“Έφυγε” ο Αντώνης ΝτεντιδάκηςΣε ηλικία 69 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο Αντώνης Ντεντιδάκης, άλλοτε βουλευτής Πειραιά και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Αντώνης Ντεντιδάκης γεννήθηκε στις 5/5/1942 στον Πειραιά και πρωτοεξελέγη βουλευτής το 1974 με την Ένωση Κέντρου / Νέες Δυνάμεις. Στη συνέχεια προσχώρησε στην ΕΔΗΚ με την οποία ήταν υποψήφιος το 1977 χωρίς να εκλεγεί. Το 1990, ανέλαβε γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας, υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ. Από το 1981 έως το 1996 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Νοέμβριο του 1988 έως το Μάρτιο του 1989 και υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Μάρτιο του 1989 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους.
Τη λύπη του για τον θάνατο του Αντώνη Ντεντιδάκη εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με την ακόλουθη δήλωση:
“Ο Αντώνης Ντεντιδάκης υπήρξε συνεπής αγωνιστής της Δημοκρατίας. Από τα νεανικά του χρόνια, οπότε και εντάχθηκε στη Νεολαία της Ένωσης Κέντρου, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Αντιστάθηκε με σθένος στη χούντα των συνταγματαρχών.
Κατά την μεταπολιτευτική περίοδο εξελέγη επανειλημμένως Βουλευτής Πειραιώς, καθώς οι συμπολίτες του αναγνώριζαν την συνέπεια, το ήθος και την εντιμότητα που χαρακτήριζαν την δυναμική παρουσία του στα δημόσια πράγματα, όπως και το έργο του ως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.”
“Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Αντώνη Ντεντιδάκη, επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα,” δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και συνέχισε: “ Ο Αντώνης Ντεντιδάκης υπήρξε αγωνιστής της Δημοκρατίας από νεαρή ηλικία, ως μέλος της νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, με συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, καθώς και με αντιστασιακή δράση την περίοδο της δικτατορίας. Αλλά και κατά την πολιτική του διαδρομή στη μεταπολιτευτική περίοδο υπηρέτησε με συνέπεια αφοσίωση και εντιμότητα το δημόσιο βίο της χώρας μας, τόσο κατά τη μακρά θητεία του στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων όσο και από τη θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου προσέφερε σημαντικό έργο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Αντώνη Ντεντιδάκη: “Η απώλεια του Αντώνη Ντεντιδάκη μας λυπεί βαθύτατα και κάνει τον Πειραιά φτωχότερο.
Ο Αντώνης Ντεντιδάκης, από τα νεανικά του χρόνια, αγωνίστηκε με πίστη για μια δημοκρατική και προοδευτική Ελλάδα. Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες τον τίμησαν επί δεκαετίες με την εμπιστοσύνη τους ως εκπρόσωπο τους στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Πηγή: Saronic Magazine
Σχολιάστε