Έκκληση της Κοινωνικής Δομής Αλληλεγγύης Η ΧΕΛΩΝΑ για τα παιδιά που δεν έχουν κάνει εμβόλια!
Από την Κοινωνική Δομή Αλληλεγγύης Μεθάνων – Τροιζηνίας έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Κατά τις ημέρες των εορτών μέλη μας διαπίστωσαν, συζητώντας με γονείς παιδιών, ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και για το λόγο αυτό δεν έχουν κάνει στα παιδιά τους ορισμένα εμβόλια. Πιθανώς, να μην έχουν κάνει τα συγκεκριμένα παιδιά και άλλα εμβόλια που δεν απαιτείται επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς τους. Επειδή δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που δεν έχουν κάνει εμβόλια, παρακαλούμε τους γονείς να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να προγραμματίσουμε την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Δεν είναι δυνατόν στις σημερινές εποχές για προφανείς λόγους να παιδιά να μην έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, καταγράψαμε αρκετά παιδιά και ήδη προχωρούμε στον εμβολιασμό τους. Όμως, για να μπορέσουμε καλύψουμε τις ανάγκες θα θέλαμε, όσοι το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6944929994/6973949548. Το θέμα είναι σοβαρό για την υγεία των μικρών συμπολιτών μας, αλλά ακόμα και για τους ηλικωμένους δεδομένου ότι τα μικρά παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή και με άλλα παιδιά, αλλά και με ηλικωμένους”.

mymethana.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Να σημειώσω εδώ ότι το εμβόλιο, σε βρέφη και μικρά παιδιά, για την μηνιγγίτιδα τύπου Β δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ, παρά το ότι αποτελεί ασπίδα απέναντι στη σοβαρή ασθένεια με επιπλοκές που καταλήγουν και ως το θάνατο.

    Το Υπ. Υγείας δεν έχει προχωρήσει στις διαδικασίες ώστε να το εντάξει στη λίστα με τα συνταγογραφούμενα εμβόλια και η οικογένεια, που μαστίζεται από την κρίση και τα ολοένα αυξανόμενα αντιλαϊκά μέτρα (*), αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος του (σημ: είναι πολύ ακριβό).

    (*) Μέσα σε όλα τα αντικίνητρα για τη δημιουργία και τη συντήρηση της οικογένειας, έρχεται και το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο που βάζει μαχαίρι στα επιδόματα τέκνων και πλήττει περισσότερο τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά στις οποίες βάζει εισοδηματικό κριτήριο 13.500 ευρώ και άνω – ποσό που για πολλούς “εθνοπατέρες” αντιστοιχεί στα ετήσια δίδακτρα των ακριβών σχολείων που στέλνουν τα παιδιά τους.

    Μιλάμε για Ακαδημία Δηθεναριστερής Ακαδημίας.

  2. * διόρθωση: Ακαδημία Δηθεναριστερής Πολιτικής

Σχολιάστε