Έχουμε διάβασμα…______ ___ _______-_________ 1985Το καλοκαιράκι προσφέρεται για διάβασμα. Στην πλαζ, στην πισίνα, στο βαπόρι, στο λεωφορείο, στο φέρι, στο ξενοδοχείο, παντού. Λίγη αποτοξίνωση από τα κανάλια ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

The maiden of the Isle- Poetry 2013Στο νησί μας, τον Πόρο, μπορεί κανείς να βρει, εκτός των άλλων αξιοπρεπέστατων πονημάτων που έχουν γραφτεί από  Τροιζήνιους -και όχι μόνο- συγγραφείς   και κάποια συγκεκριμένα  βιβλία που είναι πιθανό να κινήσουν το ενδιαφέρον – ή  ακόμη και  τη. συμπάθεια – των φίλων. (Συμπάθεια, όχι συμπόνια).

Πρόκειται για τα βιβλία του αναγνώστη μας, σχολιαστή και φίλου του porosnews και δικού μας φίλου  Άρι Αντάνη.

_ _________ _____ ____ ________-_______ __ ____ 2013(βλ  και  εξώφυλλα αυτών των βιβλίων)

Εάν  κάποιος ενδιαφέρεται- για λόγους. ανεξήγητους, όπως λέει ο Αντάνης (!)- να αποκτήσει  ένα από αυτά τα βιβλία, θα το βρει, έναντι μικρού αντιτίμου, αποκλειστικά και μόνο σε δύο σημεία του Πόρου:

_____ ______- ________ _______- 2013ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΕΙΟ: Στα κιόσκια και το Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών  «Ποριώτισσα» ( Όλα τα έσοδα από όσα  αντίτυπα  διατεθούν από την «Ποριώτισσα» θα  πάνε αποκλειστικά υπέρ των σκοπών του  εν λόγω Συλλόγου.)

__ ______ & __ ______- ________ ________ _ __ __________ ___ ___________ 2013_____-________, _______ & ______________-_ _______ 2010ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ: Στο μικρό,  φιλικό, νοικοκυρεμένο και καλωσοριστικό  στέκι (βιβλιοπωλείο, χαρτικά και δώρα) «Γαλαξίας»,τηλ.2298025227, όπου θα συναντήσει  κανείς ένα πολύ  ευγενικό νέο – και σε ηλικία – επαγγελματία, τον  Κώστα. Το βιβλιοπωλείο  του Κώστα,  αν και θα πρέπει να είναι γνωστό σε όλους, βρίσκεται δίπλα στην πολύ γνωστή ταβέρνα «ΚΑΡΑΒΕΛΛΑ», του Τάκη Μακρή.

______ ______-_________ 1982_ ____ ___ ______-______ 2014Σημειώνεται ότι τα βιβλία «Στήλες Άλατος»,  «Μεταξύ των πράξεων»  και «Διάταξέ με.» έχουν εξαντληθεί  πλήρως, εδώ και χρόνια,  και δεν υπάρχουν πλέον  άλλα αντίτυπα. Μπορεί  όμως κάποιος ενδιαφερόμενος να τα δανειστεί από τη Χατζοπούλειο  Βιβλιοθήκη του Δήμου μας, όπου, χάρη στον Πρόεδρο Γιάννη Μανιάτη έχουν αρχειοθετηθεί,  κωδικοποιηθεί και εκτίθενται στα τιμητικά,  για τους Ποριώτες δημιουργούς,  ράφια και  δεν λείπει τίποτα.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Αγαπητέ μου Φίλε Μπάμπη, επιθυμώ να σε ευχαριστήσω δημόσια, για την αδιάλειπτη προβολή των έργων και των επιτευγμάτων όλων των Τροιζηνίων δημιουργών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, αθλητών, ποιητών, ζωγράφων, που ασχολούνται με τον πολιτισμό και συμμετέχουν, ο καθένας από το μετερίζι του, στην πνευματική ανάπτυξη της πατρίδας μας, της μεγάλης και της μικρής.
  Να συμπληρώσω ότι στα βιβλία μου, που όλα είναι εμπνευσμένα από το νησί μας και που με τόση επιμέλεια παραθέτεις εδώ, υπάρχουν ακόμα δύο τίτλοι, που είχαν παρουσιαστεί τα προηγούμενα χρόνια στο κτήριο Συγγρού:
  1. “Θα πάω πάλι στο νησί” και
  2. “Διάταξέ με…”
  Τέλος να σημειώσω ότι στις 28 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το πολύ ωραίο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Ποριώτισσα” και της Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης του Δήμου μας, μια εκδήλωση, σχετική με την πρόσφατη λογοτεχνική άνθηση των Τροιζηνίων Δημιουργών.
  Και πάλι ευχαριστώ από καρδιάς,
  Αριστ. Παν. Αντάνης

Σχολιάστε