Έναρξη της έκθεσης ITB Berlin με συμμετοχή των νησιών της Αττικήςitb1Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη τουριστική έκθεση ITB Berlin, στο Βερολίνο, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Μαρτίου.

Στην έκθεση συμμετέχει για πρώτη φορά ο Πόρος σε κοινό περίπτερο μαζί με Αγκίστρι, Σπέτσες και Τροιζηνία/Μέθανα.
Σήμερα γίνεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων ειδική παρουσίαση της Αττικής και των Νησιών της στους μεγαλύτερους tour operators και travel agencies της Γερμανικής αγοράς, των ανθρώπων δηλαδή που παίρνουν τις σημαντικότερες αποφάσεις για την κατεύθυνση της τουριστικής ροής, με προβολή του video «Athens – Attica 24 hours alive», ενώ θα μοιραστεί σε όλους tour operator manual σε USB stick, ενημερωτικό υλικό και λεύκωμα της Περιφέρειας Αττικής.
itb2Στον ειδικό χώρο της Περιφέρειας Αττικής, μέσα στο Ελληνικό Περίπτερο του ΕΟΤ, θα παρουσιάζεται ειδικός interactive χάρτης στον οποίο θα φαίνεται η Αττική και τα νησιά, που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μεταφερθεί σε κάθε περιοχή της Αττικής, σε κάθε νησί, σε κάθε κατηγορία και πληροφορία, καθώς και στο βίντεο του προορισμού που επιθυμεί.
Επίσης θα παρουσιαστούν και θα προωθηθούν επιλεγμένα τοπικά προϊόντα, όπως: Αμυγδαλωτά Σπετσών και Ύδρας, Φιστίκια Αιγίνης, Παστέλι Πόρου, Μέλι Μεθάνων και Φατουράδα Κυθήρων.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Η συγκεκριμένη συμμετοχή αποτελεί φυσική συνέχεια της κοινής παρουσίας περιοχών του Αργοσαρωνικού σε Έκθεση Τουρισμού στην Πλατεία Συντάγματος πέρυσι.

  Για να γίνει πραγματικότητα αυτή η παρουσία φέτος έγιναν μήνες επαφών, συσκέψεων, τηλεφωνημάτων γιατί δεν είναι εύκολο να συντονιστούν 4 Δήμοι, 4 Εμπορικοί Σύλλογοι και 1 Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων. Όλοι τους ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην πρόταση μου και παρά τις πολλές δυσκολίες, η κοινή δράση αποτελεί θετικό βήμα.

  Για όλους εμάς που ζούμε στον Αργοσαρωνικό και εκπροσωπούμε Επαγγελματικούς ή Δημοτικούς Φορείς είναι μια σημαντική ενέργεια που θα καθορίσει τις επόμενες μας συνέργειες.

  Σημαντική βοήθεια στο έργο μας, προσφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Δημήτρης Κατσικάρης και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Χρήστος Πάλλης

  Δημήτρης Α. Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου
  Γ.Γ. Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου

Σχολιάστε