Έλσα Μπάρδα: Η υποψήφια ευρωβουλευτής που επισκέπτεται τον Πόρο κάθε καλοκαίρι!Νέο και φρέσκο πρόσωπο στην πολίτικη σκηνή, έχει πολιτευτεί για πρώτη φορά. Συγκροτημένη και ευγενική παρουσία, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή της Ένωσης Κεντρώων να στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο. Υπέρμαχος της ελληνικότητας της Μακεδονίας, έχει δώσει δυναμικό «παρών» στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την κυρία Ελισάβετ (Έλσα) Μπάρδα την έχουμε γνωρίσει μέσα από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και από την πλούσια αρθρογραφία της σε θέματα ψυχολογίας .

Έκτος από μια εντυπωσιακή παρουσία, έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό με σπουδές εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία, βασικό πτυχίο Ψυχολογίας και δύο μεταπτυχιακά -το πρώτο στην Κλινική Ψυχολογία και το δεύτερο στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς.

Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί. Έχει εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας, έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -με προβλήματα αναπτυξιακών διαταραχών, χρόνιες παθήσεις, καθώς και άλλες ψυχικές διαταραχές, πάντα με επίκεντρο την οικογένεια. Ευαισθητοποιημένη, με πλούσια κοινωνική δράση και ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά σε οργανώσεις και σωματεία, καθώς και σε γηροκομεία.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Μπάρδα, οι επαγγελματικές της γνώσεις θα την βοηθήσουν, ώστε να ευαισθητοποιήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική όσον άφορα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, την τρίτη ηλικία, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, την παιδική μέριμνα και παιδεία. Η ενδυνάμωση, με ευρωπαϊκά κονδύλια, της υγείας (σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας), καθώς και της κοινωνικής πρόνοιας που, για εκείνη είναι υψίστης σημασίας.

Η κυρία Μπάρδα υποστηρίζει ότι οι οικονομικές πολιτικές που αφορούν την Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμοστούν και να είναι φιλικά προσκείμενες στους αδύναμους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να ενισχυθούν με κίνητρα και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Θεωρεί επιτακτική την ανάγκη κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και την εναρμόνιση της φορολογίας με τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

 «Aλλάζουμε εκλογική συμπεριφορά, αλλάζουμε το μέλλον μας»!

Η Ελλάδα έχει δυνατότητες για επανεκκίνηση και οικονομική ευημερία, αν και εφόσον εκμεταλλευτεί σωστά τον ορυκτό πλούτο, τον τουρισμό και το πολιτισμικό της υπόβαθρο. Η σημαντική της γεωπολιτική θέση, της δίνει προβάδισμα στο να ανακάμψει, αρκεί μέσα από την σωστή επιχειρηματολογία στο να προβληθούν οι πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.
Η οικογένεια της Ευρώπης οφείλει να λάβει στα σοβαρά το ότι τα αυστηρά μετρά λιτότητας επιβάλλεται να αναπροσαρμοστούν στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα, προκειμένου να είναι εφικτά και βιώσιμα. Εφόσον η ΕΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών για μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής, τότε εκείνη υπόσχεται να διεκδικήσει το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών για μια καλύτερη ζωή. Αποσκοπεί να γίνει η φωνή κάθε συμπολίτη μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κρίνοντας από τις επικοινωνιακές και διπλωματικές της δεξιότητες, δεν αμφιβάλουμε ότι θα μπορέσει να φέρει εις πέρας με θετικό αποτέλεσμα προτάσεις υπέρ των Ελλήνων πολιτών.

– Την ρωτήσαμε σχετικά με το τι θεωρεί εκείνη αναγκαιότητα για το αγαπημένο της νησί, τον Πόρο
Ο Πόρος είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός και οι πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις/εκδηλώσεις, όπως π.χ. η γιορτή των Συνοριακών τα τελευταία χρόνια, τον έχουν αναδείξει ακόμα περισσότερο. Συζητώντας με κατοίκους του Πόρου, θεωρεί αναγκαιότητα την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας με ιατρούς, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, θα πρέπει να ενισχυθούν οι «start up» και η λειτουργία μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, προκειμένου η νεολαία να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στα νησιά του Αργοσαρωνικού -και όχι μόνο- και τον χειμώνα, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας. Φυσικά, τίθεται και το θέμα απλούστευσης της γραφειοκρατίας, που αποτελεί βασική θέση της Ένωσης Κεντρώων.

Οι δράσεις του Δήμου Πόρου που αφορούν στον τουρισμό και το περιβάλλον επίσης μπορούν να ενισχυθούν από τρέχοντα ευρωπαϊκά κονδύλια. Βασική προτεραιότητα είναι και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν με δρομολόγια όλο το χρόνο.

-Γιατί κάποιος να επιλέξει τον Πόρο για διακοπές
-Είναι οικονομικός κοντά στην Αθήνα, το συστήνω για μικρές αποδράσεις ακόμα και το χειμώνα. Είναι καταπράσινος με υπέροχες παραλίες όπως το Λιμανάκι της Αγάπης καθώς και το Ασκέλι, το πιο τουριστικό θέρετρο του νησιού, το λιμανάκι της Βαγιωνιάς, Η χώρα δεν είναι κακοτράχαλη και προσφέρεται για βόλτα και ποδήλατο.
Η κυρία Έλσα Μπάρδα, υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων, ζητάει την στήριξή σας, για να γίνει η «φωνή» κάθε συνανθρώπου μας στην Ευρωβουλή. Για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια καλύτερη Ελλάδα!
Σχολιάστε