Αγωγή Ι. Αθηναίου κατά Δημητριάδη ύψους 280.000€Αγωγή, με την οποία ζητάει 280.000€ από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη υπέβαλε ο Λιμενάρχης Πόρου Ιωάννης Αθηναίος. Με τη συγκεκριμένη αγωγή, έκτασης 300 σελίδων, ο Λιμενάρχης Πόρου ζητάει από τον Δήμαρχο Πόρου αποζημίωση για την προσβολή της προσωπικότητάς του και την ηθική βλάβη που ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί από ενέργειες του τελευταίου. Ο κ. Αθηναίος έχει υποβάλει επίσης για τους ίδιους λόγους και τρεις μηνύσεις κατά του κ. Δημητριάδη. Ως μάρτυρες υπέρ του κ. Αθηναίου γνωστοποιήθηκε ότι κλήθηκαν να καταθέσουν η σύζυγός του, καθώς και οι Θεοδόσης Μητσόπουλος, Λάζαρος Μούγιος και Ιωάννης Ρετιτάγκος (ο τελευταίος, απ’ ότι ενημερωθήκαμε, δεν παρέστη και δεν κατέθεσε).
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Μήπως γνωρίζετε την έκφραση “Έχουμε βαρέσει μπιέλες”;
  Εγώ προσωπικά- ή μάλλον… Ποροσωπικά, ως Ποριώτης γνήσιος, “γένημμα -θρένημα”- δεν βρίσκω ουδεμία άλλη εξήγηση.
  Και θλίβομαι γι’ αυτά που συμβαίνουν στο νησί μας.
  Μερικοί μού καραμαρτυρούν ότι δεν είμαι τακτικά εκεί.
  Ευτυχώς!!!
  Εύχομαι ο Θεός να δώσει φώτιση, να μονιάσουν όλοι και να δημιουργούν προς όφελος του τόπου μας, με πλήρη ανιδιοτέλεια, με χαμηλούς τόνους, με αλληλοσεβασμό και χωρίς εγωισμούς, φιλαυτίες και αντεγκλήσεις. Όσοι αγαπούν τον τόπο μας ας το δείξουν έμπρακτα.
  Δέχομαι ότι δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τις αρχές και τις αξίες μας, αλλά μπορούμε κάλλιστα να συμβιβαστούμε με τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για να τις διατηρήσουμε.
  Και εδώ και πολύ καιρό στον Πόρο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, άλλωστε, δεν βλέπω καμία στρατηγική. Όλα …χύμα. Όλα κινούνται χωρίς προγραμματισμό, αλλά με βάση τις ατάκες που μόνο στην Ελλάδα – και σε καμία άλλη χώρα από τις παρα πολλές όπου έχω ταξιδέψει- έχω ακούσει, σε ολόκληρη τη ζωή μου. Ποιες είναι οι …αιώνιες αξίες μας; Κρατήστε σημείωση γιατί μπορεί να μην τις έχετε συνειδητοποιήσει (μόνο 5 διάλεξα για σήμερα, με αυτά που διάβασα στο Porosnews, αλλά οι “αξίες” μας είναι, δυστυχώς, πολύ περισσότερες):
  1/Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;
  2/Εντάξει μωρέ, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Θα τα βολέψουμε! Σιγά τα λάχανα.
  3/Από πίτα που δεν τρώω, τι με νοιάζει κι αν καεί!
  4/Άστο από…Δευτέρα.
  5/Δεν βαριέσαι καημένε. Δεν παν’ να γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη. Εμείς νάμαστε καλά…
  ΔΙΔΑΓΜΑ, που λέγαμε κσι στο κατηχητικό:
  >Ας μη χαλάμε την πολύτιμη ενέργειά μας, παρά μόνο για ποιοτική δημιουργία.
  >Η μόνη λύση είναι η αύξηση της κατά κεφαλήν πνευματικής καλλιέργειας.
  >Η πνευματική καλλιέργεια δεν αποκλείει στο ελάχιστο την αντιμετώπιση, ακόμα και των πιο σοβαρών θεμάτων, με χιούμορ. Αντίθετα την ενισχύει.
  >Διότι-το ξαναλέω, μπας και το κατανοήσουμε τελικά- το χιούμορ είναι πολύ σοβαρή υπόθεση στη ζωή μας.
  ΑΝΤΑΝΗΣ ο… ξερόλας. (Σας προλαβαίνω)

 2. Nikl says:

  Κύριε Αντάνη.Θα ήταν προτιμότερο να μας αφιερώνατε ένα λογοτεχνικό πόνημά σας,αντί αυτού του άσχετου προς το γεγονός σχολίου σας.Πάντως είναι άξια συγχαρητηρίων η προσπάθειά σας να παρουσιάζεστε ως σεμνός υπηρέτης παντός επιστητού.

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αγαπητέ, /αγαπητή ίσως/ Κύριε, /Κυρία, Ίσως,
  Όπως διάβασα στο Porosnews, στον Πόρο διοργανώνεται με το εξαιρετικό συγκρότημα ένα πάρτι μασκέ.
  Πηγαίνετε. Δεν πρόκειται αν σας γνωρίσει κανείς. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να σας συμβεί. Το χειρότερο είναι να σας γνωρίσουν και να σας αγνοήσουν. Υπάρχει βέβαια και κάτι ακόμα πιο χειρότερο: Να σας αναγνωρίσουν ως τον πιο άχρηστο άνθρωπο του Πόρου.
  Ό,τι επιλογή και να κάνετε, μέσα θα είστε.
  Σας ευχαριστώ που ασχολείστε μαζί μου. Ευτυχώς ή δυστυχώς είστε ο μόνος.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 4. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Κύριε/Κυρία Nikl, Μετά από ωριμότερη σκέψη, θα σας κάνω το χατίρι. Σας προσκαλώ την Κυριακή 25/2/2018 και ώρα 7μμ ακριβώς στην παρουσίαση του πονήματός μου “Nancy Horton – Εναλλάξ- Απ’ τη Σμύρνη ως τον Πόρο”, που θα γίνει στον εξαιρετικό και καλαίσθητο χώρο του Δήμου Πεντέλης (οδ. Αγ. Σαράντα αριθ. 2& 28 Οκτωβρίου γωνία). Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην αείμνηστη ποιήτρια, φιλελληνίδα και λάτριδα του Πόρου και του Λεμονοδάσους, η οποία εκτός από την ποίησή της, που απέδωσα στην Ελληνική- τη γλώσσα που μιλάει ο Θεός, όπως της έλεγε ο Φιλέλληνας πατέρας της George Horton- άφησε κληροδότημα το ποσό του 1.250.000 δολάρια για την Ελλάδα και ετήσια χορηγία, με το όνομά της, στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
  Ο πατέρας της φυγάδευσε 40000 Μικρασιάτες με δικά του έξοδα και κίνδυνο της ζωής του, στην Ελλάδα και υπάρχουν οικογένειες που ακόμα τον θυμούνται και ανάβουν κεριά στη μνήμη του. Οι Mικρασιάτες (βλ και http://www.diktyo mikrasiatis.gr” άπειρες φορές βράβευσαν την κόρη του Nancy Horton, για την ανάμνηση του πατέρα της και για τη δική της Φιλελληνική δράση.
  Κατά την εκδήλωση της 25/2/2018, εκτός από τους ανυπέρβλητης ποιητικής ομορφιάς στίχους της, που έχω αποδώσει στην Ελληνική γλώσσα, θα παίξουμε και τραγουδήσουμε μικρασιάτικα τραγούδια σπάνιας μουσικής αρτιότητας, όπως “Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι (φωτιά), “Ένα τρεχαντηράκι”, “Βιολέτα του Γιονάρη”, Δεν είν’ αυγή να σηκωθώ”, Μενεξέδες και ζουμπούλια”, “Αχ ωραία Πέργαμε”. Εξ άλλου θα πούμε και το “Η Σμύρνη, μάννα, καίγεται”, των Καλδάρα- Πυθαγόρα, από το δίσκο “Μικρά Ασία”, του 1975, καθώς και τον “Ύμνο στο Πόρο”, δικής μου σύνθεσης (στίχος & μουσική), που μπορεί στον Πόρο να μην έγινε αποδεκτός από τους αρμοδίους πολιτιστικούς παράγοντες, αλλά σε άλλα μέρη της Ελλάδας έχει παιχτεί με πολύ επιτυχία και πολύ καμάρι, κι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία και αξία.
  Στείλτε μου τη δ/νσή σας να σας ταχυδρομήσω μια συλλεκτική πρόσκληση, η την ηλεκτρονική σας δ/νση, να σας στείλω το video.
  Είδατε που δεν σας αρνήθηκα τη χάρη, παρά το ότι -για ανεξήγητους “μασκέ” λόγους- συνεχώς αγωνιάτε να με ειρωνευθείτε. Μάθετε ότι η ειρωνία χρειάζεται προσόντα λεκτικά, να μην πω λογοτεχνικά, χρειάζεται, όχι απλή εξυπνάδα που προφανώς δεν διαθέτετε, αλλά…”σπιρτάδα”.
  Για την έλλειψη εξυπνάδας δεν μπορώ να σας κατηγορήσω, γιατί δεν είναι κάτι επίκτητο. Για τις εμμονές σας όμως κάτι μπορεί να κάνετε. Υπάρχουν τρόποι.
  Σας εύχομαι υγεία σωματική και πνευματική
  ΑΝΤΑΝΗΣ
  6972977491/ arimari@otenet.gr

 5. sferos says:

  Εγώ ρε παιδιά έχω ζήσει πολύ χρόνο στον πόρο αλλά δεν είμαι από εκεί αλλά τον νιώθω πατρίδα μου να μιλήσω η θα μου την πει ο πατριώτης Άρης

 6. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Κατ’ εντολήν του Κου; (Κας) Nikl, προς Κον Sferos:
  …………………………………………….
  ΔΥΟ ΡΕΦΡΕΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΥΜΝΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ”

  “‘Ελα κι εσύ, ξένε, να πιεις
  κάτσε να τραγουδήσεις,
  του Πόρου το νησί να δεις
  να το χαρείς,
  και να το σεργιανήσεις

  Και το χασάπικο σαν δεις,
  αμέσως θα ζηλέψεις
  στο ταβερνάκι από βραδίς
  θα σηκωθείς
  κι εσύ να το χορέψεις.”

  Ο,ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΟΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΑΦ ΕΝΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΙΖΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ … “Μπουτάρη”
  Άρης

Σχολιάστε