“Έφυγε” ο Γιάννης Μουρτζούκος…Πιο “φτωχό” είναι από σήμερα το Νεώριο και ο Πόρος. Μια από τις εμβληματικές προσωπικότητες του νησιού, “έφυγε” σήμερα από τη ζωή.

Ο Γιάννης Μουρτζούκος, ένας άνθρωπος αυθεντικός, ντόμπρος, γεμάτος ζωή, “ταξίδεψε” σήμερα για να συναντήσει τον αδερφό του τον Γιώργο, που “έφυγε” κι αυτός, πριν λίγο καιρό.

Από τους παλαιότερους επιχειρηματίες του Νεωρίου, ο Γιάννης Μουρτζούκος τάισε στην ιστορική, οικογενειακή ταβέρνα του, χιλιάδες επισκέπτες του Πόρου, φέρνοντας τους σε επαφή με την ποριώτικη φιλοξενία. Ο θείος Γιάννης, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, χαμογελαστός και αγαπητός σε όλους, που δημιούργησε στη ζωή του σπουδαία πράγματα, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και μεγάλωσε με τη θεία τη Μαρία, έξι καταπληκτικά παιδιά για τα οποία ήταν περήφανος.

Στάθηκε και προσέφερε την βοήθεια του σε όσους τον είχαν ανάγκη και η απώλεια του, αφήνει ένα μεγάλο κενό.

Η σκέψη μας σήμερα είναι στη σύντροφο της ζωής του, Μαρία, στα παιδιά και τα εγγόνια του. Θα τον θυμόμαστε όλοι, για το καθαρό του βλέμμα.

Καλό ταξίδι Θείε…

Μπ. Κανατσίδης

Στη μνήμη του Γιάννη Μουρτζούκου, επαναδημοσιέυουμε  το βίντεο, από τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Ρώσικο κανάλι Russia 1, πέρσι τον Ιούνιο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
  ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΝΗ
  (ΕΚ ΠΟΡΟΥ)
  ΥΓ Πολύ καλό και πρέπον το κείμενο και το μικρό αφιέρωμα, αγαπητέ Μπάμπη.

Σχολιάστε