Έμπρακτη αλληλεγγύη από αιρετούς στα νησιά του ΣαρωνικούΑυξάνονται, στα νησιά του Σαρωνικού, τα παραδείγματα των αιρετών, που διαθέτουν τις αποζημιώσεις τους, από τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μετά την παράταξη του Γιάννη Δημητριάδη “Αλλαγή Πορείας”, που τα Χριστούγεννα κατέβαλλε το σύνολο της αποζημίωσής του επικεφαλής και των συμβούλων της, (3.000 ευρώ) για την σίτιση 10 οικονομικά αδύναμων δημοτών του Πόρου, για δύο βδομάδες, και για την ενίσχυση 31 ακόμα με την χορήγηση 43 δωροεπιταγών για αγορά τροφίμων από την τοπική αγορά, ακολούθησαν προσφάτως, οι συνάδελφοι τους και στην Ύδρα.
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Οικολόγων Ύδρας Μανόλης Τσακίρης και ο σύμβουλος του Λ.Τ. Παναγιώτης Διαμαντής, μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Οικολόγοι Ύδρας», αποφάσισαν να διαθέσουν τις αποζημιώσεις τους, στα δύο Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία του νησιού.
Ο κ. Τσακίρης και η οικογένειά του, επίσης, αντιλαμβανόμενοι την καθημερινή δυσκολία μετακίνησης κάποιων εκπαιδευτικών που δεν έχουν δικό τους σπίτι, από και προς το νησί της Ύδρας λόγω των ελάχιστων ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίστανται, αποφάσισαν να παραχωρήσουν προς χρήση δύο επιπλωμένους ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4 εκπαιδευτικούς, «ώστε η Ύδρα να είναι στο μέτρο του δυνατού τόπος προσέλκυσης εκπαιδευτικών, ενός κλάδου τόσο χρήσιμου για την πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών μας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωσή του.
• Πηγή: Νέα Εποχή
Σχολιάστε