Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καλός…Δύσκολη ημέρα για τον Πόρο, μετά από την θλιβερή είδηση του ξαφνικού θανάτου του επιφανούς Ποριώτη Γιώργου Καλού, σε ηλικία 69 ετών. Η οικογένεια του, αλλά και το νησί ολόκληρο, πενθούν για την απώλεια ενός αγαπημένου και γλυκύτατου ανθρώπου.

Ο άλλοτε βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ και υφυπουργός Παιδείας την περίοδο 2004-2007 Γιώργος Καλός το τελευταίο διάστημα είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και ασχολούταν με τη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων και ποιημάτων, παρακολουθώντας πάντοτε από κοντά όμως τα τεκταινόμενα στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Γιώργος Kαλός γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας. Σπούδασε μαθηματικά και ηλεκτρονική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα κυβερνητικής.

Δίδαξε ως μέλος ΔEΠ στο EMΠ και στη Σχολή Nαυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Tο 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στην A΄ Πειραιά και νησιών. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας (1989-2007) συμμετέχει σε πολλές επιτροπές και αντιπροσωπίες σε διεθνείς οργανισμούς και εργάζεται συστηματικά στην Kοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Eυρώπης, στα θέματα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των νέων.

Tομεάρχης Παιδείας της NΔ από το 1996 ως το 2004, τοποθετείται Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις Kαραμανλή 2004-2007.

 

Παράλληλα με τη συγγραφή πλήθους επιστημονικών εργασιών και πολιτικών δοκιμίων έχει ασχοληθεί και με τη λογοτεχνία. Έχει γράψει πεζά και ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Καλός, μοιραζόταν τα κείμενα του μέσα από την μόνιμη στήλη του στο Saronic Magazine, με τον τίτλο “Τα εν νήσω”.

Η κηδεία του Γιώργου Καλού θα γίνει την Δευτέρα 27 Αυγούστου, σε ώρα που θα ανακοινωθεί, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, για την απώλεια του.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΑ says:

    (Για την αντιγραφή ΑΑ. Για κάποιο τεχνικό λόγο το ίδιο απόσπασμα προσπάθησα να παραθέσω στα συλλυπητήρια που έχει ανεβάσει το Porosnews, από όπου μάθαμε τα θλιβερά μαντάτα, αλλά δεν αποτυπώθηκαν οι λέξεις του ίδιου του Γιώργου, που του είχα στείλει προσωπικά. Ελπίζω να φανούν τώρα, για να δει κανείς τι έγραφε για την περιοχή μας και πώς έκανε τις περιγραφές. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πιο έντονη αποτύπωση των συναισθημάτων μας, από το να γνωρίζει ότι έχουμε κρατήσει στο αρχείο τέτοια ντοκουμέντα.)

Σχολιάστε