Ένα καλό τριήμερο για τον Πόρο – Οικονομική ένεση για τις επιχειρήσεις, ψυχολογική ένεση για όλουςΜε τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού κλειστά, δίχως τους αλλοδαπούς τουρίστες και με το charter yachting σε πολύ θολά νερά, το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμενόταν με μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα, από τους επαγγελματίες του Πόρου.

Τελικά το πρώτο “κρας τεστ” του φετινού καλοκαιριού, άφησε πίσω του θετικά αποτελέσματα. Μπορεί η κίνηση – σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές το αντίστοιχο τριήμερο – να ήταν αισθητά πιο πεσμένη, ωστόσο ο Πόρος δέχτηκε μεγάλο όγκο επισκεπτών, ενώ οι ετεροδημότες και οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, δεν άφησαν την πρώτη ευκαιρία – μετά την καραντίνα – ανεκμετάλλευτη και επέστρεψαν στο αγαπημένο τους νησί.

Η πόλη του Πόρου και οι παραλίες του νησιού γέμισαν με κόσμο, ενώ όπως ήταν φυσικό, γέμισαν και τα καταστήματα εστίασης που λόγω των μέτρων κοινωνικής απόστασης, απώλεσαν τα μισά περίπου τραπεζοκαθίσματα τους.

Αρκετά ήταν και τα σκάφη που έδεσαν στο λιμάνι του Πόρου.

 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του τριημέρου, ήταν ο μεγάλος όγκος ημερήσιων εκδρομέων τόσο από το λεκανοπέδιο, όσο κι από την Πελοπόννησο (Αργολίδα, Κορινθία και Αρκαδία) που επισκέφθηκαν το νησί το πρωί της Κυριακής αλλά και το Σάββατο με κάποιους εκ των οποίων να διατηρούν την ελπίδα ότι θα βρουν δωμάτιο για να διανυκτερεύσουν.

Συνοψίζοντας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο περσινό ή προπέρσινο τριήμερο, αλλά με ένα καλό Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, ωστόσο αποτέλεσε μια μεγάλη οικονομική ένεση για τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις, αλλά ακόμη περισσότερο μια ισχυρή ένεση ψυχολογίας για τους ντόπιους και τους επισκέπτες που αισθάνθηκαν την επιστροφή στην κανονικότητα του ελληνικού καλοκαιριού.

Το επόμενο “τεστ” για τον τουρισμό, αναμένεται στις 15 Ιουνίου με την έναρξη λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων και το άνοιγμα των συνόρων για τις πρώτες 29 χώρες, εκ των οποίων της Γερμανίας και κάποιων Σκανδιναβικών χωρών που παραδοσιακά αποτελούν μέρος της τουριστικής αγοράς του Πόρου.

 
Σχολιάστε