός αγώνας. Αυτό που δεν δέχτηκα και δεν δέχομαι είναι να μας εκμεταλλεύεται ο κάθε ένας για προσωπικούς του λόγους. Όποιος και να είναι αυτός. Είναι σαν μου παίρνεις τον κόπο και να τον παρουσιάζεις για δικό σου.
  Αυτά ήθελα να πώ αλλά μέσα από τα “μέσα” δεν είναι εύκολη η επικοινωνία και ο σχολιασμός και δημιουργούνται παρανοήσεις και παρεξηγήσεις όσο κι αν οι προθέσεις μας είναι αγαθές. Πάλι, να μη λέμε και τίποτα, εγώ προσωπικά δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου.
  Πάντως χάρηκα που αναταλλάξαμε λίγες κουβέντες.
  Με υπόληψη
  ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε