Άνοιξαν οι ουρανοί αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ…Άνοιξαν οι ουρανοί το μεσημέρι της Δευτέρας 7/10 στον Πόρο. Η ισχυρή καταιγίδα που διήρκεσε τρεις ώρες  προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις των ποριωτών και των αρκετών – για την εποχή – τουριστών, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως η βύθιση της παρακάτω εικονιζόμενης βάρκας στην Πούντα.

Η καταρρακτώδη βροχή, προκάλεσε ορμητικούς χείμαρρους στον οικισμό του Πόρου, παρασύροντας τόνους χώματος από το λόφο της Σφαιρίας στους δρόμους της παραλίας και στη θάλασσα, αλλάζοντας κυριολεκτικά το χρώμα της, στο δίαυλο Πόρου – Γαλατά.

Παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η καταιγίδα, υπήρξαν και εκείνοι που την χάρηκαν με την ψυχή τους, όπως  οι ιστιοπλόοι της παραπάνω φωτογραφίας, οι οποίοι απόλαυσαν με στρώματα θαλάσσης τους πλημμυρισμένους δρόμους της παραλίας του Πόρου.

 
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Με συγχωρείτε, αλλά οι πλημύρες (με ένα μ), οι πυρκαγιές, οι λιμοί, λοιμοί, σεισμοί καταποντισμοί, πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αποτελούν “είδηση”;
  Μία είναι η είδηση, αυτές τις μέρες και θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα: Ο Κατσαφάδος.
  Μη χαλάτε μελάνη, λοιπόν, για πλημύρες και τα σέα και τα μέα.
  Μάταιος κόπος. Κανείς δεν τα διαβάζει…

 2. Μητσος says:

  Ταξιτζής αρνήθηκε να επιβιβάσει μαμά με βρέφος για να μη του λερώσει το καρότσι τη μοκέτα στο πορτμπαγκάζ.οι Πολιτιστικες εκδηλώσεις μας μαρανανε.καλο χειμώνα άνθρωποι

 3. Μητσος says:

  Κοιτάτε λίγο και κανέναν Έλληνα.Οι λάθρο είναι λαθρο.Τους Έλληνες κοιταξτε επιτέλους.ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ

 4. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Τον Αύγουστο 2019 φιλοξενήσαμε 3 ξένα παιδάκια για 15 ημέρες. Αδελφάκια ηλικίας 10, 8 και 6 ετών αντίστοιχα.

  Μια μέρα τα πήγαμε στην παιδική χαρά να παίξουν, στο Μαρούσι.
  Τους πήραμε και από ένα μικρό μπουκάλι νερό, για να δροσιστούν λόγω της ζέστης.
  Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, μόνα τους πήγαν κι έριξαν το νεράκι που τους είχε περισσέψει, το κάθε παιδί στη ρίζα ενός διαφορετικού δέντρου και μετά και τα τρία παιδιά μαζί, έριξαν τις τρεις πλαστικές φιάλες σε μπλε κάδο ανακύκλωσης.

  Χαίρεσαι ή στενοχωριέσαι; Να! που τα δύο αντίθετα ρήματα, στη σημερινή Ελλάδα, είναι …συνώνυμα.

  Αλλά ευτυχώς που έχουμε καλούς δασκάλους και νηπιαγωγούς, που αγαπάνε τη δουλειά τους και πιο πολύ ακόμα, αγαπάνε τα παιδιά. Όλα τα παιδιά. Μηδενός εξαιρουμένου. ΕΥΤΥΧΩΣ!

 5. Παναγιώτης Γ. Ανδρέου says:

  Καλημέρα.

  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι λαθρο – Έλληνες. Αυτοί δηλαδή που συμπεριφέρονται “λάθρα” σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό (γι’ αυτό χρειάζονται τα πολιτιστικά, για να τον ανανεώνουν).

  Επίσης, θυμίζω: “Ο χωριάτης μπορεί να φύγει κάποτε από το χωριό. Το χωριό δεν θα φύγει ποτέ από τον χωριάτη”. (Όσα κυβικά πορτμπαγκάζ κι αν … διευθύνει).

Σχολιάστε