Αγώνας για την λειτουργία του ΚΔΑΠ ΤροιζηνίαςKDAPΤην συμπαράσταση τους, προς τα αιτήματα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ και την διαττήρηση του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, εξέφρασαν με ψήφισμα ο Δήμος Τροιζηνίας, μαζί με συλλόγους και φορείς.

Ανάμεσα στα ΚΔΑΠ της επικράτειας, το ΚΔΑΠ Τροιζηνίας έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την πολιτική λιτότητας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του και απειλείται με λουκέτο μετά τον Αύγουστο του 2013, που λήγει η χρηματοδότηση του.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από το περασµένο καλοκαίρι µειώθηκε κατά 50% η επιδότηση ανά παιδί (από 2800 ευρώ σε 1400).

2. Είχαµε παράλληλη µείωση του αριθµού των επιδοτούµενων παιδιών (από 17.405 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 9.330).

3. Δεν περιβλήθηκαν τα ΚΔΑΠ στη β’ κατανοµή θέσεων παρά το γεγονός ότι µειώθηκε σε µεγάλο βαθµό ο αριθµός των εξυπηρετούµενων παιδιών σ’ αυτά.

4. Το σοβαρότερο είναι ότι οι εργαζόµενοι αυτών των κέντρων δεν έχουν πάρει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση στο µέλλον αυτού του προγράµµατος.

Στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή της Τροιζηνίας, μαζί με συλλόγους και φορείς, ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΔΑΠ του Δήµου Τροιζήνας και Πόρου και πέρα από τον Αύγουστο του 2013 που λήγει η χρηµατοδότησή του. Το συγκεκριµένο κέντρο αποτελεί καταξιωµένο και απαραίτητο θεσµό στην περιοχή του Δήµου Τροιζήνας που συµβάλλει στη δηµιουργική απασχόληση και την κοινωνικοποίηση µε θετικό τρόπο των παιδιών της περιοχής.

Επίσης:

1. Να συµπεριληφθούν τα ΚΔΑΠ στη συνέχεια του προγ ράµµατος “Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής” µέσω της υπαγωγής του στην παράταση του ΕΣΠΑ 2007- 2013 για τα επόµενα δύο έτη 2013 – 2015.

2. Ένταξη του ΚΔΑΠ στον επόµενο αναπτυξιακό προγραµµατισµό της περιόδου 2014 – 2020.

3. Αύξηση της επιδότησης για το κάθε εγγεγραµµένο παιδί στα 2800 ευρώ, όπως ήταν πριν.

4. Αύξηση του αριθµού των παιδιών που εξυπηρετούνται για το έτος 2012-2013 και για τα επόµενα χρόνια, ώστε να καλυφτούν όλες οι θέσεις που προβλέπονται από τις άδειες λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Ψήφισμα Δήμου Τροιζηνίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τροιζηνίας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Τροιζηνίας

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νησιών Αργοσαρωνικού

 
Σχολιάστε