Αίγινα: Στην τελική φάση ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης-σύνδεσηςaiginaΈνα έργο ζωής και πνοής για την Αίγινα και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του νησιού μπαίνει στην τελική φάση της υλοποίησής του αφού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης για την συμπληρωματική σύμβαση που αφορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης-σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας.

Ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου. Απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στα ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του. Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Αίγινα εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα23,8 εκ.ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι επιτέλους δρομολογείται αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο για την Αίγινα, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων του.

Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αίγινα ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δυο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας, που τελικά επιλύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες

http://www.aftodioikisi.gr
Σχολιάστε