Άρνηση του Γιώργου Αναστασιάδη να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τροιζηνίας – ΜεθάνωνtitleblogΤην άρνηση του να ορκιστεί ως δημοτικός  σύμβουλος στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εξέφρασε με επιστολή του προς τον κ. Καραγιάννη, ο υποψήφιος – με τον συνδυασμό του κ. Δαρσινού – κ.  Γιώργος Κ. Αναστασιάδης.  Η επιστολή του κ. Αναστασιάδη έχει ως εξής:

Θέμα: Απάντηση στην πρόσκληση για ορκωμοσία αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Κύριε Καραγιάννη έλαβα γνώση του περιεχομένου της επιστολής που μου αποστείλατε, σύμφωνα με την οποία με καλείτε, ως επιλαχόντα του συνδυασμού με τον οποίο συμμετείχα στις εκλογές, να ορκιστώ δημοτικός σύμβουλος.

Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή σάς συνεχάρην για την εκλογή σας και σάς ευχήθηκα για την επιτυχία του έργου σας, δε σημαίνει ότι αγνοώ ή ότι δε συμμορφώνομαι με την υπ’αριθμ. Ε3298/2014 (με ημερομηνία 26/08/2014) απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς,την οποία ασφαλώς και εσείς γνωρίζετε.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση δεν αναγνωρίζεται από την Δικαιοσύνη το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδιακασίας της 18ης και 25ης Μαΐου 2014 και διατάσσει εκ νέου τη διενέργεια εκλογών.

Συνεπώς ως νομοταγής πολίτης αρνούμαι να ορκιστώ ψευδώς και να αγνοήσω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ορκιζόμενος μάλιστα πίστη στους νόμους της πατρίδος και υποσχόμενος στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του, να υπηρετώ τα νόμιμα συμφέροντά του.

Άλλωστε όλοι βρισκόμαστε σε αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση πάντως σας ενημερώνω ότι δε θα παραστώ στη διαδικασία.

Με τιμή,

Γεώργιος Κυριάκου Αναστασιάδης

Φαρμακοποιός
Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΣΠ says:

  Είναι πράγματι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους, μορφωμένους και αξιόλογους, οι οποίοι πραγματικά είναι ικανοί να προσφέρουν στον τόπο, να εθελοτυφλούν και να υποτάσσονται στη γραμμή που τους έχει δώσει ο επικεφαλής της παράταξής τους με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων και την παρακώλυση του έργου της νέας δημοτικής αρχής. Ο κ. Αναστασιάδης υπακούει στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά ως νομοταγής πολίτης και αγνοεί την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 51134/36358/28-8-2014 Οδηγία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με τη νομιμότητα της ορκωμοσίας του Δημάρχου και των Συμβούλων την οποία έλαβε ο Δήμος με τον αριθμό πρωτοκόλλου 7158/28-8-2014 και την οποία σκοπίμως απέκρυψε για ευνόητους λόγους ο κ. Δαρσινός.

 2. ΡΙΤΣΑ ΔΑΡΣΙΝΟΥ says:

  Θεωρώ πολύ περισσότερο λυπηρό και ανέντιμο να κρύβεται κανείς πίσω από την ανωνυμία του και να κάνει κριτική στείρα και προσβλητική! Ακόμη πιό λυπηρό είναι, να μην σέβεται την άποψη κάποιου, που κατά ομολογία του, τον θεωρεί αξιόλογο, ικανό και μορφωμένο…. Υποκρισία η σκοπιμότητα;

 3. Ιωάννης Γκούμας says:

  Και τώρα που έγινε γνωστή η απόφαση, άλλαξε γνώμη ο κος Αναστασιάδης και θα τηρήσει την νομιμότητα ή θα τηρήσει ότι τον βολεύει;

 4. Προς τον Νομο – αμαθή ΣΠ:
  1. Η Οδηγία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υπερισχύει της Δικαστικής Απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς;
  2. Είναι σύννομη λοιπόν η προκήρυξη πρόσληψης δικηγόρου με φωτογραφική διάταξη. Τι σημαίνει με υπεύθυνη δήλωση να δηλώνει ότι γνωρίζει καλή γνώση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τυφλό σύστημα. Αυτό προκύπτει από πιστοποίηση αναγνωρισμένου οργανισμού.
  3. Ποιος ο λόγος της δέσμευσης περί γνώσης Αγγλικής και Γερμανικής. Αν ένας δικηγόρος γνωρίζει πάνω από 6 γλώσσες και δεν ομιλεί τις δύο συγκεκριμένες γλώσσες δεν θα προσληφθεί.
  4. Το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια είναι γνωστό. Απλώς, μην πουντιάσετε…

 5. Γιώργος Αναστασιάδης says:

  Δεν νομίζω να είναι έγκλημα να εκφράζει κάποιος τεκμηριωμένα τις απόψεις του,χωρίς ύβρεις. Αντίθετα μέσα από το διάλογο μαθαίνει κανείς πολλά. Όπως ο υπογράφων το κείμενο αυτό έμαθε ότι είναι τυφλός υποστηρικτής του επικεφαλής……
  Σίγουρα δεν διεκδικώ το αλάνθαστο. Και είμαι πρόθυμος να εξετάσω ορισμένες λεπτομέριες.
  Ωστόσο νομίζω ότι έκανα και κάτι καλό…
  Υπογράφω τα κείμενα και τις απόψεις μου…..

 6. Κων/νος Παλαιολόγος says:

  Γιατι κ. Ρίτσα ειναι προσβλητική και στείρα η κριτική αυτη; Μήπως δεν εχει παραθέσει επιχειρήματα και δεδομένα;

  Εσεις τι προσθεσατε στην κουβέντα πέρα απο επίθεση στον ΣΠ; Ποια ειναι η άποψη σας για την αποφαση της Οδηγίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής; Θα μας την πειτε ή περιμένετε να σας δωσω το αφμ μου για να τοποθετηθειτε;

  Να και κάτι καλό που έχει η δικη μου τοποθέτηση: την υπογράφω με ονοματεπώνυμο!

 7. Γιάννης Γκούμας says:

  Προς τον αποπροσανατολιστή Σάββα Αθανασίου.
  Η εκτελεστική εξουσία (αποκεντρωμένη διοίκηση) ορίζει τον εκλεγμένο σχηματισμό που θα διοικήσει το δήμο, αποφασίζοντας πριν την επίσημη ανακοίνωση της δικαστικής εξουσίας. Μετά την δικαστική απόφαση, η συγκεκριμένη και ορκισμένη σύσταση το δήμου, αναλαμβάνει ρόλο να οδηγήσει το δήμο σε εκλογές.
  Δεν προβλέπεται πουθενά σε κανένα νόμο να μείνει ακέφαλος ο δήμος ούτε μία μέρα.

  Η υπεύθυνη δήλωση έχει την έννοια ότι έχεις συνέπειες του ψευδούς της δήλωσης. Τώρα θα στα μάθουμε; Επίσης το περιεχόμενο των πιστοποιήσεων είναι περιορισμένο. Πάντα υπάρχει γνώση για την οποία δεν υπάρχει πιστοποίηση, εκτός από τα πτυχία των ανώτατων σχολών, τα οποία πιστοποιούν ικανότητα των κατόχων να παράγουν και να αποκτούν νέα γνώση. (Αυτό είναι κάτι θεσμοθετημένο εδώ και χρόνια από την σύνταξη των καταστατικών των σχολών, που οι τελευταίες κυβερνήσεις και μόνο δεν το αποδέχονται).

  Η Αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα και η Γερμανική έχει μεγάλη εφαρμογή ίσως. Ο λόγος που ζητούνται αυτές είναι γιατί υπάρχει απαίτηση να χρησιμοποιηθούν από αυτόν. Αν θέλει να μάθει για τον εαυτό του και Βραζιλιάνικα γιατί έχει πελάτες από εκεί είναι άλλο καπέλο.

  Σαφώς ο καθένας πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα. Δημοκρατία έχουμε, άσχετα αν δεν αρέσει σε μερικούς.

 8. ΣΠ says:

  Κύριοι,

  Διατηρώ την ανωνυμία μου διότι ποτέ δεν εξετέθην στην πολιτική σκηνή ούτε έχω σκοπό και φιλοδοξία να το πράξω ποτέ. Αντιθέτως, και οι 3 συνομιλητές μου (κ.κ. Δαρσινού, Αθανασίου και Αναστασιάδης) εξετέθησαν επομένως είναι δεοντολογικό να υπογράφουν τα κείμενα και τις απόψεις τους επωνύμως. Κι εγώ υπογράφω με τα αρχικά μου και όποιος ενδιαφέρεται τόσο μπορεί να βρει τα στοιχεία μου από το porosnews.
  Ωστόσο, κα Δαρσινού, αν έχετε παρακολουθήσει το λόγο μου δεν είναι ποτέ υβριστικός και ποτέ προσβλητικός απέναντι σε οποιονδήποτε, ακόμα και όταν άλλοι με υβρίζουν.
  Επίσης, κε Αθανασίου, δεν θα μπω στη διαδικασία της κολοκυθιάς σχετικά με το ποιος νόμος και έγγραφο υπερισχύει. Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη για το νομικό σύμβουλο, είναι νομότυπη άρα δεν πιστεύω ότι ενοχλεί κανέναν. Επιπλέον ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου είναι πάντα επιλογή του Δημάρχου.
  Τέλος, κε Αναστασιάδη, δεν ξέρω αν είστε τυφλός υποστηρικτής του επικεφαλής σας ή απλά ρομαντικός, αποδεικνύετε όμως ότι είστε πολιτισμένος, σοβαρός και πραγματικά σας αξίζει να είστε στο Συμβούλιο.

 9. Προς Γ.Γ. :
  Τρεις μαχαιριές του δώσανε,
  τον πάτησε ένα τραίνο,
  ωραία που είναι Λάρισα,
  χωρίς καμία αιτία..”.

  “Η εκτελεστική εξουσία (αποκεντρωμένη διοίκηση) ορίζει τον εκλεγμένο σχηματισμό που θα διοικήσει το δήμο, αποφασίζοντας πριν την επίσημη ανακοίνωση της δικαστικής εξουσίας. Μετά την δικαστική απόφαση, η συγκεκριμένη και ορκισμένη σύσταση το δήμου, αναλαμβάνει ρόλο να οδηγήσει το δήμο σε εκλογές.

  Ωραία τα περιγράφεις, αλλά πές μου τι πίνεις και είσαι τόσο ευτυχισμένος…

 10. Προς Σ.Π: έχει ο δήμαρχος το δικαίωμα να προσλαμβάνει σε αυτή τη φάση – με δεδομένη την απόφαση του ΔΠΠ 3298/2014 – μετακλητούς υπαλλήλους; Αφού τα γνωρίζεις όλα για πες μας να μάθουμε και εμείς. Ποιο είναι το έγγραφο που λέει ότι μπορεί;Υπάρχει σχετικό ερώτημα προς το ΥΠΕΣ;

 11. ΣΠ says:

  Κε Αθανασίου πείτε μου εσείς ποιό έγγραφο λέει ότι δεν μπορεί, αφού όλα τα γνωρίζετε.
  Ο Δήμος πρέπει να διοικηθει μέχρι τις εκλογές…

 12. Το επίσημο έγγραφο – απόφαση του ΔΠΠ 3298/2014, εκτός και αν δεν ισχύει.

 13. ΡΙΤΣΑ ΔΑΡΣΙΝΟΥ says:

  κ. Κωνσταντίνε Παλαιολόγε,
  όλοι έχουμε το δικαίωμα του λόγου και του αντίλογου, φτάνει μόνο να σεβόμαστε τον συνομιλητή μας και ας μην ασπαζόμαστε τις απόψεις του. Θεωρώ ότι ο Σ.Π. με το απόσπασμα που σας παραθέτω, ήταν άκρως προσβλητικός απέναντι στον κ. Αναστασιάδη, παρ΄όλο που έκανε πράξη αυτό που λέει ο λαός ¨ Να σε κάψω Γιάννη να σ΄αλοίψω λάδι¨, στην πρώτη τοποθέτηση του και στην ανασκευή των λόγων του στην τελευταία.

  <> Η ΚΡΙΣΗ των λόγων δική σας!

  Μου ζητάτε την αποψή μου και θα το κάνω, παρ΄ότι παρενέβην μόνο απο ευαισθησία στο να εκφράζει ελεύθερα κάποιος την αποψή του και μάλιστα για θέματα που τον αφορούν όπως ήταν αυτό του κ. Αναστασιάδη.

  Πάντως δεν θα κάνω αυτό που κατακρίνω. Δεν θα μπώ στον πειρασμό να κάνω νομικίστικες αναλύσεις, διότι νομικές εκ των πραγμάτων δεν νομιμοποιούμαι. Θα καταθέσω την γνώμη μου με απλοικό και ξεκάθαρο τρόπο. Άλλωστε αυτό κάνω σε όλη μου την ζωή!

  Θεωρώ πως οι πράξεις πολλών εξ αυτών που έχουν εμπλακεί με την διαδικασία νομιμοποίησης των εκλογών, συμπεραλαμβανομένων και αυτών του εγγράφου, που αναφέρετε ( από την ημέρα της ψηφοφορίας έως και σήμερα) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ. Θέλω να πιστεύω όμως πως η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει!

  Οσ΄αναφορά της χρησιμότητας του αφμ σας, αφήστε το, φτάνει να μην έχετε ξεπηδήσει… από γραβούρα της Άλωσης της Πόλης…

 14. ΡΙΤΣΑ ΔΑΡΣΙΝΟΥ says:

  Για το πιό πάνω σχόλιο ανάμεσα στα εισαγωγικά είναι αυτό το κείμενο.

  <>

 15. ΡΙΤΣΑ ΔΑΡΣΙΝΟΥ says:

  Επειδή δεν ήθελα να αλλάξω ούτε λέξη από το σχόλιο του Σ.Π. προσπάθησα να κάνω , αντιγραφή και επικόλληση, πράγμα αδύνατον για την εφαρμογή στην σελίδα. Γιαυτό παρακαλώ διαβάστε το από 19/9 σχόλιο τπυ Σ.Π.

Σχολιάστε