Ο Τζέρεμι Κόρμπιν νέος πρόεδρος των Εργατικών στη Βρετανίαcorbyn1442057294Ο Τζέρεμι Κόρμπιν θριάμβευσε στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στη Βρετανία, μία νίκη που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για τη βρετανική Αριστερά.

Ο Κόρμπιν συγκέντρωσε το 59,5% των ψήφων, δεύτερος έρχεται ο Μπέρναμ με 19% και ακολουθούν οι Κόπερ με 17% και Κένταλ με 4,5%.  Η νίκη του χαρακτηρίζεται ως αριστερή «στροφή» του Εργατικού Κόμματος, που για χρόνια ακολουθούσε το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο των Μπλαιρ και Μίλιμπαντ.

Ο Κόρμπιν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά δημοσκόπων και γραφείων στοιχημάτων καταφέρνοντας να αφήσει πίσω του, τους άλλας τρεις αντιπάλους του, τους Άντι Μπέρναμ, Ιβέτ Κούπερ και Λιζ Κένταλ, όλοι τους πιο νέοι, αλλά με λιγότερο ριζοσπαστικές θέσεις.

Στη νικητήρια ομιλία δήλωσε ότι θέλει να κάνει το κόμμα του πιο δημοκρατικό. Τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τους τελευταίους τρεις μήνες και ότι έχει ενισχυθεί, καθώς «ο λαός θέλει μια καλύτερη Βρετανία» είπε.

Ο Κόρμπιν θαέιναι αυτός που θα αναλάβει την αναδιοργάνωση του Εργατικού κόμματος μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου και θα το οδηγήσει στις εκλογές του 2020, προσπαθώντας να τερματίσει τη δεκαετή κυριαρχία των Τόρις

http://www.thepressproject.gr/
Σχολιάστε