Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τα δηλητηριασμένα τρόφιμα – «Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ – Αποσύρονται προϊόνταastynomia
Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η έρευνα για ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)», στην οποία εκφράζεται η απειλή ότι, αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο.

Σημειώνεται ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013.

«Καμπανάκι» από τον ΕΦΕΤ

Μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές στην Αττική όπως, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια και κατανάλωση των κάτωθι προϊόντων ή πολυσυσκευασιών τους ανεξαρτήτως παρτίδας που απεικονίζονται στη συνέχεια:

•    “COCA – COLA L IGHT” 500ml σε πλαστική φιάλη

•    “NESTEA ICE TEA ” λεμόνι 500ml σε πλαστική φιάλη

•    “NESTEA ICE TEA ” ροδάκινο 500ml σε πλαστική φιάλη

•    Φρέσκο  Γάλα  Πλήρες ΔΕΛΤΑ 1   λίτρου  σε χάρτινη συσκευασία  μπλε χρώματος

•    Hellmann’s Caesar salad dressing σε πλαστικό μπουκάλι των 235 ml

•    Pummaro «κλασικό» σε χάρτινη συσκευασία των 500g

•    Pummaro «πιο συμπυκνωμένο» σε χάρτινη συσκευασία των 520g

Επίσης, καλούνται οι επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά, ή παράγουν τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και  αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Πηγή: Το Ποντίκι
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Διεστραμμένοι εγκέφαλοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις. Αλλά, βεβαίως, όλοι οι εγκληματίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι επιβαλλόμενες από τα δικαστήρια ποινές δεν εκτελούνται και ότι με λίγα χρονάκια φυλάκισης θα κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι και “σωφρονισμένοι” ανάμεσά μας.

Σχολιάστε