Άνεμος ανανέωσης στην τοπική αγορά του Γαλατά…giorgos karagiannisΟ Γαλατάς Τροιζηνίας, συνθέτει μαζί με τον Πόρο, το «πέρασμα» του Αργοσαρωνικού. Δυο ξεχωριστοί δήμοι και δύο διαφορετικές αγορές, που εξυπηρετούν όμως το ίδιο κοινό καταναλωτών.

Ανέκαθεν η αγορά του Γαλατά, δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τον τουριστικό Πόρο. Αντιθέτως, ο Γαλατάς εξυπηρετούσε για πολλά χρόνια, κυρίως, τους παραγωγικούς τομείς όπως για παράδειγμα γεωργικά προϊόντα, οικοδομή κ.λ.π.  Αυτό όμως που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Γαλατά, είναι εντυπωσιακό. Νέοι επιχειρηματίες, επενδύουν με φαντασία, αισιοδοξία και θάρρος, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η διασκέδαση, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας  την τοπική αγορά. Παράλληλα, οι νέοι αυτοί άνθρωποι,  δείχνουν  τον δρόμο, προς την έξοδο από την μιζέρια και την εσωστρέφεια που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.

Το SM συνάντησε τους ιδιοκτήτες 8 διαφορετικών επιχειρήσεων του Γαλατά, που με τον τρόπο τους, καινοτομούν και κάνουν τη διαφορά στον τόπο τους. Κοινός παρανομαστής και των οκτώ: Η αγάπη για το επάγγελμα τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Saronic Magazine

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

    Αεράκι δροσιάς και φρεσκάδας το άρθρο “Ανεμος ανανέωσης” στο Saronic Magazine. Μπράβο !

Σχολιάστε