Έρχονται οι “Όψεις Μνήμης” στη CITRONNE στον ΠόροΗ Γκαλερί CITRONNE συνεχίζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα με τα εγκαίνια της έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, το Σάββατο, 21 Ιουλίου. Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Αδαμάκος, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Κώστας Πανιάρας, ο Άγγελος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Ψυχοπαίδης παρουσιάζουν “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, ο καθένας με την διαφορετική προσωπική του οπτική και ερμηνεία. Παράλληλα θα συνεχίζεται έως τις 30 Οκτωβρίου η έκθεση του Κώστα Πανιάρα «Αμφιθυμία της Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου.

Στην έκθεση “ΌΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”, οι πέντε εικαστικοί συγκροτούν, ο καθένας από διαφορετική οπτική και με ατομική ερμηνεία, έναν θεματικό άξονα της Μνήμης. Η έκθεση αυτή οργανώνεται με αφετηρία τους κοινούς τους τόπους· ταυτοχρόνως, αναδεικνύει τις ειδοποιούς διαφορές τους. Ανεξάρτητα από τις διαφορές τους στην αφετηρία, στα υλικά, στα μέσα, στις τεχνικές οι πέντε καλλιτέχνες (Γιάννης Αδαμάκος, Τάσος Μαντζαβίνος, Κώστας Πανιάρας, Άγγελος Παπαδημητρίου και Γιάννης Ψυχοπαίδης) αλληλοσυμπληρώνονται στην προσέγγιση τους. Η έκθεση συγκροτεί ένα συνδετικό ιστό γύρω από μια κοινή περιήγηση. Άλλοτε με έμφαση στο προσωπικό βίωμα, άλλοτε με γνώμονα την Ιστορία, άλλοτε με αναφορές στο υποσυνείδητο, άλλοτε με μύθους και σύμβολα, οι πέντε καλλιτέχνες αντιμάχονται την λήθη, διεισδύοντας στα άδυτα της μνήμης.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Οι εκθέσεις της γκαλερί Citron είναι πάντα υψηλού επιπέδου και οι επιλογές των ιδιοκτητών της Γκαλερί τιμούν το νησί μας, επί σειράν ετών, ώστε, ως προς αυτόν τον Τομέα Πολιτισμού και Τέχνης, ο Πόρος να τείνει δραστικά να αποκτήσει τη φήμη της Άνδρου.
    Οι εκτός Πόρου κατοικούντες Ποριώτες υποβάλλουμε τα σέβη και τις ευχαριστίες μας.
    Άρις Αντάνης
    (Εκ Πόρου Ορμώμενος)

Σχολιάστε