Έρευνα για την τραγωδία του “HIGH SPEED 5” ζήτησε ο Θ. Δρίτσαςhigh-speed5-620x320Άμεση διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στο Ε/Γ – Ο/Γ “HIGH SPEED 5” στο μώλο ΔΕΗ Κερατσινίου, με τραγικό θάνατο μέλους του πληρώματος ζήτησε, με εντολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Θ. Δρίτσας.
Ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε ακόμη τον άμεσο έλεγχο των εγγράφων αδειοδότησης των εκτελούμενων εργασιών, ενώ επικοινώνησε με την Εισαγγελέα Υπηρεσίας και ζήτησε ενημέρωση για την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία εισαγγελικής εποπτείας και διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρακολούθησε την εξέλιξη και την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς. Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό του άτυχου ναυτικού και τόνισε ότι το γεγονός αυτό, πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους. Παράλληλα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, πρόθεση του Υπουργού, είναι να ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον αυστηρό έλεγχο του πλαισίου που διέπει την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, την τήρηση της νομιμότητας και την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

Όπως είναι γνωστό το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας , για εκδήλωση πυρκαγιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ε/Γ-Ο/Γ “HIGH SPEED 5” Ν.Π. 11419, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο μώλο ΔΕΗ στο Κερατσίνι, για εκτέλεση εργασιών.
Υπό το συντονισμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο πλωτά πλοιάρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ), είκοσι οχήματα και άνδρες της Π.Υ, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά, καθώς και εννέα Ρυμουλκά σκάφη. Ταυτόχρονα, στην περιοχή έσπευσε και όχημα του ΕΚΑΒ.

Από την πυρκαγιά, βρήκε τραγικό θάνατο μέλος πληρώματος, ειδικότητας ηλεκτρολόγου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια των επισκευών εντός του πλοίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής τυχόν ρύπανσης.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος says:

  Δεν ντρέπεται ο Δρίτσας ?

  Εκμεταλλεύεται και τον θάνατο ενός ναυτικού για να βγάλει ανακοινώσεις ?

  Το Λιμενικό Σώμα δεν χρειάζεται εντολή υπουργού για να ερευνήσει.

  Γι’ αυτό και η διερεύνηση ξεκίνησε με την σύλληψη του πλοιάρχου του σκάφους και των προϊσταμένων των συνεργείων, τους πάρθηκαν καταθέσεις και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άφησε προσωρινά ελεύθερος για να προχωρήσει η προανάκριση. Και όλα αυτά έγιναν την Δευτέρα το μεσημέρι, πριν ξυπνήσει ο υπουργός να βγάλει ανακοίνωση….

 2. Ιωάννης Γκούμας says:

  Ζήτησε άμεση διερεύνηση και να ενημερωθεί σε υπόθεση θανατικού. Δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτή την ενέργεια. Υπάρχει η άποψη ότι δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα και να κοιτάει την δουλειά του,… σεβαστή αλλά δεν την ασπάζομαι.

Σχολιάστε